Έλαβε το πόρισμα με ονόματα η οικογένεια του Θανάση-Ζητά σύλληψη ιατροδικαστή

Έχουν περάσει δύο χρόνια από την ημέρα που έζησε ξανά τον εφιάλτη, αλλά και την δικαίωση. Πριν δύο χρόνια έβγαλαν το παιδί της από τον τάφο, για να ανακαλύψουν ότι όλα αυτά που έλεγε η ίδια, για δεκαεπτά συναπτά έτη δεν ήταν απλά ευσεβής πόθος μίας μάνας, αλλά η πραγματικότητα. Δύο χρόνια από τότε που αποκαλύφθηκε ότι ο θάνατος του 26χρονου εθνοφρουρού, Θανάση Νικολάου, που εντοπίστηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Αλάσσας το 2005, δεν ήταν αυτοκτονία, όπως αρχικά είχε δηλωθεί, αλλά δολοφονία.

Η μητέρα του, Ανδριάνα, από την πρώτη στιγμή δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις των αρμοδίων και φώναζε ότι η αλήθεια ήταν εντελώς διαφορετική. Κανένας δεν της έδινε σημασία, για να φτάσουμε στο 2020, όταν αποφασίστηκε η εκταφή της σορού του, για εξετάσεις. Αν και η αλήθεια αποκαλύφθηκε και πλέον η κα. Ανδριάνα γνωρίζει πως οι συνθήκες, γύρω από τις οποίες επήλθε ο θάνατος του παιδιού της, δεν ήταν όπως ήθελαν να τις παρουσιάσουν οι αρμόδιοι όλα αυτά τα χρόνια, η ίδια ακόμη παλεύει. Παλεύει για τα αυτονόητα, δηλαδή την τιμωρία των δολοφόνων του παιδιού της.

Μετά από τόσους αγώνες και διαμαρτυρίες, αλλά και την άρνησή της όλα αυτά τα χρόνια, να υποκύψει στις πιέσεις των όσων διαχειρίζονταν την υπόθεση του Θανάση Νικολάου, του εθνοφρουρού που βρέθηκε νεκρός κάτω από το γεφύρι της Άλλασσας στη Λεμεσό, του γιου της, που ήθελε να υπηρετήσει την πατρίδα, κατάφερε να ανοίξει ξανά η υπόθεση, ειδικά μετά τα ευρήματα των ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών που διορίστηκαν από τη Νομική Υπηρεσία, για να διερευνήσουν τις συνθήκες θανάτου του 26χρονου Θανάση. Τα ευρήματα ήταν τρομακτικά για όλους, ειδικά όταν αποκαλύφθηκε ότι είναι δολοφονία και όχι αυτοκτονία, ωστόσο μέχρι στιγμής όλοι κυκλοφορούν ελεύθεροι και ατιμώρητοι.

Η οικογένεια είχε ζητήσει όπως λάβει το πόρισμα των ανακριτών, χωρίς να αποκρύπτονται τα ονόματα και για το συγκεκριμένο θέμα είχε στείλει και επιστολή προς τον Γιώργο Σαββίδη, με την απάντηση να είναι θετική. Μετά από αυτή την εξέλιξη, όπως πληροφορείται ο REPORTER αυτό που εγείρει η οικογένεια, πλέον, είναι η σύλληψη του ιατροδικαστή που απέδωσε το θάνατο του Θανάση σε αυτοκτονία. Μάλιστα, προτίθεται να στείλει και επιστολή προς τους αρμόδιους, για να προβούν στη σύλληψή του, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, θα μελετήσουν δικά τους μέτρα.

Ξανά έξω από τη Νομική Υπηρεσία η οικογένεια

Στο μεταξύ, η οικογένεια του Θανάση, για ακόμη μία φορά, θα βρεθεί έξω από τη Νομική Υπηρεσία, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, για να διαμαρτυρηθεί, για το γεγονός πως έχουν περάσει δύο χρόνια από την ημέρα που έγινε η εκταφή και αποκαλύφθηκε η αλήθεια, όμως κανείς δεν έχει τιμωρηθεί.

«Αυτές τις ημέρες είμαι πολύ αγανακτισμένη, επειδή έχουν περάσει δύο χρόνια από την εκταφή και αποδείχτηκε και επιστημονικά αυτό που φώναζα όλα αυτά τα χρόνια, ότι ο μαρτυρικός θάνατος του παιδιού μου επήλθε από χτυπήματα πρόθεσης και στραγγαλισμό και ακόμη δεν συνελήφθη κανένας», ανέφερε στον REPORTER η αδικοχαμένη μάνα του Θανάση, Ανδριάνα Νικολάου.

Το γεγονός ότι έχουν συμπληρωθεί δύο χρόνια από την ημέρα της εκταφής της σορού του γιου της και την τοποθέτηση αυτής σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ο οποίος φρουρείται, ήταν αυτός που οδήγησε την οικογένεια ξανά στους δρόμους και μάλιστα καλεί τον κόσμο να σταθεί στο πλάι τους.

«Εδώ και δύο χρόνια είναι έξω από τον τάφο και ζω την κηδεία του κάθε μέρα, επειδή τον επισκέπτομαι συνεχώς. Είναι χωρίς δικαίωση και γι’ αυτό προγραμματίσαμε αυτή την εκδήλωση. Καλώ όλους, με πόνο ψυχής να στηρίξουν με την παρουσία τους, όχι εμένα, αλλά αυτό τον ψυχοφθόρο αγώνα που αφορά όλους. Είναι παιδί που χάσαμε, όχι περιουσία ή λεφτά, που μπορούν να ξαναγίνουν».

Με αυτή τη νέα διαμαρτυρία, η οικογένεια του Θανάση επιθυμεί να στείλει ένα σημαντικό μήνυμα προς τους υπεύθυνους για το θάνατό του και να τους καλέσει, έστω και την υστάτη να βγουν μπροστά και να μαρτυρήσουν. Το ίδιο μήνυμα απευθύνεται και σε όσους γνωρίζουν αλλά δεν μιλούν.

«Θα ήθελα να ήξερα πώς νιώθουν όλοι αυτοί οι αδίσταχτοι που άπλωσαν τα χέρια τους και χτύπησαν το παιδί μου και το στραγγάλισαν μέχρι το θάνατο. Τους καλώ, αν θέλουν να λέγονται άνθρωποι και όχι τέρατα, να παραδοθούν και να ομολογήσουν. Καλώ και εκείνους που γνωρίζουν και δεν μιλούν, να μιλήσουν, διαφορετικά είναι συνένοχοι και συνεργάτες του εγκλήματος. Όποιος έχει κάτι να πει και να μιλήσει να επικοινωνήσει μαζί μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονης από τον χώρο διαμονής της στη Λευκωσία
Έρευνες σε ανοιχτό χώρο στα Περβόλια για την ενέδρα στο «Δημητρούι»-Παραλήφθηκε τεκμήριο για εξετάσεις
Επαφές Χαρτσιώτη στην Αθήνα, μνημόνιο συνεργασίας με Ελλάδα για ισότητα και έμφυλη βία
Αρχίζουν να γράφουν οι κάμερες στα δυο σημεία που τοποθετήθηκαν στο Στρόβολο
Σε εφαρμογή από 1η Μαρτίου το Lobbying υπενθυμίζει η Αρχή κατά της Διαφθοράς
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η 24χρονη Έλλη Στυλιανού στη Βρετανία
Σε κοινή συνισταμένη με Οδυσσέα το προσωπικό της Ελεγκτικής-«Αφήστε μας να εργαστούμε χωρίς περιορισμούς»
Προφυλακίστηκε από το Δικαστήριο ο δεσμοφύλακας για τους εμπρησμούς-Παραδέχθηκε τρεις υποθέσεις
Καταχωρείται μέχρι τις 17 Μάϊου η ένσταση από πλευράς Ελεγκτή-Απαντά επί της ουσίας και προσθέτει αναφορές
Κατηγορήθηκαν γραπτώς τρία πρόσωπα για τη συμπλοκή στον Αστρομερίτη