Κίτρινος συναγερμός από τη Μετεωρολογική: Έρχονται καταρρακτώδεις βροχές

Κίτρινο συναγερμό για έντονη βροχόπτωση εξέδωσε σήμερα η μετεωρολογική υπηρεσία. Σύμφωνα με την προειδοποίηση, η οποία ισχύει για αύριο, η βροχόπτωση αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 χιλιοστόμετρα ανά εξάωρο. 
Σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρο νότια και αργότερα νοτιοανατολικά της Κύπρου, θα επηρεάσει την περιοχή απόψε και αύριο. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, που αναμένεται αύριο να υποχωρήσει.

Απόψε ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Αργότερα, τοπικά οι βροχές δυνατό να είναι έντονες ή παρατεταμένες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ή και στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να χιονίσει. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα τοπικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 12 στα υπόλοιπα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με βροχές κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Τοπικά οι βροχές δυνατό να είναι έντονες ή παρατεταμένες. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να χιονίζει κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα τοπικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου το πρωί θα υπάρχει τοπικά παγετός.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος, με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών, αλλά σταδιακά θα καταστεί κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά στα προσήνεμα ταραγμένη.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή άνοδο.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή πτώση.
 

Δειτε Επισης

Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν
Έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φώς-Τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο Λάρνακας (pics)
Πάσχα με καταιγίδες και χαλάζι-Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοστάρι για άλλη μια χρονιά στην πρώτη Ανάσταση από τον Πάτερ Ηράκλη στο Παραλίμνι
Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat