Απλοποιούνται τα κριτήρια για επανεγκατάσταση-Η απόφαση του Υπουργικού, όσα αλλάζουν

Αλλάζει το σχέδιο επανεγκατάστασης στα κατεχόμενα χωριά Καρπάσια, Κορμακίτης, Ριζοκάρπασο και Αγία Τριάδα, βάσει απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, με στόχο να δοθούν περισσότερα κίνητρα σε όσους επιθυμούν να επιστρέψουν στα χωριά τους.

Όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου «με στόχο την παροχή κινήτρων σε νέες οικογένειες να επανεγκατασταθούν, ενισχύοντας παράλληλα και τους υφιστάμενους διαμένοντες, που παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν από την κατοχή, επιλέγουν να διαβιούν στα χωριά τους».

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου:

-Παραχωρείται το δικαίωμα συμμετοχής στο σχέδιο επανεγκατάστασης στις οικογένειες που μόνο ο ένας εκ των δύο διαμένουν στις κατεχόμενες περιοχές, λόγω του ότι υπάρχουν παραδείγματα ζευγαριών που για ανυπέρβλητους λόγους δεν μπορούν να διαβιούν και οι δύο στα κατεχόμενα.

-Ο αριθμός των υποχρεωτικών διανυκτερεύσεων στα κατεχόμενα παραμένει τέσσερις, χωρίς την προϋπόθεση να είναι συνεχόμενες και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη αν είναι καθημερινές ή Σαββατοκύριακα. Η τροποποίηση διευκολύνει επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις και σχέσεις με τις ελεύθερες περιοχές, ειδικά όσον αφορά στους επανεγκατασταθέντες που έχουν παιδιά που φοιτούν στις ελεύθερες περιοχές, έχουν φροντιστήρια και δραστηριότητες στις ελεύθερες περιοχές.

-Σε ό,τι αφορά στο επίδομα φροντίδας, ύψους 240 ευρώ θα παραχωρείται και σε ζεύγη άνω των 75 ετών, πέραν από τα μονήρη άτομα που ήταν μέχρι σήμερα.

«Η βελτίωση του σχεδίου η Κυβέρνηση προσβλέπει στη συνέχιση της επανεγκατάστασης και να μείνουν ζωντανά τα κατεχόμενα χωριά μας», κατέληξε η κα. Ευαγγέλου.

Δειτε Επισης

ΣΥΛ: Ελεγχόμενες οι απορρίψεις λυμάτων στο αποχετευτικό Λακατάμειας
Κι άλλο αίμα στην άσφαλτο-Νεκρός ο 28χρονος μοτοσικλετιστής στη Λάρνακα
Επικίνδυνα παιδικά και άλλα προϊόντα εντοπίστηκαν στην κοινοτική αγορά
Μπορεί όντως να συλληφθεί ο Νετανιάχου;-Η ουσιαστική ισχύς του εντάλματος και η διαδικασία
Άρχισε η υποβολή Δήλωσης Εισοδήματος 2023
Συμφώνησαν στα περισσότερα Πρόεδρος και ΟΕΛΜΕΚ-Στη βάση παιδαγωγικών κριτηρίων οι αποφάσεις
Συνελήφθη δεύτερο πρόσωπο για τον οπλισμό στον τάφο-Σε εξέλιξη οι έρευνες
Ζητούν ενημέρωση για διαχείριση του email οι οργανωμένοι γονείς Δημοτικής-Δεν ήταν ενιαία η αντίδραση
Ο γρίφος και η πολιτική πραγματικότητα-Τι μέλλει γενέσθαι μετά τον θάνατο του προέδρου του Ιράν
Αποπερατώθηκαν οι έρευνες των δυτών για το ανθρώπινο πέλμα-Συνεχίζονται στη ξηρά