Καταδίκασε ξανά για χάρη του ΑΚΕΛ το πραξικόπημα ο Πρόεδρος-Έτεινε χέρι συνεργασίας σε όλους

Ο κόσμος αναμένει από όλους μας να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι τείνει χέρι συνεργασίας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις για αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που έχουμε ενώπιον μας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο πλαίσιο επίσκεψης στο στρατόπεδο «Υπ/γου Τάσου Μάρκου», με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, ο Πρόεδρος είπε ότι οι εκλογές θα τελειώσουν, έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις, είτε αυτές αφορούν το εθνικό μας πρόβλημα, είτε θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης.

«Και εγώ πρώτος, και προς το ΑΚΕΛ και προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τείνω χέρι συνεργασίας, γιατί ο κόσμος αναμένει από όλους μας να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις», είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την κριτική που δέχεται για το πως θα υπενθυμίσει το Υπουργείο Παιδείας το θέμα της τουρκικής εισβολής, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε «πολύ λυπηρό να θεωρεί ο οποιοσδήποτε ότι δεν καταδικάζουμε το πραξικόπημα».

«Σε τέτοιες στιγμές εάν θέλουμε πραγματικά να δείξουμε ποιος είναι ο κοινός μας στόχος, να στείλουμε ένα θετικό μήνυμα στην κοινωνία, δυστυχώς τέτοιες τραγικές στιγμές και καταδικάζω -για να το ακούσουν ξανά όπως το λέω συνέχεια, αυτή είναι η θέση μου, και ήταν πάντοτε, το προδοτικό πραξικόπημα- αλλά ας αξιοποιήσουμε αυτές τις μαύρες στιγμές στην ιστορία του τόπου μας για να δούμε πώς προχωρούμε μπροστά ενωμένοι», σημείωσε.

«Οι εκλογές θα τελειώσουν, έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις, είτε αυτές αφορούν το εθνικό μας πρόβλημα, είτε θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης, και εγώ πρώτος, και προς το ΑΚΕΛ και προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τείνω χέρι συνεργασίας, γιατί ο κόσμος αναμένει από όλους μας να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από δικής μου πλευράς δεν πρόκειται να εμπλακώ σε οποιαδήποτε καθημερινή αντιπαράθεση, κριτική, πρόσθεσε.

«Ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα, ο καθένας είναι ελεύθερος, αν θεωρεί ότι αυτή είναι η σωστή τακτική να κάνει κριτική», κατέληξε.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο ισραηλινός στρατός εντόπισε στη Γάζα τις σορούς τριών ομήρων της Χαμάς
Πρόεδροι Ζαμβίας, Μοζαμβίκης και Μποτσουάνας στηρίζουν προσπάθειες λύσης Κυπριακού
Δύο αδέρφια έσπασαν τον κώδικα του Ethereum και έκλεψαν crypto $25 εκατ. μέσα σε δευτερόλεπτα
Η κατάθεση της παιδίατρου στη δίκη της Πισπιρίγκου-«Η Μαλένα ήταν σε άριστη κατάσταση, δεν πίστευα ότι πέθανε»
Εφιάλτης για 17χρονο στη Σπάρτη-Συγγενείς της κοπέλας του τον απήγαγαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια
Η ΕΤΥΦΑ απορρίπτει ισχυρισμούς κινεζικής Κοινοπραξίας στο Βασιλικό
Σκότωσε τη σύζυγο του και πήγε σε ξενοδοχείο να δει ειδήσεις ο 50χρονος στο Μενίδι
Ε. Χαραλαμπίδου σε Νομική Υπηρεσία-«Ο Εισαγγελέας εκτίθεται, υπάρχουν διαβαθμίσεις για να κλείνουν στόματα»
Ευγνωμοσύνη Λευκωσίας για στάση στο Κυπριακό εξέφρασε ο Πρέσβης στο Νεπάλ
Καμπανάκι CPT για τον υπερπληθυσμό στις Φυλακές και κρατητήρια-Όσα καταγράφονται στην έκθεση