Δημοψήφισμα για τα τετράμηνα οι μαθητές, στον Προδρόμου οι καθηγητές

Την ώρα που οι μαθητές ετοιμάζονται να λάβουν δυναμικά μέτρα, για τις εξετάσεις τετραμήνων, ο υπουργός Παιδείας ξεκινά τις συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να συζητήσουν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την εφαρμογή των εξετάσεων το περασμένο τετράμηνο.
 
Ο Πρόδρομος Πρόδρομου, βλέπει το απόγευμα τις εκπαιδευτικές οργανώσεις Μέσης Εκπαίδευσης, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ και στο τραπέζι αναμένεται να τεθούν οι εισηγήσεις των καθηγητών, για το νέο σύστημα αξιολόγησης του μαθητή.
 
Σταθερή στην αρχική της θέση παραμένει η ΟΛΤΕΚ, με τον πρόεδρο της οργάνωσης, Παναγιώτη Λυσάνδρου, να αναφέρει στον REPORTER πως θα θέσουν ενώπιον του υπουργού τη θέση τους για διεξαγωγή των εξετάσεων τον Ιανουάριο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξεκινά διάλογο με όλους τους φορείς για τις εξετάσεις τετραμήνων ο Προδρόμου
 
«Εμείς θα παραδώσουμε και θα αναλύσουμε τις εισηγήσεις μας για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο. Θα θέσουμε ενώπιον του κ. Προδρόμου, την άποψη πως αυτή η αξιολόγηση των μαθητών θα πρέπει να μεταφερθεί εντός Ιανουαρίου, ώστε να έχουν τα παιδιά περισσότερο χρόνο να διαβάσουν. Οι εξετάσεις, πρέπει να γίνονται τη δεύτερη εργάσιμη εβδομάδα του μήνα. Παράλληλα, δεν θα πρέπει να γίνονται μαθήματα, κατά την περίοδο των εξετάσεων».
 
Όπως τόνισε ο κ. Λυσάνδρου, στο τραπέζι θα τεθεί και πρότασή τους, να γίνονται ξεχωριστά εξεταστικά δοκίμια για τους μαθητές της Τεχνικής Εκπαίδευσης, ώστε να προστατευτούν οι μαθητές των Τεχνικών Σχολών.
 
«Εμείς έχουμε τα μαθήματα κοινού κορμού, αλλά έχουμε και τα μαθήματα της τεχνικής εκπαίδευσης. Δεν θα δεχθούμε κάτι άλλο, επειδή είναι κοινή αντίληψη πως πρέπει να προστατευθεί και να ενισχυθεί η Τεχνική Εκπαίδευση».
 
«Αναμένουμε την αξιολόγηση των εξετάσεων τετραμήνων»
Τις δικές της εισηγήσεις, θα καταθέσει ενώπιον του Πρόδρομου Προδρόμου η ΟΕΛΜΕΚ, με τον πρόεδρο της οργάνωσης, Κώστα Χατζησάββα να αναφέρει πως έχουν καταλήξει σε αυτές, μετά από τη συνεδρία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης.
 
«Έχουμε τους προβληματισμούς μας, αλλά θα καταθέσουμε τις εισηγήσεις μας. Εμείς αναμένουμε και την αξιολόγηση του θεσμού. Μετά από αυτή την αξιολόγηση, θα κρίνουμε πως θα προχωρήσουμε. Αν υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή, τότε την ευθύνη έχει το Υπουργείο Παιδείας».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτές είναι οι εισηγήσεις της ΟΕΛΜΕΚ για τα τετράμηνα-Απέστειλαν επιστολή στον Προδρόμου
 
Ο κ. Χατζησάββας, ερωτηθείς εάν η οργάνωση αναμένεται να λάβει μέτρα, για τις εξετάσεις τετραμήνων, τόνισε πως η ΟΕΛΜΕΚ έχει και άλλα θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί.
 
«Η οργάνωση μας έχει να ασχοληθεί και με άλλα σοβαρά ζητήματα, όπως το συνταξιοδοτικό που εκκρεμεί εδώ και οκτώ χρόνια, θέματα παραβατικής συμπεριφοράς, ενιαίας εκπαίδευσης και θέματα που αφορούν την καθημερινότητα εντός των σχολείων».
 
Ετοιμάζονται για κλιμάκωση των μέτρων οι μαθητές
Την ώρα που οι καθηγητές Μέσης και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης ετοιμάζονται για τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, οι μαθητές διεξάγουν παγκύπριο δημοψήφισμα, βάσει του οποίου θα λάβουν αποφάσεις για τα επόμενά τους βήματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ετοιμάζονται για κλιμάκωση μέτρων οι μαθητές-Δημοψήφισμα για τα επόμενά τους βήματα
 
Όπως ανέφερε η ΠΣΕΜ σε ανακοίνωσή της, το μαθητικό κίνημα θα αποφασίσει συλλογικά για το πως θα ασκηθεί πίεση στο Υπουργείο Παιδείας, για να τροποποιήσει τη νομοθεσία και να καταργήσει τις εξετάσεις τετραμήνων.
 
Αυτό που ζητούν οι μαθητές, είναι η κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο και η διεξαγωγή ενός συνολικού διαλόγου, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με στόχο να εφαρμοστεί ένα σύστημα με επίκεντρο τον μαθητή.
 
Το δημοψήφισμα της ΠΣΕΜ θα διεξαχθεί την 3η περίοδο σε όλα τα λύκεια της Κύπρου.

 

Δειτε Επισης

Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές
Μειωμένη κατά το ήμισυ η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα-Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975