Με σφαίρα ακόμα στο σώμα του το «Δημητρούι», παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση-Καταθέσεις από κάθε κατεύθυνση

Την ίδια ώρα που οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζουν τις έρευνες σε σχέση με την απόπειρα φόνου εναντίον του Δημήτρη Ανδρονίκου, γνωστός ως «Δημητρούι» που διαπράχθηκε στις 23 Απριλίου στην Ανθούπολη, το θύμα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει κατάθεση.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή από το νοσοκομείο, η κατάσταση της υγείας του εξακολουθεί να είναι κρίσιμη, εξού και για αυτό δεν έγινε κατορθωτό μέχρι σήμερα να του αφαιρεθεί μια από τις σφαίρες που τον έπληξε. Κάτι το οποίο ανέφερε και ο ανακριτής της υπόθεσης ενώπιον Δικαστηρίου, κατά την προσαγωγή των εννέα υπόπτων που τελούν υπό κράτηση, ο οποίος ανέφερε πως από το σώμα του 34χρονου αφαιρέθηκε ένα βλήμα σφαίρας, ενώ εντοπίστηκε εντός του σώματος του τουλάχιστον ακόμα ένα βλήμα, το οποίο δεν αφαιρέθηκε λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του.

Ο 34χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κατάσταση του αυτή την στιγμή δεν επιτρέπει στους ιατρούς να τον υποβάλουν σε νέα επέμβαση, ώστε να του αφαιρεθεί η σφαίρα.

Σε ό,τι αφορά το μέτωπο των ερευνών, οι ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζουν την λήψη καταθέσεων και αναμένουν τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων επί των τεκμηρίων, μεταξύ των οποίων και δύο μοτοσικλέτες. H μια, οι Αρχές θεωρούν πως είναι αυτή που χρησιμοποιήθηκε στις πρώτες δύο προσπάθειες για την δολοφονία του 34χρονου και η άλλη που εντοπίστηκε πριν μερικά 24ωρα, είναι πεπεισμένοι πως είναι η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες το μεσημέρι της 23ης Απριλίου όπου πυροβόλησαν το θύμα.

Παρά το γεγονός πως ο ανακριτής της υπόθεσης κατά τις δύο διαδικασίες ενώπιον Δικαστηρίου είχε αναφέρει πως με βάση αξιόπιστη πληροφορία που λήφθηκε στις Αρχές, «μετά τον πυροβολισμό του παραπονούμενου, οι δράστες της απόπειρας φόνου έκρυψαν την μοτοσυκλέτα - σκούτερ στο Καιμακλί, για να την αποσυναρμολογήσουν και να κρύψουν σε διάφορα σημεία στις οικίες τους τα κομμάτια της», εντούτοις νέα πληροφορία τους οδήγησε στην δεύτερη μοτοσικλέτα, και πάλι σε περιοχή στο Ακάκι, όπου είχε εντοπιστεί και η πρώτη.

Οι ανακριτές θεωρούν πως πρόκειται για την μοτοσικλέτα των δραστών, η οποία, αποστάλθηκε για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής στο Δικαστήριο, μισή ώρα πριν ο 34χρονος δεχθεί τηλεφώνημα από την Αστυνομία για να μεταβεί στον Αστυνομικό Σταθμό Λακατάμιας, δηλαδή γύρω στις δέκα το πρωί, ένα ύποπτο σκούτερ το ιδίου τύπου με των δραστών, φέροντας οι επιβαίνοντες του κράνη μαύρο και μπλε χρώμα, ήταν περιμετρικά του σταθμού και παρακολουθούσε την είσοδο, περιμένοντας, όπως προέκυψε μετά με την απόπειρα φόνου εναντίον του, την μετάβαση του στο χώρο, δείχνοντας ότι γνώριζαν τις κινήσεις του.

Υπενθυμίζεται πως στον πρώτο όρκο του ο ανακριτής είχε αναφέρει μάλιστα πως «οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από πολίτες οι οποίοι ενημέρωσαν σχετικά την Αστυνομία για τις ύποπτες κινήσεις τους», ωστόσο φαίνεται εκ του αποτελέσματος πως δεν έγινε οποιοσδήποτε έλεγχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Προηγήθηκε τηλέφωνο της Αστυνομίας στο «Δημητρούι»-Περίμεναν από πριν οι δράστες, πολίτες ενημέρωσαν τις Αρχές

Περαιτέρω, υπενθυμίζεται πως ανάμεσα στα τεκμήρια βρίσκεται και γεμιστήρας, στον οποίο οδηγήθηκαν οι ανακριτές μετά από μαρτυρία που λήφθηκε, όχι εκ των υπόπτων, αλλά από άλλο πρόσωπο.

Όπως είπε ο ανακριτής και ενώπιον Δικαστηρίου, σε σχέση με τον έκτο ύποπτο, που φέρεται ως ο εκτελεστής, «υπάρχει μαρτυρία ότι το πιστόλι το έκοψε με σμυρίλιο σε μικρά κομμάτια και μέρος του όπλου το πέταξε σε συγκεκριμένη περιοχή στα Περβόλια. Μέρος του όπλου έχει εντοπιστεί στη τοποθεσία που αναφέρθηκε σε γραπτή μαρτυρία», ενώ αντεξεταζόμενος ανέφερε πως «αναζητούνται και άλλα τεκμήρια, τα οποία, όπως διαφάνηκε και με τον εντοπισμό του γεμιστήρα, διασκορπίστηκαν σε τρεις επαρχίες»

Την ίδια ώρα, από ανάκριση αναμένεται να περάσουν όλοι οι ύποπτοι, αφού όπως λέχθηκε στο Δικαστήριο δεν λήφθηκαν καταθέσεις από όλους, ώστε να δώσουν απαντήσεις στους ανακριτές στην βάση των όσων έχουν προκύψει.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πέραν των γραπτών μαρτυριών που λήφθηκαν από πρόσωπα που σχετίζονται με το περιβάλλον των υπόπτων, αλλά και του παραπονούμενου, οι ανακριτές, όπως είναι αναμενόμενο και η στρατηγική ακολουθήθηκε σε διάφορες περιπτώσεις, θα επιδιώξουν να εξασφαλίσουν συνεργασία με κάποιον ή κάποιους εκ των υπόπτων, ώστε να μετατραπούν σε μάρτυρες κατηγορίας σε βάρος των υπόλοιπων. Αυτό συνεπάγεται με παραδοχή, σε διαφορετική περίπτωση που όλοι οι ύποπτοι αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή, τότε η Αστυνομία στηρίζεται στο μαρτυρικό υλικό που θα συλλέξει, το οποίο με την ολοκλήρωση των ερευνών, θα μελετηθεί από την Εισαγγελία, η οποία έχει τον τελευταίο λόγο.

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 100 καταθέσεις από διάφορα πρόσωπα, κάποια από τα οποία θεωρούνται κλειδιά για τους ανακριτές, ενώ για να συμπληρωθεί ο κύκλος των καταθέσεων αναμένονται περίπου άλλες 50, από το φιλικό περιβάλλον των υπόπτων, από πρόσωπα τα οποία τους γνωρίζουν και εργασιακό τους περιβάλλον. Επίσης, καταθέσεις λαμβάνονται και από το περιβάλλον του παραπονούμενου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ όσα έγιναν κατά την μαραθώνια διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε ανθρώπινο μέλος σε παραλία της Πάφου
Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία-Γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι μετά από καυγά με τον σύζυγο της
Χειροπέδες σε 20χρονο-Εντόπισαν στο διαμέρισμα του ναρκωτικά και εκρηκτικές ύλες
Χάθηκαν τα ίχνη 30χρονου στη Λάρνακα-Ζητά τη βοήθεια των πολιτών η Αστυνομία
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα