Παίζουν την κολοκυθιά τα κόμματα για τη διαρροή εμπιστευτικού εγγράφου

Μετά το σάλο, που προκλήθηκε από τη διαρροή εμπιστευτικού εγγράφου από το Εθνικό Συμβούλιο, όλα τα κόμματα νίπτουν τας χείρας τους, υποστηρίζοντας ότι δεν ευθύνονται για τη διαρροή.

Μάλιστα, το ΔΗΚΟ προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα «δείχνει» ως υπεύθυνη για τη διαρροή την ίδια την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «στημένη από το Προεδρικό διαρροή».

Από την πλευρά τους, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ καταδίκασαν τη διαρροή του εγγράφου που επέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι «είναι λυπηρό γιατί δυστυχώς άνθρωποι, οι οποίοι θέλουν να διαχειρίζονται τις τύχες του τόπου δεν ήταν κατορθωτό να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων». Πρόσθεσε ότι «αυτό το πράγμα θα ήταν θλιβερό γιατί δείχνει ότι κάποιοι δεν ανησυχούν εάν διάφορες πράξεις τους υπονομεύουν τη ίδια τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και την ικανότητα της ε/κ πλευράς να μπορεί να διαπραγματευτεί δίχως να παρουσιάζονται τα ατού της στη δημοσιότητα». 

Στην Κύπρο, διαχρονικά με τις πράξεις και τις παραλείψεις μας έχουμε πλήξει το κύρος του χρήσιμου θεσμού του Εθνικού Συμβουλίου, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Σχολιάζοντας τα περί καλοστημένου παιγνιδιού από το Προεδρικό με τη στήριξη του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου διερωτήθηκε «αν δεχθώ ότι οι κυβερνώντες είναι αυτοί που διαρρέουν τα έγγραφα στο επίπεδο Εθνικού Συμβουλίου να δεχθώ ότι και όταν επί προηγούμενων διακυβερνήσεων γίνονταν διαρροές, πάντα η Κυβέρνηση έκανε τις διαρροές;»

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ δήλωσε ότι δεν αντιλαμβάνεται σε τι ενοχλούν οι διαρροές και πρόσθεσε ότι  «κάποιοι θέλουν να κάνουν κύριο ζήτημα τις διαρροές αντί να συζητούμε σοβαρά στο Εθνικό Συμβούλιο και δεν ήμουν διατεθειμένος, για αυτό είπα ότι δεν θα πάω στην πρώτη θεματική, αντί να συζητώ το περιεχόμενο της λύσης και να ακούγονται και να λέγονται απόψεις να συζητώ ποιος και πότε διέρρευσε».

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι είναι «ολοφάνερη η πρόθεση των υπευθύνων αυτής της διαρροής». Όπως είπε, είναι προφανές ότι κανένας πολιτικός – μέλος του Εθνικού Συμβουλίου θα έκανε τη βλακεία να διαρρεύσει ένα άχρωμο, άοσμο και ήσσονος σημασίας έγγραφο, όταν υπήρχε ξεκάθαρη προειδοποίηση ότι κάτι τέτοιο θα ακύρωνε τη διαδικασία παραχώρησης των εγγράφων στους πολιτικούς αρχηγούς.  Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εκείνους τους πολιτικούς που δεν έχουν ήδη πρόσβαση στα έγγραφα των συνομιλιών». Πρόκειται για καθαρά προβοκατόρικη κίνηση και μπορεί εύκολα ο καθένας να καταλάβει από πού προέρχεται και ποιόν εξυπηρετεί, σημείωσε.
 
«Όποιος διέρρευσε το έγγραφο αποσκοπούσε στο να υποσκάψει την προσπάθεια που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το Κυπριακό αλλά πολύ περισσότερο αποσκοπούσε στο να ακυρώσει την ουσιαστική ομόφωνη απόφαση που λήφθηκε χθες μετά από εισήγηση της Συμμαχίας Πολιτών για την οργάνωση θεματικών συνεδριάσεων του Εθνικού Συμβούλιου», δήλωσε ο Αν.Εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών Aνδρέας Αποστόλου. Κάλεσε παράλληλα τον Πρόεδρο να μην πάρει βεβιασμένες αποφάσεις που θα οδηγήσουν σε πλήρη αχρήστευση του θεσμού του Εθνικού Συμβουλίου.

 
 

Δειτε Επισης

Στο ΣΓΥ ο ΥΠΕΞ, ενημερώνει για συμμόρφωση επί συστάσεων για κράτος δικαίου
Προτεραιότητα Α. Ιωσήφ η προώθηση ανέγερσης Τεχνικής-Γεωργικής Σχολής
Συζήτησε με τον Πρέσβη της Κίνας τις διαφορές που προέκυψαν με την CPP ο Πρόεδρος
Προεκλογική ανταλλαγή πυρών-Οι «συνήγοροι των τραπεζών» και η «ΑΚΕΛική λαίλαπα»
Στήριξη σε Παντελή Γεωργίου για το Δήμο Δυτικής Λεμεσού από το Volt
Συλλυπητήρια Λευκωσίας για τον θάνατο του Προέδρου και του ΥΠΕΞ του Ιράν
Τη σημασία της διμερούς συνεργασίας συζήτησαν Πρόεδρος της Βουλής και Ελληνας Υπ. Υγείας
Τέσσερις προτάσεις ΔΗΠΑ κυρίως προς τις τράπεζες για την οικονομία
Βούληση για διεύρυνση σχέσεων με Κύπρο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Αλβανίας
Βλέπει τον Κινέζο Πρέσβη για το τερματικό ο Πρόεδρος-Νέοι ισχυρισμοί από την CPP