Θα δεσμεύουν περιουσίες σε όσους χρωστούν για το Αποχετευτικό Αμαθούντας

 
Την εγγραφή εντάλματος δέσμευσης ακίνητης  περιουσίας (ΜΕΜΟ), των οφειλετών για τους οποίους εκδόθηκε απόφαση δικαστηρίου για καταβολή μηνιαίων δόσεων προς το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Αμαθούντας αλλά δεν προχώρησαν σε εξόφληση των οφειλών τους,   συστήνει μεταξύ άλλων ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης.
 
Κατά το διαχειριστικό έλεγχο στις οικονομικές καταστάσεις του Συμβουλίου για το 2014, ο Γενικός Ελεγκτής παρατηρεί, μεταξύ άλλων, πως υπάρχουν καθυστερήσεις  και αδυναμία στην είσπραξη των οφειλομένων ποσών για την περίοδο 1999-2014 για τις οποίες κινήθηκαν συνολικά 5275 αγωγές για ποσό που φτάνει στα 10.668.153 ευρώ. Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το Γενικό Ελεγκτή εξοφλήθησαν τα ποσά για 3.636 αγωγές και εισπράχθηκε ποσό ύψους 7.591.803 ευρώ  ενώ παράλληλα εκκρεμεί η είσπραξη συνολικού ποσού 3.076.350. Ποσό το οποίο αντιστοιχεί σε 1639 αγωγές. Όπως αναφέρει στην έκθεση του ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, υπάρχουν περιπτώσεις για τις οποίες ενώ έγινε συμφωνία με τους οφειλέτες για διευθέτηση των οφειλών τους με δόσεις, είτε μετά από αγωγή είτε μετά από δική τους παράκληση, αυτοί δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ποσό 1.165.008 ευρώ από το οφειλόμενο, αφορά  18 ανείσπρακτες αγωγές που κινήθηκαν προς ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.
Δέσμευση ακίνητης και κινητής περιουσίας
 Πέραν από την εγγραφή εντάλματος για δέσμευση ακίνητης περιουσίας (ΜΕΜΟ), ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας συστήνει και την καταχώρισης αίτησης για έκδοση ενταλμάτων για κατάσχεση και πώληση κινητής περιουσίας του οφειλέτη (writ). Συστήνει παράλληλα καταχώρησης εκποίησης του ΜΕΜΟ ένα χρόνο μετά την εγγραφή του -δηλαδή πώληση της ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη - καθώς και καταχώριση αίτηση στο δικαστήριο για καταδολίευση, σε περίπτωση που ο οφειλέτης για τον οποίο έχει εκδοθεί απόφαση για μηνιαίες δόσεις καθυστερεί να πληρώσεις πέραν των 3 μηνών. Τέλος συνίσταται η καταχώρισης αίτησης για πτώχευση του οφειλέτη ή διάλυση του νομικού προσώπου που οφείλει τα τέλη.  
Οι προβληματισμοί του συμβουλίου
Όπως αρμοδίως έχουμε πληροφορηθεί, το Συμβούλιου εξέφρασε γραπτώς τους προβληματισμούς του , ιδιαίτερα σε σχέση με τις ιδιοκτησίες που αφορούν την κύρια κατοικία με την απάντηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας να κάνει λόγο για ανεπαρκή έρευνα εκ μέρους του Συμβουλίου. Όπως πληροφορούμαστε, στην απάντηση της η Ελεγκτική Υπηρεσίας αναφέρει πως το Συμβούλιο δεν προχώρησε στη δέουσα έρευνα για εντοπισμό τυχόν κατοχής από τους χρεώστες άλλης ακίνητης περιουσίας, πέραν της πρώτης κατοικίας. Επί της ουσίας, η Ελεγκτική Υπηρεσία προτείνει στο Συμβούλιο τη διεξαγωγή εις βάθος έρευνας έτσι ώστε να εντοπίσει τις περιπτώσεις των οφειλετών οι οποίοι ενώ διαθέτουν τα χρήματα για την εξόφληση των οφειλών τους ή ένα διαθέτουν ακίνητη περιουσία τέτοια, πέραν της πρώτης κατοικίας, η οποία θα μπορεί με τη μορφή ΜΕΜΟ  να περάσει στα χέρια του Συμβουλίου για εξόφληση των οφειλών.  
 
 

Δειτε Επισης

Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Ραΐσι και ο ΥΠΕΞ στη συντριβή του ελικοπτέρου, σύμφωνα με τα Ιρανικά ΜΜΕ
Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Ενδείξεις πως δεν ενήργησε μόνος ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας κατά του Φίτσο
ΒΙΝΤΕΟ: Εντοπίστηκε το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου που συνετρίβη-«Δεν υπάρχει ίχνος ζωής»
Άλλο ένα καλοκαίρι υπό τον φόβο των τετράτροχων στα παραλιακά μέτωπα-Στα συρτάρια τα μέτρα
Τα στοιχήματα των κομμάτων του Κέντρου, ο κίνδυνος της χαμένης ψήφου και η σειρά κατάταξης
Συντονίζουν ενέργειες για την Εθνική Στρατηγική για ορεινά και θέτουν προτεραιότητες στη διυπουργική
Αγώνας δρόμου για να αποφύγουν τις παγίδες θανάτου οι μοτοσικλετιστές-«Λάδια, χαλίκια, πασαλάκια παντού»
Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση ανάπλασης ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας
Αποδέχθηκε το αίτημα για υπερπολύτεκνους ο Πρόεδρος-Επίκεινται ανακοινώσεις και για το επίδομα τοκετού