Π. Κυριάκου: Φάνηκα εξαιρετικά τυχερός. Καταστράφηκε ολοσχερώς η πρεσβευτική κατοικία

Πέραν από τις μεγάλες ζημιές που υπέστη η Κυπριακή Πρεσβεία στο Λίβανο, ολοκληρωτική ήταν η καταστροφή της πρεσβευτικής κατοικίας καθώς και της προξενικής κατοικίας. Ως αποτέλεσμα, ήταν ο ελαφρύς ευτυχώς, τραυματισμός της Επιτετραμμένης της Κυπριακής Πρεσβείας, Ελένης Παπανικολάου.

Ουδείς μπορεί να φανταστεί τι μπορούσε να συμβεί, εάν ο Πρέσβης Πανίκος Κυριάκου με την οικογένειά του, δεν έρχονταν στην Κύπρο για διακοπές. «Προσωπικά» είπε ο Πρέσβης σε δηλώσεις του στο Υπουργείο Εξωτερικών, «φάνηκα πολύ τυχερός. Η πρεσβεία μας καταστράφηκε εσωτερικά. Φάνηκα εξαιρετικά τυχερός επειδή καταστράφηκε η Πρεσβευτική κατοικία. Η επιτετραμένη μας τραυματίστηκε καθώς και άλλοι δύο Κύπριοι.  Τόσο εγώ όσο και το προσωπικό της πρεσβείας είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε όποια βοήθεια χρειαστεί στον Λίβανο».

Ο κ. Κυριάκου, ανέφερε πως η Κυπριακή Δημοκρατία, έχει επισήμως επικοινωνήσει με τις Αρχές του Λιβάνου. Προς το παρών αναμένουμε την αξιολόγηση των αρχών του Λιβάνου και το είδος της βοήθειας που χρειάζονται. Υπάρχει η πολιτική θέληση να στηρίξουμε τον Λίβανο. Αναμένουμε τον κατάλογο με τις ανάγκες».

Υπάρχει όπως ανέφερε μεγάλο πρόβλημα στέγασης στη Βηρυτό επειδή χιλιάδες έμειναν άστεγοι. «Οι υλικές ζημιές είναι ανυπολόγιστες θα πρέπει να σταθούμε δίπλα στο λαό του Λιβάνου. Είμαστε έτοιμοι να τους βοηθήσουμε», ανέφερε σημειώνοντας πως υπέστηκαν ζημιές σπίτια και διαμερίσματα Κυπρίων.
 
Σημείωσε δε πως δύο χιλιάδες Κύπριοι διαμένουν στο Λίβανο και πως ένα ποσοστό από αυτούς, βρίσκονται στην Κύπρο για διακοπές.
 

Δειτε Επισης

Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία
BINTEO: Γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μετά από φωτιά σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή
Χωρίς εμφανή πρόοδο οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία και ομήρους στο Κάιρο
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-Αξιολογούνται τεκμήρια για την επίθεση κουκουλοφόρων
ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες καταστροφής στη Βραζιλία-Στους 60 οι νεκροί, μάχη ενάντια στον χρόνο δίνουν οι διασώστες
Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από τροχαίο στην Πάφο-Επέβαινε σε όχημα με οδηγό 15χρονο
BINTEO: Εντυπωσιακές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στον Βροντάδο της Χίου
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας