Πυροβολεί Τατάρ και Τουρκία ο Οζγκιουργκιούν-«Τα έχω και με την βουλή και με το κόμμα μου»

Μην επισκέπτεστε συχνά την πόρτα της «πρεσβείας», ο «πρέσβης» να κλείσει ραντεβού να έρθει σε σας, δήλωσε ο Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν, νυν «βουλευτής» και πρώην Πρόεδρος του ΚΕΕ, σχολιάζοντας σε διαδικτυακή εκπομπή τις παρεμβάσεις που έκανε η Τουρκία στο εκλογικό συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα επαναληφθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, ο κ. Οζγκιουργκιούν μιλούσε σε εκπομπή στην ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί από την Κωνσταντινούπολη όπου ζει τα τελευταίο δύο και πλέον χρόνια. Την πολιτική στην «χώρα» την έφερε σε αυτό το σημείο ο Ερσίν Τατάρ πρόσθεσε ο Οζγκιουργκιούν λέγοντας ότι επί προεδρίας Τατάρ στο ΚΕΕ σημειώθηκαν αρκετά λάθη και ένα από αυτά ήταν η άρση της "ασυλίας", για να μπορέσει να σχηματίσει «κυβέρνηση» με το κόμμα του Λαού.

Για τις παρεμβάσεις της Άγκυρας στο συνέδριο του ΚΕΕ, ο Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν διερωτήθηκε γιατί εμπλέκουν την Τουρκία με το συνέδριο. Κάποιοι, συνέχισε, κάνουν πολιτική με δηλώσεις, όπως ‘η Τουρκία είναι δίπλα μου’, ‘η Τουρκία με αγαπάει’. «Δεν το καταλαβαίνω. Η βάση του ΚΕΕ δεν πρέπει να σέβεται αυτούς που ασκούν τέτοια πολιτική. Να μην εμπιστεύεται αυτούς που μιλάνε με αυτό τον τρόπο. Κάνε πολιτική στα ορθά ζητήματα, άσχετα εάν σε αγαπάει ή όχι. Μη κτυπάς την πόρτα του πρέσβη, άσε αυτός να έλθει σε σένα, να ζητήσει συνάντηση. Εάν εσύ κτυπάς την πόρτα του, ο κόσμος θα αντιδράσει εναντίον σου. Να ενεργείς μαζί με την Τουρκία, αλλά μην το χώνεις στα μάτια των ανθρώπων».

Ερωτηθείς εάν θα είναι ή όχι υποψήφιος στις «βουλευτικές εκλογές», ο κ. Όζγκιουργκουν είπε ότι το σκέφτεται. Θεωρεί όμως ότι μετά την άρση της ασυλίας του δεν θα έχει δίκαιη δίκη στα κατεχόμενα και το θέμα της "ασυλίας" το θεωρεί προσωπικό. «Τα έχω και με την βουλή και με το κόμμα μου», είπε αναφερόμενος στη "βουλή" στα κατεχόμενα. Ανέφερε ότι από το 2018 μέχρι σήμερα έπρεπε να γίνουν «εκλογές» 3 φορές.

Καταφέρθηκε και εναντίον του Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, ο οποίος είπε ότι το εκλογικό συνέδριο του ΚΕΕ πρέπει να γίνει με έναν μόνο υποψήφιο. «Φτάνουν πια οι παρεμβάσεις» είπε ο κ. Οζγκιουγκιούν. «Αφήστε πλέον το κόμμα στην ησυχία του. Ανοίξτε το δρόμο και του κόμματος και της χώρας».

Μιλώντας σήμερα σε διαδικτυακή εκπομπή της Κίπρις ποστασί, ο Τ/κ ηγέτης, Ερσιν Τατάρ είπε ότι οι δηλώσεις ξεχνιούνται μετά από δύο ημέρες αλλά νιώθει προσβεβλημένος από τον Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν. «Είναι δυνατόν να μην είμαι;», ανέφερε.

Ο κ. Τατάρ εκνευρίστηκε και με την ιστοσελίδα που έκανε ειδική εκπομπή για να φιλοξενήσει τον κ. Οζγκιουργκιούν. «Όλη τη νύχτα η Κίπρις ποστασί έπαιζε πρωτοσέλιδα τις δηλώσεις του. Λες και δεν υπάρχει πιο σημαντικό θέμα στη χώρα», είπε.

Με ποια ψυχολογική διάθεση είπε ο κ. Οζγκιουργκιούν ότι για όλα φταίει ο Τατάρ, διερωτήθηκε ο Τ/κ ηγέτης, λέγοντας πως αυτό που έκανε ο ίδιος ήταν να τον κερδίσει στις εσωκομματικές εκλογές.

Για τη «βουλευτική ασυλία», ο κ. Τατάρ είπε ότι επρόκειτο για απόφαση που είχε πάρει η ομάδα του ΚΕΕ και ο ίδιος ο Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν είχε δηλώσει τότε ότι δεν υπάρχει κάτι για να το κρύψει.

Τον κάλεσε δε να είναι και πάλι υποψήφιος στις «βουλευτικές».

Αρνήθηκε ωστόσο να σχολιάσει για την πόρτα του «πρέσβη» που χτυπά συνέχεια, λέγοντας ότι δεν θέλει να υπεισέλθει σε αυτό το ζήτημα και πως έχει πολύ καλή σχέση με τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα. «Εάν αυτό που λέει συμβαίνει τότε κάπου θέλει να στείλει μήνυμα ο κ Οζγκιουργκιούν», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος υπέρ της δημιουργίας θέσης Επιτρόπου Άμυνας της ΕΕ
Έρχιουρμαν: Η ομοσπονδία και όχι η «επιτροπή» θα λύσει το περιουσιακό πρόβλημα
Πόσοι υποψήφιοι διεκδικούν θέσεις κοινοτάρχη και μέλους συμβουλίων-Ποιοι εκλέγονται από τώρα
«Έμπρακτη απόδειξη του ενεργού ρόλου της ΕΕ στην περιοχή» το πακέτο βοήθειας για τον Λίβανο
Πρόεδρος για λιμάνι Λάρνακας: Το κράτος δεν μπορεί να εκβιάζεται από οποιονδήποτε
Επαφές αντιπροσωπείας από κατεχόμενα στην Άγκυρα για σχέσεις με ΕΕ
Καταδίκασε ξανά για χάρη του ΑΚΕΛ το πραξικόπημα ο Πρόεδρος-Έτεινε χέρι συνεργασίας σε όλους
Σαρλ Μισέλ: Ανοικτή η πόρτα για παρέμβαση ΕΕ στο Κυπριακό, εάν αισθανθούμε πως θα ήταν χρήσιμο
Ελπίδα Προέδρου για νέα δεδομένα που θα επιτρέπουν αισιοδοξία για επανέναρξη των συνομιλιών
Προσπάθησε να αποτρέψει την αίτηση για παύση Ελεγκτή ο Πρόεδρος-«Ναι, έκανα κινήσεις»