Στο σκοτάδι οι έρευνες για τη σκελετωμένη σορό-Ποιος, πότε και πώς το τρίπτυχο των εξετάσεων

Στο σκοτάδι παραμένουν ακόμα οι έρευνες της Αστυνομίας σε σχέση με την σκελετωμένη σορό που εντοπίστηκε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου, πλησίον του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και η οποία παρότι πέρασε από ιατροδικαστική εξέταση, δεν έδωσε επιπρόσθετα στοιχεία στις Αρχές, που θα βοηθούσαν στην ταυτοποίηση του θύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Περιμένει στοιχεία από νεκροτομή η Αστυνομία για τον ανθρώπινο σκελετό-Πού εστιάζονται οι έρευνες

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από τη νεκροτομή που άρχισε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, την οποία διενήργησαν η Επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Αγγελική Παπέττα, και ο ιατροδικαστής, Ορθόδοξος Ορθοδόξου, δεν κατέστη δυνατό να διευκρινιστεί ούτε το φύλο του θύματος, ενώ δεν έχει προσδιοριστεί ούτε ο χρόνος θανάτου, παρά μόνο εκτιμήσεις, καθώς ούτε και η αιτία.

Ως εκ τούτου, η ιατροδικαστική ομάδα, ως επίσης και ανθρωπολόγος που συμβάλει στις εξετάσεις, περιμένουν κάποια στοιχεία από τις επιστημονικές εξετάσεις, ώστε να καταλήξουν σε κάποια ασφαλή συμπεράσματα, τα οποία θα δώσουν στην συνέχεια στην Αστυνομία για να συνεχίσει τις έρευνές της.

Οι Αρχές, παρότι ξεσκόνισαν φακέλους ελλειπόντων προσώπων, σε μία προσπάθεια να καταλήξουν εάν πρόκειται για κάποιο πρόσωπο που είχε εξαφανιστεί, χωρίς να έχουν κάποια από τα πιο πάνω στοιχεία και ιδίως το φύλλο και τον χρόνο θανάτου, δεν μπορούν να εξάγουν οποιοδήποτε ασφαλές συμπέρασμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:H νεκροτομή και η ανθρωπολογική εξέταση δίνουν απαντήσεις για τον ανθρώπινο σκελετό

Όπως ανέφερε στον REPORTER αρμόδια αστυνομική πηγή, πλέον αναμένουν τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων και μόλις έχουν οτιδήποτε νεότερο θα ανοίξουν εκ νέου τα αρχεία τους, ώστε να επιχειρήσουν να καταλήξουν στο πρόσωπο που ανήκει η σορός. Πάντως, όπως αναφέρεται από πλευράς Αστυνομίας, δεν είναι ξεκάθαρος ο χρόνος για το πότε θα αποσταλούν τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η σορός εντοπίστηκε γύρω στις 12:30 το μεσημέρι της Τρίτης 3 Oκτωβρίου, σε ερημική τοποθεσία βόρεια του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν ο βοηθός αστυνομικός διευθυντής επιχειρήσεων, μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού και της οικείας αστυνομικής διεύθυνσης, τα οποία απέκλεισαν τη σκηνή και διενήργησαν εξετάσεις.

Για αυτοψία κλήθηκαν στη σκηνή η επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Αγγελική Παπέττα, ο ιατροδικαστής, Ορθόδοξος Ορθοδόξου, ως επίσης και ανθρωπολόγος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Εντοπίστηκε ανθρώπινος σκελετός στη Λεμεσό-Στη σκηνή ιατροδικαστές και ανθρωπολόγος

Σημειώνεται ότι κοντά στην σκελετωμένη σορό εντοπίστηκε παντελόνι και υποδήματα, τα οποία μπορεί να δίνουν μια κατεύθυνση ως προς το φύλο του θύματος, όμως οι Αρχές δεν μπορούν να δηλώσουν οτιδήποτε με σιγουριά πριν εξεταστεί επιστημονικά η σορός.

Το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι η σορός να ταυτοποιηθεί μέσω DNA, εάν και εφόσον βέβαια πρόκειται για κάποιον ή κάποια που είχε δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Έρευνα της Κομισιόν για Facebook και Instagram για τον έλεγχο δημοσιεύσεων ενόψει ευρωεκλογών
Ο Μπλίνκεν καλεί τη Χαμάς να αποδεχθεί την κατάπαυση του πυρός-«Όχι άλλες καθυστερήσεις»
«Ανεπίτρεπτη κλιμάκωση» χαρακτηρίζει ο ΓΓ του ΟΗΕ ενδεχόμενη επίθεση των Ισραηλινών στη Ράφα
Έρευνες σε ανοιχτό χώρο στα Περβόλια για την ενέδρα στο «Δημητρούι»-Παραλήφθηκε τεκμήριο για εξετάσεις
Βίαζε την κόρη του για 24 χρόνια και βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποφυλάκισή του 89χρονος
Αυξημένοι παραμένουν οι κίνδυνοι στον χρηματοπιστωτικό τομέα λένε επόπτες ΕΕ
Τι συμβαίνει με τις κόκκινες βαλίτσες στα αεροπλάνα-Το TikTok που έγινε viral δίνει την εξήγηση
Άμβλωση, μεταναστευτικό, στήριξη των συμμάχων-Ο Τραμπ αναλύει το πρόγραμμά του εάν εκλεγεί πρόεδρος
Τατάρ: Η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ήταν ως «τρίτο πραξικόπημα» και εμπόδιο στη λύση