Εθελόντρια που πήγε να σώσει τα σκυλιά η νεαρή που συνελήφθη στην Πάφο;

“Αντί να διερευνηθούν οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των σκύλων, διώκεται εθελόντρια στην Πάφο”. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, αναφορικά με την υπόθεση σύλληψης νεαρής στην Πάφο, για υπόθεση κλοπής δέκα κυνηγετικών σκύλων από κλουβιά.
 
“Η εθελόντρια του καταφυγίου που κατηγορείται για "κλοπή"` ειδοποιήθηκε”, αναφέρει η ανακοίνωση, “από τουρίστες που εντόπισαν νεκρά σκυλιά στην περιοχή, δίπλα στα οποία και σε άθλιες συνθήκες ζούσαν ορισμένα άλλα.  Στο διαδίκτυο μάλιστα υπάρχουν φωτογραφίες από που αποτυπώνουν τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούσαν στο χώρο. Τα παραπάνω στοιχεία, δύσκολα μπορούν να μας πείσουν πως η αντίδραση της εθελόντριας αποσκοπούσε στην κλοπή”. Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών κάλεσε την αστυνομία να εξετάσει επί της ουσίας την υπόθεση και “να μην μείνει μόνο σε κατηγορίες για κλοπή".
 
“Μας προκαλεί ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη το γεγονός ότι ως τώρα η αστυνομία δεν φαίνεται διατεθειμένη να διερευνήσει τις άθλιες συνθήκες στις οποίες βρέθηκαν τα σκυλιά, ορισμένα εκ των οποίων ήταν νεκρά.
 
Σημειώνεται δε, πως ο ιδιοκτήτης δεν έχει εγγράψει τους σκύλους στις κτηνιατρικές υπηρεσίες του Δήμου, όπως δια νόμου οφείλει, επομένως πώς τεκμαίρεται η παρέμβαση της αστυνομίας στη βάση απλώς του ισχυρισμού του;”, διερωτάται το Κίνημα.
 
“Θεωρούμε πως η αστυνομία οφείλει να εξετάσει με την ίδια προσήλωση την κακοποίηση που έχουν υποστεί αυτά τα σκυλιά, αλλά και το κατά πόσο ο συγκεκριμένος κυνηγός είχε άδεια για αναπαραγωγή σκύλων και αν τηρούσε τους περιορισμούς που θέτει ο νόμος σχετικά με τα κυνηγετικά σκυλιά”, σημειώνουν.
 
Το Κίνημα κάλεσε τέλος “τις κτηνιατρικές υπηρεσίες και το Ταμείο Θήρας να εξετάσουν την συγκεκριμένη περίπτωση και σε σχέση με το νομικό πλαίσιο που διέπει τις δικές τους εργασίες”.    
 
ΚΥΠΕ 
 

Δειτε Επισης

Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Κυκλοφορούσε φορτωμένος κροτίδες-Χειροπέδες σε 18χρονο στη Λεμεσό (pic)
Πρόλαβε τα χειρότερα το Τμήμα Δασών-Πυρκαγιές σε Λάρνακα και Λευκωσία
Απουσιάζει από το σπίτι της η 29χρονη Κατερίνα-Έκκληση της Αστυνομία προς το κοινό
Ενεπλάκησαν σε τροχαίο και εγκατέλειψαν την σκηνή-Άφησαν αβοήθητο τραυματία
Εν ψυχρώ δολοφονία στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη-Τρεις οι δράστες, η γυναίκα πάτησε τη σκανδάλη
Συναγερμός και προειδοποιήσεις για τις λαμπρατζιές–«Αυξημένος κίνδυνος λόγω των ανέμων»
Χειροπέδες σε 55χρονο για εμπρησμούς σε πρακτορεία στοιχημάτων στη Λευκωσία
Κροτίδες, ναρκωτικά και φωτιές το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής-Σε κινητοποίηση Αστυνομία και Πυροσβεστική
Αναστάτωση στη Λεμεσό-Νεαροί έκαιγαν ελαστικά στη μέση του δρόμου