Κλείδωσαν για τα νηπιαγωγεία, άφησαν εκκρεμότητες για το Σάββατο οι επιδημιολόγοι

Οι εκκρεμότητες που απομένουν, αναφορικά με την εφαρμογή της τρίτης φάσης χαλαρώσεων συζητήθηκαν χθες σε τηλεδιάσκεψη που είχαν τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας.
 
Μεταξύ άλλων, τα μέλη της Επιδημιολογικής Ομάδας, συμφώνησαν να ανάψουν το πράσινο φως στην Κυβέρνηση για άνοιγμα των νηπιαγωγείων εντός Ιουνίου. Πάντως, όπως στις προηγούμενες περιπτώσεις, έτσι και τώρα, αν τελικά θα ανοίξουν τα νηπιαγωγεία, θα είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση που θα ληφθεί σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου.
 
Η συζήτηση της επιδημιολογικής ομάδας δεν ολοκληρώθηκε και αναμένεται να συνεχιστεί το ερχόμενο Σάββατο με το θέμα της επαναλειτουργίας των γυμναστηρίων για το οποίο έγινε μια πρώτη συζήτηση, ωστόσο,  παραμένει σε εκκρεμότητα. Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες ζητούν όπως ανοίξουν με αυστηρό πρωτόκολλο, από την 1η Ιουνίου, αντί στις εννέα όπως είναι προγραμματισμένο.
 
Πάντως, δεδομένου ότι η επιδημιολογική ομάδα θα επανέλθει το ερχόμενο Σάββατο για να συζητήσει τις εκκρεμότητες, δεν αποκλείεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να κληθεί ξανά στο Προεδρικό Μέγαρο για να ενημερώσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τους αρμόδιους υπουργούς.
 
Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή της τρίτης φάσης είναι προγραμματισμένη για τις εννέα Ιουνίου, όπου μεταξύ άλλων θα γίνει και το άνοιγμα των αεροδρομίων.
 
Ένα άλλο ζήτημα που θα τεθεί στο τραπέζι των ειδικών, ώστε να υπάρξει κατάληξη, είναι αυτό των γάμων και των αιθουσών δεξιώσεων, κάτι που αποτελεί δύσκολη εξίσωση για τους επιστήμονες, αφού ελλοχεύουν κίνδυνοι. 
 
Μέλη της επιδημιολογικής ομάδας, πιθανόν να προτείνουν στην Κυβέρνηση, όπως μας αναφέρθηκε, την επαναλειτουργία χώρων δεξιώσεων, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους, με όριο ατόμων. Ωστόσο το θέμα που τίθεται είναι με τα μπουφέ. Αφότου εκδόθηκε το πρωτόκολλο για τα ξενοδοχεία, αναμένεται ότι η πρόταση να προσομοιάζει με αυτή, δηλαδή να ζητείται από το προσωπικό να βάζει στα πιάτα φαγητό ή να είναι σε ξεχωριστές μερίδες. 
 
Πονοκέφαλο προκαλεί και το θέμα των κοινόχρηστων τουαλέτων, που μπορεί να αποτελέσουν εστίες μετάδοσης. Και σε αυτή την περίπτωση, δεν αποκλείεται ο τρόπος χειρισμού να είναι ανάλογος με τις κοινόχρηστες τουαλέτες των ξενοδοχείων. Υπάρχει, όμως προβληματισμός, αφού στους χώρους δεξίωσης υπάρχουν πολλαπλάσια άτομα, από ότι στο ξενοδοχείο, άρα τις τουαλέτες επισκέπτονται πολύ περισσότεροι. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες