Επιστρέφουν στα σχολεία οι μαθητές της ειδικής εκπαίδευσης-«Αδίκως έμεναν σπίτι»

Επιστρέφουν στα θρανία όλοι οι μαθητές της ειδικής εκπαίδευσης, που δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, με τους γονείς να δηλώνουν πως το θέμα έχει λήξει και πως ήταν άδικο να κρατούνται στο σπίτι αυτά τα παιδιά.

Η εκπρόσωπος της Ομάδας πρωτοβουλίας γονέων για τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρίες, Γιούλα Πιτσιάλη, μιλώντας στον REPORTER σημείωσε πως επιστρέφουν κανονικά στα θρανία όλοι οι μαθητές με αναπηρία, που δεν είχαν σοβαρή ευπάθεια στον κορωνοϊό, τονίζοντας πως δεν υπήρχε λόγος να κρατηθούν στο σπίτι. Σημείωσε δε, πως στο σπίτι παρέμειναν τα παιδιά που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ακόμη 323 μαθητές της ειδικής εκπαίδευσης επιστρέφουν στα σχολεία

Η κ. Πιτσιάλη αναφέρθηκε και σε δύο περιπτώσεις γονέων που περίμεναν ενημέρωση για επιστροφή των παιδιών τους στο σχολείο και την έλαβαν χθες. Υπέδειξε, δε, πως κανένας γονιός δεν θα χρειαστεί να συμπληρώσει το έντυπο που ζητούσε το Υπουργείο Παιδείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο σκαμνί το Υπ. Παιδείας για την ειδική εκπαίδευση-Κινούνται νομικά γονείς

Κληθείσα να σχολιάσει τις αποφάσεις που πάρθηκαν και τον αγώνα που πραγματοποίησαν, ξεκαθάρισε πως το θέμα φαίνεται να έχει λήξει.
 
«Ήταν μια λάθος απόφαση, που στηρίζεται στις λάθος νοοτροπίες. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε αυτού του είδους αντιμετώπιση. Όταν τα παιδιά ξεκινούν την φοίτησή τους στην πρώτη δημοτικού, περνούν πάλι από επιτροπές για να αποδείξουν την καταλληλόλητα τους να φοιτήσουν στα σχολεία. Αυτά τα πράγματα πρέπει να σταματήσουν και εμείς αυτό που λέμε του Υπουργού, είναι όλα τα σχολεία να είναι έτοιμα να δέχονται όλα τα παιδιά. Για όποιες πολιτικές ή αποφάσεις παίρνει το Υπουργείο Παιδείας, πρέπει να λαμβάνει υπόψη και τους μαθητές που έχουν αναπηρία ή εκπαιδευτικές ειδικές ανάγκες. Αυτή πρέπει να είναι η φιλοσοφία του Υπουργείου Παιδείας. Το σχολείο πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των μαθητών, όποιες κι αν είναι αυτές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat