Απαιτείται προσοχή, διαβούλευση και σοβαρές αποφάσεις για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο

Χρειάζεται προσοχή, διαβούλευση και σοβαρές αποφάσεις που θα ληφθούν με όλα τα κόμματα γιατί οι επενδύσεις που θα γίνουν από την κυπριακή Κυβέρνηση δεν θα πρέπει να αφορούν τις γενεές των Κυπρίων που ζουν σήμερα στην Κύπρο αλλά θα και τις γενεές των Κυπρίων που δεν έχουν γεννηθεί ακόμα, δήλωσε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Τορναρίτης, που προέδρευσε της συνεδρίας της Επιτροπής, κατά την οποία το σώμα ενημερώθηκε για το Νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2021 -2027.
 
Η Επιτροπή ενημερώθηκε για το νέο ΠΔΠ από τον Υπουργό Οικονομικών και τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης, εκπροσώπους του Υπουργείου Εξωτερικών, τον Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.

Ο κ. Τορναρίτης ανέφερε ότι στην ‘Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τον Υπουργό Οικονομικών σε μια ενδελεχή και πλήρη ενημέρωση αναφορικά με τα δυο πακέτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το δημοσιονομικό πλαίσιο 2021-2027 και το ταμείο ανάκαμψης, εξέφρασε την άποψη ότι πρόκειται για ιστορικές αποφάσεις της ΕΕ.
 
Για πρώτη φορά τα κράτη μέλη επιδεικνύοντας αλληλεγγύη έρχονται αρωγοί και υποστηρικτές την ώρα της κρίσης, παρατήρησε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής αναφέροντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ενεργώντας έξυπνα και μεθοδικά κατάφερε να συμμετάσχει στα δυο πακέτα με αξιόλογους όρους, προϋποθέσεις και κεφάλαια που είναι το πιο σημαντικό.
 
Συνεχίζοντας ο κ. Τορναρίτης είπε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο θα έχει τον τελικό λόγο σε σχέση με το δημοσιονομικό πλαίσιο, πρέπει να διεκδικήσει περισσότερα κονδύλια στον τομέα της υγείας, στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης και του περιβάλλοντος, επειδή διευκρίνισε είναι οξύμωρο να συζητάμε και να λέμε ότι έρχεται η ΕΕ για να στηρίξει τα κράτη μέλη έναντι της πανδημίας και την ίδια ώρα να μειώνει τα κονδύλια που αφορούν την υγεία.
 
Άρα το EU FOR HEALTH, το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορούσε 9,4 δις ευρώ που θα δίνονταν για τον τομέα της υγείας πιστεύουμε ότι πρέπει να επανέλθει είπε τέλος.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές