Αυξήθηκαν τα κρούσματα στο Λύκειο Λατσιών-Μαζικά τεστ στο Δήμο

Μεγαλώνει συνεχώς η αλυσίδα μετάδοσης στο Λύκειο Λατσιών, μεγαλώνει και η ανησυχία για την εξάπλωση του κορωνοϊού στο συγκεκριμένο σχολείο, αφού μέχρι στιγμής εντοπίστηκαν συνολικά 16 κρούσματα.
 
Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου Τάσο Τάσου, ο οποίος μίλησε στον Αnt1, πρόκειται για δεκατέσσερις μαθητές, από πέντε τμήματα της τρίτης λυκείου και ένα καθηγητή του σχολείου.
 
Όπως ανέφερε ο κ. Τάσου, «το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη και αφορούσε καθηγητή του σχολείου, ενώ μέχρι την Κυριακή το βράδυ είχαν εντοπιστεί άλλα εννέα κρούσματα. Μέχρι αυτή τη στιγμή τα κρούσματα συνολικά είναι δεκαέξι».
 
Μετά από την αύξηση κρουσμάτων, αποφασίστηκε όπως όλη η τρίτη τάξη του σχολείου παραμείνει για σήμερα στο σπίτι του, ώστε να βοηθηθεί η διαδικασία της ιχνηλάτησης, ενώ θα επιστρέψουν από αύριο στο σχολείο, όσοι δεν είναι επαφές κρουσμάτων.
 
Σύμφωνα με τον κ. Τάσου, «από πληροφόρηση που έχουμε από μαθητές, το περασμένο Σαββατοκύριακο έγινε πάρτι πενήντα ατόμων, από μαθητή του σχολείου, για το οποίο ενημερωθήκαμε κατά τη διάρκεια της ιχνηλάτησης.
 
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λατσιών Χρίστος Πιτταράς, ανέφερε ότι μετά τα απανωτά κρούσματα στο σχολείο, αλλά και τα κρούσματα σε οίκο ευγηρίας είπε πως επικοινώνησε με το Υπουργείο Υγείας και αποφασίστηκε να γίνουν μαζικά rapid test στο δήμο Λατσιών για να διακριβωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία