Απογοητευμένοι οι εκπαιδευτικοί αλλά δεν κλείνουν την πόρτα στον Χαμπιαούρη

Απογοητευμένοι μεν, έτοιμοι να δώσουν δεύτερη ευκαιρία στο διάλογο δε, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις οι οποίες μέχρι τη Δευτέρα θα πρέπει να απαντήσουν στο κάλεσμα του Υπουργού Παιδεία για να παρακαθίσουν στο διάλογο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έτσι στήνει το παζλ ο Χαμπιαούρης για την ανάγκη αλλαγών στην παιδεία

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, παρά την απογοήτευση που εμφανίζουν στις δημόσιες αναρτήσεις και δηλώσεις τους, μετά την πρώτη ανάγνωση της επιστολής Χαμπιαούρη, οι πρόεδροι των εκπαιδευτικών οργανώσεων, πιθανόν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία και να αποδεχθούν το κάλεσμα του Υπουργού Παιδείας.

Ωστόσο, τίποτα δεν κλειδώνει επί του παρόντος μέχρι την οριστική απόφαση που θα παρθεί την ερχόμενη Δευτέρα το πρωί, μέσα από τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων, που ίσως πραγματοποιηθεί σε μια και μόνο κοινή συνάντηση.

Από τα πρώτα σχόλια  πάντως των προέδρων των οργανώσεων, φαίνεται πως το περιεχόμενο της επιστολής δεν ήταν το αναμενόμενο, ούτε και σε αυτό αναγραφόταν, σύμφωνα με τους ίδιους, κάτι διαφορετικό από τα όσα είχαν συζητήσει κατά την διάρκεια των συναντήσεών τους.

Σε ανάρτηση του , ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού αρκέστηκε να πει πως, «η σιωπή κάποτε σημαίνει πολύ περισσότερα από τα πολλά λόγια. Εμείς υπεύθυνα θα απαντήσουμε την ώρα που πρέπει και όπως πρέπει… Όσο μακρύς κι αν είναι ο δρόμος θα τον βαδίσουμε».
Αρνητικός εμφανίστηκε από την πλευράς του και ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Γιάννος Σωκράτους, που σε ανάρτηση του στο facebook, ανέφερε πως, «το περιεχόμενο και η ρητορική που υιοθετείται δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το τι προσπαθεί να επιτύχει ο Υπουργός Παιδείας, αλλά και σε ποιους πραγματικά απευθύνεται».
Εξάλλου, σε δηλώσεις του στον REPORTER, o πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Παναγιώτη Λυσάνδρου, αρκέστηκε να πει πως «στο περιεχόμενο της επιστολής δεν υπάρχει κάτι καινούργιο που να είναι ελπιδοφόρο, ούτε κάτι που θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε αποκλιμάκωση, αλλά θα συναντηθούμε επισήμως με τα διοικητικά συμβούλια μας και θα αποφασίσουμε».

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε 20 νέες ψηφιακές υπηρεσίες για το 2024 ο Υφ. Έρευνας-Εφαρμόζεται η ηλεκτρονική υπογραφή
Η έκκληση του Δήμου Στροβόλου στο κοινό να μην συμμετέχει στις λαμπρατζιές
Έτσι λειτουργούν τα έξυπνα τηλεκατευθυνόμενα σωσίβια με εμβέλεια 800 μέτρα
Διευρύνεται η πρόσβαση αλλοδαπών φοιτητών στην αγορά εργασίας-Οι ανακοινώσεις Παναγιώτου
Πασχαλινές διακοπές στο εξωτερικό προτιμούν οι Κύπριοι-Πρωτιά για Ελλάδα, ακολουθεί το ΗΒ
Καμπανάκι από τους ειδικούς στις ευάλωτες ομάδες για σκόνη-Αύξηση περιστατικών στα ιατρεία
Απλοποιούνται τα κριτήρια για επανεγκατάσταση-Η απόφαση του Υπουργικού, όσα αλλάζουν
Παραμένει μέχρι και την Τετάρτη η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Υψηλές οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι, αλλά στα περσινά επίπεδα-Πόσα στοιχίζει το φαγοπότι για οκτώ άτομα
Στις 2000 χιλιάδες οι οικογένειες που χρειάζονται στήριξη ενόψει Πάσχα-«Μας λένε δεν έχουν γάλα και ψωμί»