Από παράταση στα... πέναλτι το χρονοδιάγραμμα για την νέα κάρτα φιλάθλου-Ορίζοντας ο Νοέμβριος

Καμία ελπίδα δεν φαίνεται να υπάρχει, ώστε να αρχίσει να εφαρμόζεται από το εν εξελίξει πρωτάθλημα η νέα κάρτα φιλάθλου με όλες αναβαθμισμένες αρμοδιότητές της, όπως είναι η άμεση ταυτοποίηση προσώπων που εμπλέκονται σε επεισόδια ή παράνομες χρήσεις αντικειμένων στα γήπεδα, αφού παρατηρείται νέα καθυστέρηση στην υλοποίησή της.

Όπως είχε ανακοινώσει προ ημερών το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, η κάρτα φιλάθλου θα ενταχθεί στον Ψηφιακό Πολίτη, με αποτέλεσμα να παρατηρείται καθυστέρηση στην εφαρμογή του λογισμικού από τον ΚΟΑ και κατ’ επέκταση η εκτύπωση των νέων καρτών φιλάθλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Ψηφιακός Πολίτης» και «Ψηφιακός Βοηθός» μέχρι το τέλος του χρόνου-Η λειτουργία τους και πώς θα εφαρμοστεί το AI

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού ενημέρωσε προ ημερών την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων ότι θα παρατηρηθεί καθυστέρηση ενός μήνα, μετά από την ενημέρωση που έλαβαν από το Υφυπουργείο, με τις όποιες εξελίξεις να έχουν πλέον ορίζοντα τα μέσα με τέλη Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι ο αρχικός στόχος ήταν η νέα κάρτα φιλάθλου να εφαρμοστεί με την έναρξη του νέου πρωταθλήματος, ακολούθως πήρε παράταση για τα τέλη Σεπτεμβρίου και πλέον ο στόχος έχει τεθεί για το δεύτερο με τρίτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα. Όπως ανέφερε αρμόδια πηγή, παρά τις συσκέψεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, δεν δόθηκε ενημέρωση σε καμία περίπτωση ότι υπήρχε η σκέψη για ένταξη της κάρτας φιλάθλου στον Ψηφιακό Πολίτη.

Η καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί οδηγεί σε δυσλειτουργίες και σε άλλα ζητήματα, όπως είναι η τοποθέτηση καμερών στα γήπεδα, που θα μπορούν να υποστηρίξουν το λογισμικό του ΚΟΑ και θα έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν επαρκώς τους χώρους, αλλά και να δίνουν ορθά στοιχεία για ταυτοποίηση όσων παρανομούν.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων αποφάσισε όπως εργοδοτήσει από την ερχόμενη εβδομάδα μελετητή για τις κάμερες, ώστε να παραδοθούν στους ιδιοκτήτες των γηπέδων προδιαγραφές για τις απαιτήσεις των καμερών που εγκαθιστούν, αφού μέχρι σήμερα ο Νόμος προνοούσε να έχουν σε λειτουργία κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης.

Όπως εξήγησε η ίδια πηγή, μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν οδηγίες για τις προδιαγραφές ποιότητας, ευκρίνειας και απόστασης που πρέπει να καλύπτουν οι κάμερες, καταγραφή μνήμης και λοιπά. Ως εκ τούτου, λήφθηκε η απόφαση να εργοδοτηθεί από τον προϋπολογισμό της Αρχής, ηλεκτρολόγος μηχανικός, που έχει εξειδίκευση στα CCTV και ο οποίος θα έχει την αρμοδιότητα να καταγράψει τις ελάχιστες προδιαγραφές για τα στάδια πρώτης κατηγορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέο πρωτάθλημα με τα ίδια προβληματικά μέτρα στα γήπεδα-Δυσφορία Αρχής Αδειότησησης

Στόχος είναι μέσα από τις φωτογραφίες που θα αποστέλνονται στον ΚΟΑ και πιο συγκεκριμένα στο λογισμικό του, να αναγνωρίζονται τα πρόσωπα και να εμφανίζονται στο σύστημα οι εμπλεκόμενοι σε κάθε περίπτωση επεισοδίων ή άλλων δραστηριοτήτων εντός γηπέδων που θεωρούνται παράνομες, όπως το άναμμα φωτοβολίδων, η ρίψη κροτίδων ή άλλων αντικειμένων, ως επίσης και η παρουσία στις εξέδρες με καλυμμένα πρόσωπα.

Ακόμα κι αν ξεπεραστούν οι σκόπελοι με το λογισμικό του ΚΟΑ, αναμένεται να προκύψουν νέα προβλήματα κι αυτό διότι, κάποια γήπεδα ανήκουν στο κράτος και κάποια σε ομάδες, οι οποίες θα πρέπει να επωμιστούν το κόστος για να τοποθετήσουν τις κάμερες στα γήπεδά τους.

Ήδη, από την ενημέρωση που έγινε το καλοκαίρι στις ομάδες από την Αρχή Αδειοδότησης, προέκυψαν αντιδράσεις, οι οποίες αναμένεται να ενταθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, όταν και εφόσον εφαρμοστούν οι νέες προδιαγραφές.

Πάντως, η Αρχή Αδειοδότησης είναι ξεκάθαρη πως δεν θα δοθεί χάρη σε καμία ομάδα και όσες δεν εγκαταστήσουν τις κάμερες με τις προδιαγραφές που θα τεθούν, δεν θα λάβουν άδεια για χρήση του γηπέδου τους, στο επόμενο πρωτάθλημα.

Για την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε, θεωρείται αδύνατο να αλλάξει οτιδήποτε αφού τα γήπεδα πρώτης κατηγορίας είναι αδειοδοτημένα και δεν μπορεί να τους αφαιρεθεί η άδεια μεσούσης της χρονιάς, ώστε να ασκηθεί μοχλός πίεσης για να τοποθετήσουν νέες κάμερες εκεί και όπου χρειάζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το πλάνο της Αρχής Αδειοδότησης για τη βία-Ταυτοποίηση, άμεση σύλληψη και ανανέωση κάρτας φιλάθλου

Δειτε Επισης

Ουσιώδεις θεωρεί η ΔΗΠΑ τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις σε Νομική και Ελεγκτική Υπηρεσία
Τραγωδία στον Καναδά-Εργαζόμενη κάηκε σε φούρνο σε κατάστημα της Walmart
Παραλίγο να χάσει τη ζωή του ακόμα ένα μωρό στα χέρια της 24χρονης από την Αμαλιάδα
Αντάλλαξε απόψεις με τις εταιρείες ντελίβερι για την εξάλειψη των επιθέσεων η Αστυνομία
Δια βίου καταδίκη για τον δολοφόνο της 16χρονης Χελίν στα κατεχόμενα-Το συγκινητικό μήνυμα της μητέρας της
Απαγορεύονται και επίσημα τα κινητά στα σχολεία Μέσης-Οι ποινές που προνοούνται
«Ανακρίθηκε» για το κυκλοφοριακό ο Βαφεάδης-Υπό μελέτη τέσσερις νέοι χώροι Park&Ride
Όχημα αναποδογυρίστηκε στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου
Αναγνώρισε δύο ύποπτους για την επίθεση ο ντελιβεράς-Τέθηκαν υπό κράτηση για έξι μέρες
Ευαρέσκεια Πάμπου Ζαχαρίου για την ανάκληση της μετάθεσης του-«Παραμένω προσηλωμένος στο στόχο μου»