Ενδείξεις για το φύλο της σκελετωμένης σορού-Περιμένουν την έκθεση για να κλειδώσουν σενάρια

Μια πρώτη εκτίμηση ως προς το φύλο της σκελετωμένης σορού, που είχε εντοπιστεί την Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, βόρεια του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, φαίνεται να έχουν οι Αρχές, οι οποίες ωστόσο αναμένουν την έκθεση των ιατροδικαστών, για να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Στο σκοτάδι οι έρευνες για τη σκελετωμένη σορό-Ποιος, πότε και πώς το τρίπτυχο των εξετάσεων

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, το επικρατέστερο σενάριο, είναι η σορός να ανήκει σε άνδρα, ωστόσο για να επιβεβαιωθεί το σενάριο που έχει αναπτυχθεί, θα αναμένουν την έκθεση της ιατροδικαστικής, η οποία όπως φαίνεται θα είναι έτοιμη το αμέσως επόμενο διάστημα.

Για την υλοποίηση της συγκεκριμένης έκθεσης, πέραν από τις επιστημονικές εξετάσεις επί των δειγμάτων που λήφθηκαν από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, συνδράμει και ανθρωπολόγος, που κλήθηκε για να ενισχύσει τις προσπάθειες των ιατροδικαστών, λόγω της κατάστασης στην οποία εντοπίστηκε το πτώμα.

Μέσα από την έκθεση, οι Αρχές ευελπιστούν ότι πέραν του φύλου του ατόμου, θα διευκρινιστούν ακόμη περισσότερα στοιχεία, όπως για παράδειγμα η ηλικία, αλλά και ο χρόνος θανάτου, ως επίσης και αν υπάρχει η δυνατότητα ο τρόπος θανάτου, ώστε να αποκλείσουν ή να διερευνήσουν περαιτέρω το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μέχρι στιγμής δεν έχει αποκλειστεί οτιδήποτε, αφού χωρίς να έχουν χειροπιαστά κάποια στοιχεία, δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το τι συνέβη στο θύμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:H νεκροτομή και η ανθρωπολογική εξέταση δίνουν απαντήσεις για τον ανθρώπινο σκελετό

Επίσης, στον πάγο μπήκε και το ξεσκόνισμα φακέλων αγνοούμενων προσώπων που είχε αρχίσει μετά τον εντοπισμό της σορού. Κι αυτό διότι, για να καταλήξουν σε ένα μικρό αριθμό πιθανόν προσώπων που μπορεί να ανήκει το πτώμα, θα πρέπει να τους δοθούν κατευθυντήριες γραμμές ως προς το χρόνο θανάτου, το φύλο και την ηλικία.

Το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι η σορός να ταυτοποιηθεί μέσω DNA, εάν και εφόσον βέβαια πρόκειται για κάποιον ή κάποια που είχε δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Εντοπίστηκε ανθρώπινος σκελετός στη Λεμεσό-Στη σκηνή ιατροδικαστές και ανθρωπολόγος

Υπενθυμίζεται ότι η σορός εντοπίστηκε γύρω στις 12:30 το μεσημέρι της Τρίτης 3 Oκτωβρίου, σε ερημική τοποθεσία βόρεια του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν ο βοηθός αστυνομικός διευθυντής επιχειρήσεων, μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού και της οικείας αστυνομικής διεύθυνσης, τα οποία απέκλεισαν τη σκηνή και διενήργησαν εξετάσεις.

Για αυτοψία κλήθηκαν στη σκηνή η επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Αγγελική Παπέττα, ο ιατροδικαστής, Ορθόδοξος Ορθοδόξου, ως επίσης και ανθρωπολόγος.

Σημειώνεται ότι κοντά στην σκελετωμένη σορό εντοπίστηκε παντελόνι και υποδήματα, τα οποία μπορεί να δίνουν μια κατεύθυνση ως προς το φύλο του θύματος, όμως οι Αρχές δεν μπορούν να δηλώσουν οτιδήποτε με σιγουριά πριν εξεταστεί επιστημονικά η σορός.

Δειτε Επισης

Νέα σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία για τη Μονή Αββακούμ-Οδηγίες για επίσπευση των ερευνών
Έφοδος της ΥΚΑΝ σε οικία 58χρονου-Εντοπίστηκαν έξι φυτά κάνναβης (pics)
Διέφυγε τον κίνδυνο ο δεκαπεντάχρονος που έπεσε από ύψος 16 μέτρων-Φέρει κατάγματα στο σώμα
Τρεις οι συλλήψεις για τον τραυματισμό εννιάχρονου που έπεσε πάνω του η πόρτα σχολείου
Αυτός είναι ο 73χρονος που έχασε τη ζωή του στην πτήση του τρόμου-Τα τρία λεπτά της «βουτιάς»
«Άναψε η ένδειξη για τις ζώνες και τότε έκανε βουτιά το αεροπλάνο... Ακούστηκαν κραυγές»
Διαφωνία μεταξύ συγκατοίκων πίσω από τη συμπλοκή στη Λήδρας-Εμπλέκονται τέσσερα πρόσωπα
Συμπλοκή στην παλιά Λευκωσία με δύο τραυματίες-Φέρουν τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο
Βρετανός 73χρονος ο νεκρός στην μοιραία πτήση-Σε κρίσιμη κατάσταση επτά άλλοι επιβάτες
Στο νοσοκομείο μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο στο Στρόβολο