Στημένη από το Προεδρικό η διαρροή, λέει το ΔΗΚΟ

“Η διαρροή του εγγράφου του Εθνικού Συμβουλίου είναι ένα κακοστημένο παιγνίδι του Προεδρικού, που θυμίζει βυζαντινισμούς του χειρίστου είδους”. Αυτό αναφέρει μεταξύ, άλλων σε ανακοίνωσή του το ΔΗΚΟ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “είναι από το Προεδρικό που έγινε η διαρροή, καθώς είναι ο κ. Αναστασιάδης που θα ήθελε να υπάρξει αφορμή, για να μην υλοποιηθεί η απόφαση του να δώσει στα κόμματα έγγραφα των διαπραγματεύσεων”.

“Από την πρώτη στιγμή που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναγκάστηκε, μετά την πίεση του Δημοκρατικού Κόμματος, να ενημερώσει με έγγραφα τα κόμματα, είχαμε αμφιβολίες για την ειλικρίνεια των προθέσεων του”, σημειώνει το ΔΗΚΟ προσθέτωντας ότι οι υποψίες του κόμματος “επιβεβαιώθηκαν”, ενώ “επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά, ότι η κυβέρνηση και τα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, που στηρίζουν την πολιτική της στο κυπριακό, θέλουν το λαό στο σκοτάδι”.

Ανησυχούν, καταλήγει η ανακοίνωση, “ότι εάν ο λαός ενημερωθεί, θα απορρίψει και αυτά που διαπραγματεύονται και αυτά που αποδέχτηκαν”.
 
Περδίκης: Εκ του πονηρού η διαρροή
 
Η διαρροή εγγράφου που δόθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο ήταν εσκεμμένη και εκ του πονηρού, δήλωσε από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, προσθέτοντας ότι η διαρροή είχε ένα και μοναδικό στόχο, να ανατρέψει την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου για παροχή των εγγράφων στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και για θεματικές τακτικές συνεδριάσεις του ΕΣ για ενημέρωση για τα τεκταινόμενα στο χώρο των διαπραγματεύσεων.

“Φαίνεται ότι εν μέρει αυτή η διαρροή έχει πετύχει τον στόχο της”, είπε ο κ. Περδίκης σε δηλώσεις του στη Βουλή, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας “βιάστηκε να πάρει την απόφαση και να αποφασίσει ότι δεν θα υπάρχει πρόσβαση στους αρχηγούς των κομμάτων στα έγγραφα που κατατίθενται στις διαπραγματεύσεις”.

Αυτός ήταν ο στόχος αυτών που διέρρευσαν το έγγραφο, είπε, χαρακτηρίζοντας το ως ένα έγγραφο χωρίς κανένα ενδιαφέρον, "ωσάν να δόθηκε για να διαρρεύσει και να δημιουργηθεί πρόβλημα".

Σε ερώτηση εάν θεωρεί πως το Προεδρικό το διέρρευσε, είπε ότι το έγγραφο αυτό το έχουν στην κατοχή τους λειτουργοί του ΟΗΕ, Τούρκοι και Τ/κ αξιωματούχοι, διπλωμάτες και λειτουργοί Πρεσβειών, υπηρεσιακοί στο Προεδρικό και άλλες υπηρεσίες.

Διερωτήθηκε γιατί πρέπει να είναι οι αρχηγοί των κομμάτων οι πρώτοι ύποπτοι, “αυτό μόνο ένας ακατανόητος πολιτικός μαζοχισμός μπορεί να το δικαιολογήσει”.

“Γιατί να θέλω να έχω πρόσβαση στα έγγραφα και να διαρρεύσω ένα άχρωμο, άοσμο και άσχετο έγγραφο προκειμένου να καταστρέψω την προοπτική να έχω πρόσβαση στα έγγραφα; Δεν δικαιολογείται αυτό”, είπε, προσθέτοντας ότι αντίθετα πολλοί άλλοι θα ήθελαν να ανατραπεί αυτή η διαδικασία της ενημέρωσης, της συνεργασίας και της συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων των Ε/κ.

“Και δεν είναι κατ` ανάγκη αυτοί που θα το ήθελαν αυτό από το Προεδρικό. Γιατί να μην είναι για παράδειγμα η τουρκική διπλωματία που το έχει το έγγραφο αυτό;” διερωτήθηκε.
 
 

Δειτε Επισης

Κι άλλο αίμα στην άσφαλτο-Νεκρός ο 28χρονος μοτοσικλετιστής στη Λάρνακα
Μπορεί όντως να συλληφθεί ο Νετανιάχου;-Η ουσιαστική ισχύς του εντάλματος και η διαδικασία
Στο ΣΓΥ ο ΥΠΕΞ, ενημερώνει για συμμόρφωση επί συστάσεων για κράτος δικαίου
Συνελήφθη δεύτερο πρόσωπο για τον οπλισμό στον τάφο-Σε εξέλιξη οι έρευνες
Προτεραιότητα Α. Ιωσήφ η προώθηση ανέγερσης Τεχνικής-Γεωργικής Σχολής
Συζήτησε με τον Πρέσβη της Κίνας τις διαφορές που προέκυψαν με την CPP ο Πρόεδρος
Ο γρίφος και η πολιτική πραγματικότητα-Τι μέλλει γενέσθαι μετά τον θάνατο του προέδρου του Ιράν
Αποπερατώθηκαν οι έρευνες των δυτών για το ανθρώπινο πέλμα-Συνεχίζονται στη ξηρά
Προεκλογική ανταλλαγή πυρών-Οι «συνήγοροι των τραπεζών» και η «ΑΚΕΛική λαίλαπα»
Σοβαρός τραυματισμός μοτοσικλετιστή σε τροχαίο στη Λάρνακα