Εκσκαφές στον κήπο Τεκκέ μετά το 2ο εξάμηνο του 2016

Το νωρίτερο, το δεύτερο εξάμηνο του 2016 θα αρχίσουν οι εκσκαφές στον κήπο Τεκκέ, δήλωσε το τ/κ μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ), Γκιουλντέν Πλουμέρ Κιουτσιούκ, προσθέτοντας ότι στις μέχρι τώρα εκταφές έχουν εντοπιστεί τα οστά 1.061 ατόμων.
 
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε δηλώσεις της στο τ/κ “πρακτορείο” ειδήσεων η κ. Κιουτσιούκ ανάφερε ότι το χρόνο πραγματοποιούν κατά μέσο όρο 100-120 εκσκαφές και ενώ μέχρι το 2009 είχαν έξι ομάδες, μετά αυξήθηκαν σε εννιά. Από τα 1.061 άτομα, λείψανα των οποίων εντοπίστηκαν, περίπου 700 έχουν παραδοθεί στις οικογένειές τους. Το 2015 εντοπίστηκαν οστά 116 ατόμων, που είναι ο υψηλότερος των τελευταίων 4 χρόνων, σημείωσε. “Αναμένουμε την ίδια επιτυχία και το 2016”. Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν είναι εύκολο να βρεθεί ο ακριβής τάφος και κάποτε χρειάζεται να γίνουν 3-4 εκσκαφές. “Γι` αυτό το αποτέλεσμα επιτυχίας πέφτει στο 20-25%”.
  
Το 2015, είπε, διεξήχθησαν εργασίες σε δύο μεγάλους τάφους, στον έναν πίσω από τις “κεντρικές φυλακές” στα κατεχόμενα όπου εντοπίστηκαν τα οστά 36 Ε/κ και στα χωριά Μαράθα – Σανταλλάρη όπου εντοπίστηκαν τα οστά 50 Τ/κ.
  
Η άδεια, συνέχισε, για να πραγματοποιηθεί η εκσκαφή στο μέρος Τεκκέ περιήλθε στα χέρια της στις 27 Ιανουαρίου. Στο πρόγραμμα εκσκαφών της ΔΕΑ για το 2016, είπε, βρίσκονται και 10 χώροι εντός στρατιωτικών ζωνών στα κατεχόμενα.
 

Δειτε Επισης

Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975
Συστάσεις της Πολιτικής Άμυνας για αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων
Έγινε η κλήρωση του Τζόκερ για το 1.100.000 ευρώ-Οι αριθμοί που κληρώθηκαν