Άντρος Κυπριανού: Όποιος εν θέλει να πάει στο μύλον, δέκα μέρες κοσσινίζει....

Σε τοποθέτηση μέσω twitter με σαφή αποδέκτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη προέβη ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, στον απόηχο της προχθεσινής δήλωσης του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος κάλεσε την ε/κ πλευρά όπως σε περίπτωση που αποδέχεται το πλαίσιο Γενικού Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες όπως είχε υποβληθεί στις δύο πλευρές, αυτό να ανακοινωθεί ως μια στρατηγική συμφωνία- πακέτο.

 Ο Άντρος Κυπριανού, φωτογραφίζοντας τον Νίκο Αναστασιάδη, έκανε χρήση της λαϊκής ρήσης «όποιος εν θέλει να πάει στο μύλον, δέκα μέρες κοσσινίζει....».

Σημειώνεται πως το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό έκτακτη σύσκεψη κατά την οποία αναλύθηκε η προχθεσινή δήλωση-πρόσκληση του Μουσταφά Ακιντζί, προκειμένου να υπάρξει επίσημη ξεκάθαρη τοποθέτηση-απάντηση από πλευράς Κυβέρνησης. Στη σύσκεψη, υπό τον Νίκο Αναστασιάδη, παρακάθισαν ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς Αντρέας Μαυρογιάννης. 

Νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε πως το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι η πρόταση του Μουσταφά Ακιντζί για στρατηγική συμφωνία στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες διανοίγει την προοπτική για επανέναρξη διαπραγματεύσεων, καλώντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να την αξιοποιήσει.
 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, υποστήριξε ότι το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει η Κυβέρνηση, ήταν να επιδιώξει συνάντηση με τον κ. Ακιντζί και να ζητήσει διευκρινίσεις για το τι ακριβώς εννοεί. Ταυτόχρονα, σημείωσε, θα μπορούσε να επιδιωχθεί να υπάρξει παρόμοια τοποθέτηση με αυτή του κυρίου Ακιντζί και από την Τουρκία.
 
«Η Κυβέρνηση», πρόσθεσε, «αντί να αξιοποιήσει τη χαραμάδα ελπίδας που διανοίγεται και να εκφράσει ετοιμότητα για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες, δίνει την εντύπωση ότι έχει στριμωχτεί και προσπαθεί να ξεφύγει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βρέστα πρώτα με την Άγκυρα διαμηνύει στον Ακιντζί η Κυβέρνηση

Δειτε Επισης

Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-«Προκλήθηκε από την έντονη παρουσία μας και τις συλλήψεις»
ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες καταστροφής στη Βραζιλία-Στους 60 οι νεκροί, μάχη ενάντια στον χρόνο δίνουν οι διασώστες
Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από τροχαίο στην Πάφο-Επέβαινε σε όχημα με οδηγό 15χρονο
BINTEO: Εντυπωσιακές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στον Βροντάδο της Χίου
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Στον πλήρη τερματισμό του πολέμου σκαλώνουν οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για νέα εκεχειρία
Έντονη βροχόπτωση και χαλάζι στον αυτοκινητόδρομο
Επίθεση 70 ατόμων εναντίον οικίας 73χρονου στη Λάρνακα-Έβαλαν φωτιά στην αυλή, έσπασαν τζάμια
Μολότοφ, πέτρες και φωτιές από περίπου 100 κουκουλοφόρους στη Λεμεσό-Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς (pic)