«Άδειασε» την αστυνομία ο Γενικός Εισαγγελέας για την ποινική έρευνα στο Παν. Κύπρου

Την αντίδραση του Γενικού Εισαγγελέα προκάλεσε η τοποθέτηση της αστυνομίας σε σχέση με την έρευνα που αφορά προσφορές και αναθέσεις έργων στο Ωκεανογραφικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου ανέφερε ότι ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται στη Νομική Υπηρεσία από το 2015, αναμένοντας οδηγίες.
 
Σε παρέμβαση του στο κεντρικό δελτίο του ΡΙΚ, ο Κώστας Κληρίδης χαρακτήρισε την ανακοίνωση της αστυνομίας «ανακριβής», δείχνοντας ξεκάθαρα την ενόχληση του για τις «σκιές» ότι η Νομική Υπηρεσία από το 2015 δεν έκανε τίποτε.
 
Συγκεκριμένα, ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε ότι «δεν είναι καθόλου ακριβές ότι από το 2015 τέθηκε στη Νομική Υπηρεσία έτοιμος ολοκληρωμένος φάκελος και εκ τότε αναμένονται οδηγίες, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι για 2 τουλάχιστον χρόνια η Νομική Υπηρεσία δεν ανταποκρίθηκε για οδηγίες».  
 
Όπως ξεκαθάρισε, «πράγματι τέθηκε στην Νομική Υπηρεσία ο φάκελος, αλλά είναι εξίσου πραγματικότητα ότι την 1η Δεκεμβρίου 2015 δόθηκαν οδηγίες ότι δεν στοιχειοθετείτε  υπόθεση και εισηγήθηκε, και συμφώνησαν οι λειτουργοί, όπως ταξινομηθεί».
 
Συνεχίζοντας ο Κώστας Κληρίδης, ανέφερε ότι «τον Ιούνιο του 2017 κατόπιν επιστολής του Γενικού Ελεγκτή όπου έγειρε κάποια θέματα, αποφασίστηκε επανεξέταση της υπόθεσης και βρίσκεται σε εξέλιξη».
 
Μάλιστα,  ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε ότι σήμερα υπάρχει προγραμματισμένη σύσκεψη με τους ανακριτές της υπόθεσης ενώ τέλος ανέφερε «αυτά για αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων».
 
Εν τω μεταξύ, μετά το «κατσάδιασμα» του Γενικού Εισαγγελέα η αστυνομία χθες βράδυ εξέδωσε νέα ανακοίνωση με την οποία παρέθετε τα γεγονότα όπως τα παρέθεσε ο Κώστας Κληρίδης.
 

Δειτε Επισης

Αυτοί οι δύο αναζητουνται για τα επεισόδια στο Κίτι
Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Κάιρο-Αργοσβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφοδος της Ισραηλινής Αστυνομίας στα γραφεία του Al Jazeera
Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες
ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω κατολισθήσεων βράχων-Περιορισμένη ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες