Δικαστική μάχη για το «Macedonitisssa Palace» - Η έξωση και τα καθυστερημένα ενοίκια €135.000,00

Δικαστική μάχη για την γνωστή αίθουσα δεξιώσεων «Macedonitisssa Palace», αφού οι ιδιοκτήτες της (Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου) ζήτησε την έξωση των ενοικιαστών με φόντο τα καθυστερημένα ενοίκια και ενδιάμεσα οφέλη τα οποία ανέρχεται στις €135.000,00, περίπου, πλέον τόκοι.
 
Συγκεκριμένα το Δικαστήριο Ελέγχου Ενοικιάσεων, στις 14.10.2016 εξέδωσε απόφαση με την οποία διέταξε  όπως οι ενοικιαστές εκκενώσουν και παραδώσουν στους ιδιοκτήτες το υποστατικό. Περαιτέρω, επιδίκασε στους ενοικιαστές χρηματικό ποσό ύψους €17,622,00 ως καθυστερημένα ενοίκια και διέταξε την καταβολή ποσού €1.958,00 μηνιαίως ως ενδιάμεσα οφέλη από 1.11.2012 μέχρι παράδοσης κενής και ελεύθερης κατοχής του εν λόγω υποστατικού. 
 
Με την ίδια απόφαση παραχωρήθηκε αναστολή εκτέλεσης του διατάγματος έξωσης, για περίοδο έξι μηνών υπό όρους που έθεσε το Δικαστήριο.
 
Στην συνέχεια οι ενοικιαστές υπέβαλαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης  με σκοπό την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης.
 
Οι ενοικιαστές υποστήριξαν μεταξύ άλλων, ότι η επιχείρηση αποτελεί τη μοναδική επαγγελματική τους στέγη και τη μοναδική πηγή εσόδων τους.  Έτσι, σε περίπτωση που αυτό παραδοθεί, δεν θα μπορούν να ασκούν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες, ενώ η έφεση θα καταστεί άνευ σημασίας και τυχόν επιτυχία της θα παραμείνει χωρίς αντίκρισμα.  Η δε σε βάρος τους κατάσταση θα έχει καταστεί τελειωτική και μη αναστρέψιμη. 
 
Από την άλλη, οι δικηγόροι της Αρχιεπισκοπής, υποστήριξαν μεταξύ άλλων, τη μη συμμόρφωση των ενοικιαστών με τους όρους αναστολής που έθεσε το πρωτόδικο Δικαστήριο, οι οποίοι διαλάμβαναν, μεταξύ άλλων, την καταβολή των οφειλόμενων μέχρι την 14.10.2016 ενοικίων και του ποσού των €1.958 μηνιαίως ως ενδιάμεσα οφέλη από τον Νοέμβριο 2016, καθώς και την μη ύπαρξη αποτελεσματικών εγγυήσεων που θα μπορούσαν να παράσχουν οι ενοικιαστές σε περίπτωση έγκρισης του αιτήματος τους. 
 
Η απόφαση
 
Στην απόφαση του το δικαστήριο, το οποίο απέρριψε την έφεση των ενοικιαστών, ανέφερε ότι «διαπιστώθηκε κατά τη συζήτηση της αίτησης ενώπιον μας, ότι το οφειλόμενο υπόλοιπο για καθυστερημένα ενοίκια και ενδιάμεσα οφέλη ανέρχεται στο ποσό των €135.000,00, περίπου, πλέον τόκοι.  Παρόλο που οι εφεσείοντες (ενοικιαστές)  στην αίτηση τους δεν εκφράζουν την ετοιμότητα τους να παράσχουν οποιαδήποτε αποτελεσματική εγγύηση, προκειμένου να ανασταλεί η εκτέλεση της εκδοθείσας εναντίον τους απόφαση, φαίνεται, με βάση δήλωσης της ευπαίδευτης συνηγόρου τους, ότι οι δυνατότητες τους για παροχή τραπεζικής εγγύησης περιορίζονται στο ποσό των €10.000.  Τα δεδομένα αυτά αποκαλύπτουν ουσιαστική και πραγματική αδυναμία εκ μέρους των εφεσειόντων (ενοικιαστών) να συμμορφωθούν με τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τους εφεσίβλητους (ιδιοκτήτες) - παρά τη δεδηλωμένη πρόθεση τους μέσω της συνηγόρου τους να καταβάλλουν το μηνιαίο ενδιάμεσο όφελος σε περίπτωση έγκρισης της αίτησης τους. Ταυτοχρόνως, διαπιστώνεται αδυναμία «για τη διατήρηση του υπό αναφορά υποστατικού», η οποία εξουδετερώνει τη σημασία των περιστάσεων που οι ενοικιαστές επικαλέστηκαν για να καταδείξουν την ανάγκη διατήρησης της επιχείρησης τους σε αυτό». 
 
Όλες οι ειδήσεις του αστυνομικού ρεπορτάζ εδώ: http://www.reporter.com.cy/police
 

Δειτε Επισης

Με νομοσχέδιο εντάσσει τη «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία ο Ερντογάν-Αντιδρά η αντιπολίτευση
Μαύρο Πάσχα, νεκρός ο 30χρονος Ευτύχιος-Μετωπική σύγκρουση της μοτοσικλέτας του με όχημα
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Η αναβίωση των Προεδρικών, το σπάνιο φαινόμενο της Πόλης και οι ιδιαιτερότητες των εκλογών ΤΑ στην Πάφο
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
Αυτοί οι δύο αναζητουνται για τα επεισόδια στο Κίτι
Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Κάιρο-Αργοσβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφοδος της Ισραηλινής Αστυνομίας στα γραφεία του Al Jazeera
Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες