Επαναπατρίστηκαν όλοι οι Κύπριοι που ήταν εγκλωβισμένοι στο Ηνωμένο Βασίλειο

Συνολικά 432 πρόσωπα επαναπατρίστηκαν σήμερα με τρεις ναυλωμένες πτήσεις από τη Βρετανία όπου είχαν εγκλωβιστεί ή αποκλειστεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος «σήμερα επέστρεψαν στην Κύπρο με πτήσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας συνολικά 432 άτομα. Συγκεκριμένα 164 άτομα έφτασαν τα ξημερώματα με ναυλωμένη πτήση από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, 121 πρόσωπα με την πτήση που προσγειώθηκε το απόγευμα από το Luton και 147 με την τρίτη πτήση που έφτασε απόψε από το Stanstead».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στην Κύπρο δύο ναυλωμένες πτήσεις επαναπατρισμού, αναμένεται άλλη μία
 
Πρόσθεσε ότι όλοι οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε χώρους που έχουν εξευρεθεί από την Δημοκρατία όπου και θα παραμείνουν υπό περιορισμό για 14 μέρες.
 
Ο Υπουργός Μεταφορών εξέφρασε «θερμές ευχαριστίες» στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Σταύρο Μιχαήλ, την Υπηρεσία του Υπουργείου, τον Διοικητή και το προσωπικό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και του Συντονιστικού Κέντρου «Ζήνων» στη Λάρνακα που, όπως είπε «όλες αυτές τις μέρες έγινε κατορθωτό να διεκπεραιωθεί ένας πολύ μεγάλος όγκος εργασίας που έπρεπε να επιτελεστεί, για επαναπατρισμό των Κυπρίων που είχαν εγκλωβιστεί σε χώρες του εξωτερικού, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ηχηρά μηνύματα από την Κυριακή που βρίσκεται σε καραντίνα-«Είναι άδικο να βρίζουμε από τα μπαλκόνια»
 
Ανέφερε ακόμα ότι «κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών χρειάστηκε να ληφθούν από τα Υπουργεία Εξωτερικών, Μεταφορών και Υγείας πολύ σκληρές αποφάσεις, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Καλούμε όλους να ακολουθούν τις αποφάσεις και τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας για το καλό όλων των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καρούσος είπε ότι «προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλα άτομα για επαναπατρισμό από το Ηνωμένο Βασίλειο. Την ίδια ώρα δεν έχουν προγραμματιστεί ναυλωμένες πτήσεις για μεταφορά επιβατών από την Ελλάδα, αφού αναμένεται να εξακριβωθεί ο αριθμός των Κυπρίων που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέση με προγραμματισμένες πτήσεις, για να επιστρέψουν στο νησί». 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Κάιρο-Αργοσβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφοδος της Ισραηλινής Αστυνομίας στα γραφεία του Al Jazeera
Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπόλεμη ζώνη ο Ύψωνας-Η στιγμή που περιπολικό παραδίδεται στις φλόγες
ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία