Φιλτράρουν τις εισηγήσεις για καταστατικές αλλαγές, ψηφίζουν για τις Επαρχιακές

Στην τρίτη φάση διαμόρφωσης της ηγετικής δομής του κόμματος εισέρχεται από αυτή την Κυριακή ο ΔΗΣΥ, με την έναρξη της πραγματοποίησης των Επαρχιακών Συνεδρίων προς ανάδειξη των Επαρχιακών Γραμματειών της παράταξης. Προηγήθηκε ως γνωστό η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση κατά την οποία εξελέγησαν οι τρεις αντιπρόεδροι(σ.σ. πρόεδρος και αναπληρωτής πρόεδρος επανεξέλησαν χωρίς ανθυποψήφιους), καθώς το Παγκύπριο Συνέδριο, κατά το οποίο εξελέγησαν τα αιρετά μέλη του Πολιτικού Γραφείου.
 
Την προσεχή Κυριακή πραγματοποιείται το Επαρχιακό Συνέδριο Πάφου, με τους Λίνο Τσόκκα και Λάκη Χριστοδούλου να διεκδικούν τη θέση του προέδρου της Επαρχιακής Γραμματείας. Υποψηφιότητα υπέβαλε και ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης, ο οποίος ωστόσο στη συνέχεια αποσύρθηκε.
 
Το μεθεπόμενο Σάββατο 16 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν τα Επαρχιακά Συνέδρια για Κερύνεια και Λευκωσία. Μοναδική υποψηφιότητα που υποβλήθηκε για την προεδρία της Επαρχιακής Γραμματείας Κερύνειας είναι αυτή του Πέτρου Πέτρου, ενώ για την προεδρία της Επαρχιακής Λευκωσίας την μοναδική υποψηφιότητα υπέβαλε ο Αρίσταρχος Αρίσταρχου.
 
Την μεθεπόμενη Κυριακή 17 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν τα Επαρχιακά Συνέδρια σε Λεμεσό, Αμμόχωστο και Λάρνακα. Την προεδρία της Επαρχιακής Γραμματείας Λεμεσού διεκδικούν οι Νίκος Σύκας, Αντώνης Στυλιανού, Άκης Προκοπίου και Λευτέρης Περικλή. Για την προεδρία της Επαρχιακής Γραμματείας Αμμοχώστου υποβλήθηκε μόνο μια υποψηφιότητα, αυτή του Φλώρου Τσαγγάρη.
 
Όσον αφορά την προεδρία της Επαρχιακής Γραμματείας Λάρνακας, υποβλήθηκε επίσης μόνο μια υποψηφιότητα, αυτή του Θεολόγου Μανώλη.
 
Με τα Επαρχιακά Συνεδρία ο ΔΗΣΥ ολοκληρώνει την τρίτη φάση των εσωκομματικών εκλογικών αναμετρήσεων, ενώ εντός του φθινοπώρου αναμένεται να εκκινήσουν και να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες σε σχέση με τη σύνθεση των Τοπικών Επιτροπών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανοίγει τα φτερά του για την Κύπρο του 2030 το «αγγελούδι» του ΔΗΣΥ

Την ίδια ώρα, στην Πινδάρου εργάζονται πυρετωδώς για το Καταστατικό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου, γενέθλια μέρα του ΔΗΣΥ.
 
Προχθές, έληξε η προθεσμία υποβολής εισηγήσεων για καταστατικές αλλαγές. Οι εισηγήσεις που έγιναν θα φιλτραριστούν από την Επιτροπή που συστάθηκε προς τον σκοπό αυτό, υπό τον αντιπρόεδρο του κόμματος Νίκο Νουρή και τον Γενικό Διευθυντή, τα χρέη του οποίου ασκεί ο Διευθυντής Οργανωτικού, Δημήτρης Στυλιανού. 
 
Κύρια στόχευση της Πινδάρου μέσα από τις Καταστατικές αλλαγές είναι η παραχώρηση ευελιξίας στον πρόεδρο του κόμματος για δομικές αλλαγές(σ.σ. όπως για παράδειγμα κατάργηση ή δημιουργία νέων Διευθύνσεων), αλλά και για την εξειδίκευση στην παραγωγή πολιτικής μέσα από τη δημιουργία Γραφείων Ερευνών και Μελετών.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κάνει… λίφτινγκ ο Αβέρωφ στον ΔΗΣΥ- Αναδιοργάνωση δομών σε δύο άξονες

Βασική καταστατική αλλαγή που πρόκειται να επέλθει, όπως πληροφορείται ο Reporter, αφορά στην κατάργηση της δυνατότητας που σήμερα παρέχεται στο Πολιτικό Γραφείο κατά τη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων του κόμματος (σ.σ. π.χ. υποψήφιοι βουλευτές), να επεμβαίνει επί των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας έκαστης Επαρχιακής Εκλογικής Συνέλευσης, προβαίνοντας σε προσθαφαιρέσεις και καταρτίζοντας με βάση το ευρύτερο κομματικό συμφέρον, και μετά από διαβούλευση με την αντίστοιχη Επαρχιακή Γραμματεία, το τελικό ψηφοδέλτιο. 
 
Πρόκειται για αναγκαιότητα την οποία στην Πινδάρου αναγνώρισαν έπειτα από τα όσα ουδόλως τιμητικά για το κόμμα γεγονότα έλαβαν χώρα κατά τη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων του για τις βουλευτικές εκλογές του 2016, και τα οποία όπως εν συνεχεία αναγνωρίστηκε είχαν αρνητικό αντίκτυπο και προεκτάσεις επί του ποσοστού που ο ΔΗΣΥ τελικά εξασφάλισε στην προ διετίας εκλογική αναμέτρηση.
 
Με την σχετική καταστατική αλλαγή τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έκαστης Επαρχιακής Εκλογικής Συνέλευσης καθίστανται δεσμευτικά.

Δειτε Επισης

Βανδάλισαν πτοεκλογική πινακίδα του Νικολέττου-«Δεν θα μας πτοήσει» (pic)
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Δεν βλέπει αδιέξοδο στην προσπάθεια της Ολγκίν η Λευκωσία-«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να αξιοποιηθούν»
Αυστηρό μήνυμα Προέδρου για το τερματικό στο Βασιλικό-«Το κράτος δεν εκβιάζεται»
Κατηγορεί την ΕΤΥΦΑ η CMC για τερματικό LNG-«Παραβιάζει επίμονα τις υποχρεώσεις πληρωμής»
Παπαναστασίου για τερματικό στο Βασιλικό-«Η σιωπή μας να μην θεωρείται αδυναμία»
Συνολικά 310 παλέτες ανθρωπιστικής βοήθειας στην πλωτή πλατφόρμα στη Γάζα
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τις εκλογές-Κάλεσμα Εφόρου για προετοιμασία των ψηφοφόρων
Μελέτησε τις εξελίξεις στο Κυπριακό το ΑΚΕΛ-Καλεί σε ανάληψη πρωτοβουλίας για σπάσιμο του αδιεξόδου
Μπαίνουν στο δικαστικό ρινγκ για τη μητέρα των μαχών Εισαγγελία και Ελεγκτής-Ο τελικός των κορυφαίων θεσμών