Η πρώτη αντίδραση Οδυσσέα στο αίτημα για παύση-«Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα»

Άμεσα αντανακλαστικά με άμεση απάντηση, με βολές κατά της Εισαγγελίας, επέδειξε ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ο οποίος αμέσως μετά που έγινε γνωστό, ότι καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση του στο Ανώτατο Δικαστήριο από τους δικηγόρους του Γιώργου Σαββίδη και του Σάββα Αγγελίδη, εξέδωσε ανακοίνωση, υποδεικνύοντας μεταξύ άλλων, πως από σήμερα θα μιλούν, οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα.

Ταυτόχρονα, ο Γενικός Ελεγκτής, κάνει ρόλο για διπλό μέτωπο, αφού πέραν από τη δικαστική μάχη που θα δώσει στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, θα πρέπει, όπως σημειώνει να αντιμετωπίσει και την πρόθεση της Κυβέρνησης, για δήθεν εκσυγχρονισμό της υπηρεσίας του.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του.

1.Στις 20 Μαΐου 2023 δημοσιογραφική ιστοσελίδα αποκάλυψε καταγγελία που είχε διαβιβαστεί στην Υπηρεσία μας σχετικά με κατ’ ισχυρισμό κατάχρηση εξουσίας από τον Βοηθό Γενικού Εισαγγελέα ως προς την αναστολή ποινικών διώξεων του κοινού ποινικού κώδικα. Η μία εξ αυτών αφορούσε την ενέργεια του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα να απαλλάξει από ποινική δίωξη πρώην πελάτη του και νυν πελάτη του πρώην δικηγορικού γραφείου του, στο οποίο μάλιστα εξακολουθεί να εργάζεται η σύζυγός του. Το βράδυ της ίδιας ημέρας το ΡΙΚ έκανε ρεπορτάζ για το ίδιο θέμα και μας ζήτησε σχόλια. Επιβεβαιώσαμε απλώς ότι λάβαμε την καταγγελία και ότι τη διαβιβάσαμε στην Αρχή κατά της Διαφθοράς.

Την επόμενη ημέρα 21.5.2023 ο Βοηθός Γενικού Εισαγγελέα προδιάγραψε τα αντίποινα που σκόπευε να λάβει η Υπηρεσία του αφού, εν είδει απειλής, έκανε αναφορά σε «εσκεμμένη προσπάθεια στοχοποίησης», «επικίνδυνη συμπεριφορά» και «αυθαιρεσία και κακοπιστία», στα οποία πρέπει να «δοθεί ένα τέλος».

Στις 23.5.2023 ο Γενικός Εισαγγελέας κατηγόρησε τη «λαλίστατη» Ελεγκτική Υπηρεσία ότι με στοχευμένο τρόπο λασπολογεί και δημιουργεί μέχρι και δολοφονία χαρακτήρων και συνειδήσεων, και προανήγγειλε και εκείνος ότι «είναι μία κατάσταση η οποία πρέπει να σταματήσει». Αν δεν αποδείξει τις καταγγελίες είπε, «πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει και τις συνέπειες». Τις ίδιες απειλές επανέλαβε ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας στις 7 Σεπτεμβρίου 2023, κάνοντας αναφορά σε παύση, και πολύ πρόσφατα ο Βοηθός Γενικού Εισαγγελέα σε συνέντευξη του σε εφημερίδα.

Η υλοποίηση των αντιποίνων δρομολογήθηκε εδώ και μήνες και τώρα μπαίνει στην τελική της φάση με την καταχώρηση σήμερα αίτησης για την παύση μου από τη θέση του Γενικού Ελεγκτή για δήθεν ανάρμοστη συμπεριφορά. Το δίδυμο της Νομικής Υπηρεσίας πιστεύει ότι αυτός είναι ο τρόπος να με εκδικηθεί, τόσο για το γεγονός ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία διαβίβασε στην Αρχή τις συγκεκριμένες καταγγελίες, καθώς επίσης και άλλες καταγγελίες που εκκρεμούν, αλλά και για άλλα ευρήματα της Υπηρεσίας μας.

Οι ανυπόστατες κατηγορίες που οι επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας εκτοξεύουν με κάθε ευκαιρία εναντίον μου και εναντίον της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, επιτέλους θα μπορούν να τύχουν απάντησης ενώπιον ανεξάρτητων και αδέκαστων κριτών και συγκεκριμένα ενώπιον του Συμβουλίου.

Ένα είναι το βέβαιο. Η διαδικασία που ξεκίνησε σήμερα θα φέρει την κάθαρση και θα δοθεί η ευκαιρία να διαφανεί αυτός του οποίου η συμπεριφορά είναι ανάρμοστη, δηλαδή τόσο κακή, τόσο μεμπτή, ώστε να καθιστά το πρόσωπο που είναι υπόλογο γι' αυτήν, ανίκανο να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του αξιώματος του ή να δημιουργεί, ευλόγως, αμφιβολίες σε τρίτους, αντικειμενικά κρίνοντες, ως προς την καταλληλότητα του να ασκεί τα καθήκοντα του αξιώματος του κατά τρόπο έντιμο, ορθό και εξυπηρετούντα το δημόσιο συμφέρον, το οποίον το αξίωμα προορίζεται να εξυπηρετεί.

Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα και τον τελικό λόγο θα έχει η δικαιοσύνη. Είναι η ειλικρινής πεποίθησή μου ότι τα στοιχεία είναι συντριπτικά υπέρ μου και ότι το αισθητήριο της κοινωνίας θα αποδειχθεί ορθό. Από πλευράς μου, θα κάνω ότι είναι δικονομικά δυνατό ώστε η υπόθεση να φθάσει μέχρι το τέλος για να λάμψει η αλήθεια.

Ταυτόχρονα με την πιο πάνω επίθεση, η Υπηρεσία μας θα αποκρούσει τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης για δήθεν εκσυγχρονισμό. Όπως προκύπτει, θα έχουμε ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουμε δύο μέτωπα της Κυβέρνησης και της Νομικής Υπηρεσίας. Ευτυχώς, το Σύνταγμα, το δίκαιο και η αλήθεια είναι ισχυρότατοι σύμμαχοι. Για αυτό ούτε φοβάμαι, ούτε και ανησυχώ. Άλλωστε, όπως γλαφυρά εξήγησε ο Ανδρέας Κάλβος, «όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας, ας έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύσκολη εξίσωση η απόδειξη ανάρμοστης συμπεριφοράς-«Δεν ορίζεται από το Σύνταγμα, πολύ ψηλός ο πήχης»

Δειτε Επισης

Ρίψη πυροβολισμών έξω από οικία νωρίς το απόγευμα στη Λεμεσό
Νέο σοκ στην Ελλάδα-Δεκατετράχρονη κατήγγειλε τον πατριό της για σεξουαλική κακοποίηση
Η πρώτη αντίδραση της Χαμάς για την εντολή εκκένωσης συνοικιών της Ραφάς-«Επικίνδυνη κλιμάκωση»
Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές
Ριπή ερωτήσεων από την υπεράσπιση των υπόπτων για «Δημητρούι»-Μαραθώνια διαδικασία ενώπιον Δικαστηρίου
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε εκκλησία και προσπαθεί να πυροβολήσει ιερέα
Δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και δεκαοκτώ μέλη έστειλε στην Κύπρο η Ιορδανία
Επιστρέφει στην Κύπρο η Ολγκίν-Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ σε χωριστές συναντήσεις την Τετάρτη
Στην Κύπρο αποστολή από την Ιορδανία για ενίσχυση των πτητικών μέσων αεροπυρόσβεσης
Καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ και Χαμάς-Επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από τη Ράφα