Συλλούρης: Το θέμα δεν είναι οι διαρροές…

Κάποιοι θέλουν να κάνουν κύριο ζήτημα τις διαρροές αντί να συζητούμε σοβαρά στο Εθνικό Συμβούλιο, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης.

Σε δήλωσή του στη Βουλή, ο κ. Συλλούρης είπε ότι “διέρρευσαν με λανθασμένο τρόπο και φρασεολογία μια στιχομυθία που είχα με τον κ. Δημήτρη Χριστόφια και ιδιαίτερα η φράση ΔΗΣΑΚΕΛ που μου αποδόθηκε δεν ελέχθη από μένα, αλλά από τον ίδιο”.

“Είχα τοποθετηθεί ότι στις θεματικές όπως θα ξεκινήσουν και μάλιστα με την επιφύλαξη πιθανών διαρροών ότι δεν θα συμμετείχα στην πρώτη για να δω κατά πόσον θα γίνει σωστή σοβαρή συζήτηση και χωρίς διαρροές” είπε.

Όσον αφορά τις διαρροές, πρόσθεσε, "η θέση μας είναι η εξής: Πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι σε τι ενοχλούν οι διαρροές, κάποιοι θέλουν να κάνουν κύριο ζήτημα τις διαρροές αντί να συζητούμε σοβαρά στο Εθνικό Συμβούλιο και δεν ήμουν διατεθειμένος, για αυτό είπα ότι δεν θα πάω στην πρώτη θεματική, αντί να συζητώ το περιεχόμενο της λύσης και να ακούγονται και να λέγονται απόψεις να συζητώ ποιος και πότε διέρρευσε”.

“Επειδή εμείς θεωρώ ότι είμαστε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν διαρρεύσαμε, εάν θα συνεχίσει αυτή η ιστορία περί διαρροών ή μη και μάλιστα τα περισσότερα των οποίων είναι γνωστά και στους Τούρκους και στους ξένους και στους πάντες και το πρόβλημα είναι εάν θα τα ξέρει ο κυπριακός λαός, εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να μπούμε σε αυτή τη λογική και σε αυτή τη συζήτηση”, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι “στην πρώτη συνεδρία σύσκεψης αρχηγών κομμάτων που θα γίνει για τη θεματική δεν θα συμμετέχουμε για να δούμε εάν πράγματι θα γίνει συζήτηση επί της ουσίας ή εάν θα γίνει συζήτηση περί διαρροών ή μη”.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ  
 

Δειτε Επισης

Κι άλλο αίμα στην άσφαλτο-Νεκρός ο 28χρονος μοτοσικλετιστής στη Λάρνακα
Μπορεί όντως να συλληφθεί ο Νετανιάχου;-Η ουσιαστική ισχύς του εντάλματος και η διαδικασία
Στο ΣΓΥ ο ΥΠΕΞ, ενημερώνει για συμμόρφωση επί συστάσεων για κράτος δικαίου
Συνελήφθη δεύτερο πρόσωπο για τον οπλισμό στον τάφο-Σε εξέλιξη οι έρευνες
Προτεραιότητα Α. Ιωσήφ η προώθηση ανέγερσης Τεχνικής-Γεωργικής Σχολής
Συζήτησε με τον Πρέσβη της Κίνας τις διαφορές που προέκυψαν με την CPP ο Πρόεδρος
Ο γρίφος και η πολιτική πραγματικότητα-Τι μέλλει γενέσθαι μετά τον θάνατο του προέδρου του Ιράν
Αποπερατώθηκαν οι έρευνες των δυτών για το ανθρώπινο πέλμα-Συνεχίζονται στη ξηρά
Προεκλογική ανταλλαγή πυρών-Οι «συνήγοροι των τραπεζών» και η «ΑΚΕΛική λαίλαπα»
Σοβαρός τραυματισμός μοτοσικλετιστή σε τροχαίο στη Λάρνακα