Βασάνιζαν τον Β. Γιακουμάκη έως 2 ημέρες πριν εξαφανιστεί

 
Αποκαλυπτικά στοιχεία από τη δικογραφία της υπόθεσης Γιακουμάκη, επιβεβαιώνουν πως υπήρξε θύμα βασανισμού και σεξουαλικών πειραγμάτων και πώς όλα καλύφτηκαν πίσω από μια ιδιότυπη ομερτά.
 
 «Ο… δεν ήθελε ούτε καν να μιλάω. Και όταν μιλούσα με κορόιδευε και ήθελε να με βλέπει στο πάτωμα να υποφέρω χωρίς να μου δίνει βοήθεια».  Τα λόγια ανήκουν στον αδικοχαμένο φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος μόλις δύο ημέρες πριν από την εξαφάνισή του, στις 6 Φεβρουαρίου 2015, είχε εκμυστηρευτεί το δράμα που βίωνε σε συμφοιτητή του.
Το απόσπασμα περιέχεται στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης, η οποία έρχεται για πρώτη φορά στο φως από τον Ελεύθερο Τύπο, αποκαλύπτοντας τα «ένοχα μυστικά» του θανάτου που συγκλόνισε την Ελλάδα.
 
"'Έχω βίντεο με τα βασανιστήρια"
 
Ανάμεσα στα στοιχεία-«φωτιά» που δημοσιεύονται ένα χρόνο μετά το θάνατο του Βαγγέλη περιλαμβάνεται η προσπάθεια απόκρυψης από φοιτήτρια της Γαλακτοκομικής Σχολής ενός σκληρού δίσκου, μια ανώνυμη επιστολή που γράφει «έχω βίντεο που δείχνει τι του κάνατε πριν το τέλος του», βίντεο με βασανισμούς, σεξουαλικού τύπου πειράγματα αλλά και άγνωστες επιθέσεις που καλύφθηκαν πίσω από μια ιδιότυπη ομερτά.
Σε αντίθεση με τις πληροφορίες από το πρώτο στάδιο των ερευνών, η δικογραφία αποκαλύπτει ότι ο Βαγγέλης δεχόταν άγρια βασανιστήρια μέχρι και λίγα 24ωρα πριν από την εξαφάνισή του. Το λυπηρό είναι ότι για δύο χρόνια και μέχρι την τελευταία στιγμή ένα παιδί ανυπεράσπιστο μέσα στην ίδια του τη Σχολή, το οποίο το έδεναν με σχοινιά από το λαιμό, παίζοντας παιχνίδια θανάτου.
Τα περιστατικά άγριου bullying εντάθηκαν τον Ιανουάριο του 2015, διάστημα κατά το οποίο υπήρξαν και μυστικοί τραμπουκισμοί, με αιτία το γεγονός ότι «ο Βαγγέλης μιλάει πολύ». Η διεύθυνση της Σχολής γνώριζε για κάποια από τα περιστατικά, αλλά δεν τα σταμάτησε παρότι σχεδόν όλοι ήξεραν, όπως περιγράφουν στις καταθέσεις τους, ότι «ο Γιακουμάκης πέρασε πολλά πέρυσι, δεν θα αντέξει άλλο».
 
Η ομάδα που χτυπούσε το Βαγγέλη
 
Μια κατάθεση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιγράφει μια επίθεση που έγινε από πιο κλειστό κύκλο φοιτητών στις 23 Ιανουαρίου 2015, δύο εβδομάδες πριν από την εξαφάνιση, για την οποία έγινε προσπάθεια να μείνει στο σκοτάδι.
 
«Το βράδυ άκουσα φασαρία. Έμαθα ότι οι… χτυπούσαν τον Βαγγέλη. Κάποια στιγμή που πήγε να ξεφύγει ο… του πέρασε μια μπλούζα στο λαιμό και τον τράβηξε ξανά μέσα στο δωμάτιο όπου συνεχίστηκε ο ξυλοδαρμός. Ο καβγάς άρχισε από την ώρα που ακούστηκε ο Βαγγέλης να λέει ‘‘αφήστε το πορτοφόλι μου και το κινητό μου κάτω’’. Την επόμενη μέρα ρώτησα γιατί τον χτυπούσαν και μου απάντησαν ‘‘ο Βαγγέλης πέρυσι έκανε πολλά και μιλούσε πολύ, καιρός ήταν’’. Το ίδιο βράδυ άκουσα ξανά ήχο από σφαλιάρα και τον Βαγγέλη να λέει ‘‘άσε με ήσυχο, φύγε, μη με πειράζεις’’», περιγράφει στην κατάθεσή του μάρτυρας.
 
Την ίδια περίοδο, στις 18 Ιανουαρίου και στις 3 Φεβρουαρίου 2015, επισκέφτηκε τη Σχολή ο Κρητικός που φέρεται να τραμπούκιζε άγρια τον Βαγγέλη τον προηγούμενο χρόνο και ο οποίος δεν δικαιούνταν να έχει πρόσβαση στο χώρο, καθώς έχει τελειώσει τις υποχρεώσεις του στη Σχολή και θεωρείται εξωσχολικός. Λίγες ημέρες πριν από το θάνατό του ο Βαγγέλης αναγκάστηκε να κλειδωθεί στο δωμάτιό του όταν ενημερώθηκε για την παρουσία του.
  
 
ΠΗΓΗ: News247

Δειτε Επισης

Με οδηγίες Μιχαηλίδου ενισχύεται το σχέδιο δράσης για απειλές και κρίσεις στα σχολεία
Εντοπίστηκε οπλισμός και εκρηκτικές ύλες σε τάφο στη Λάρνακα
Σφοδρότατες αντιδράσεις στο Ισραήλ στον απόηχο του αιτήματος για σύλληψη Νετανιάχου-Σινουάρ
Επιβάτης του ελικοπτέρου ήταν ζωντανός για μία ώρα μετά τη συντριβή και προσπαθούσε να επικοινωνήσει
Στη φυλακή ο 50χρονος για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι-Ομολόγησε για την πράξη του
Έπεσαν οι τιμές των καυσίμων, έρχεται νέα ανάσα για τους καταναλωτές-Το παράδοξο με αμόλυβδη 95 και 98
Εντάλματα σύλληψης από το ΔΠΔ για Νετανιάχου και Σινουάρ για εγκλήματα πολέμου
Τα σημεία που εστιάζει η νέα ένσταση των δικηγόρων των μοναχών-Άρχισε η κλήτευση μαρτύρων από την Μονή
Επέκταση Εθνικής Στρατηγικής για ορεινά και νέα στεγαστικά σχέδια ανακοινώνονται εντός ημερών
Δύσκολη η επόμενη μέρα στο Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί-Οι φόβοι και τα νέα δεδομένα για τη Μ. Ανατολή