Όραμα και εμπειρία αντιπαρέβαλαν για τη Δημαρχία Λευκωσίας Προύντζος και Τορναρίτης

Την εμπειρία του προέταξε ο Νίκος Τορναρίτης υποβάλλοντας την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Λευκωσίας, ενώ από την πλευρά του, ο Χαράλαμπος Προύντζος στάθηκε στο όραμά του για την πόλη.

Η Δημαρχία της Λευκωσίας χρειάζεται πάνω από όλα πολιτική εμπειρία, δήλωσε ο κ. Τορναρίτης καλώντας όλους τους δημότες να ενώσουν τη φωνή τους με τη δική του. Παράλληλα, έκανε κάλεσμα στους ψηφοφόρους του ΔΗΣΥ να αφήσουν πίσω ότι τους δίχασε, με την Πρόεδρο του κόμματος να δηλώνει πως ο διχασμός ανήκει στο παρελθόν και πως το κόμμα είναι πλέον ενωμένο και δυνατό.

Στις δηλώσεις του μετά την υποβολή της υποψηφιότητας του, ο Νίκος Τορναρίτης είπε πως με μεγάλη συγκίνηση και αίσθημα ευθύνης έχει υποβάλει την υποψηφιότητα του για τη Δημαρχία της Λευκωσίας.

Ο κ. Τορναρίτης είπε πως η Λευκωσία πλέον αλλάζει, γίνεται μητροπολιτικός Δήμος αγκαλιάζοντας την Αγλαντζιά, τον Άγιο Δομέτιο, και την Έγκωμη. «Ο μητροπολιτικός Δήμος της Λευκωσίας μας χρειάζεται πάνω απ΄ όλα πολιτική εμπειρία, χρειάζεται αποφασιστικότητα, χρειάζεται συνεννόηση και συνένωση δυνάμεων και στην κοινωνία και στο Δημοτικό Συμβούλιο», είπε.

Πρόσθεσε πως όλους αυτούς τους μήνες είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με Δημάρχους, Πανεπιστήμια, τις ομάδες Φίλων της Έγκωμης, του Αγίου Δομετίου, της Αγλαντζιάς, της Λευκωσίας, συνομίλησε με δημότες και κατέληξε στις προτεραιότητες του και στο σχέδιο του για τη Λευκωσία. «Το παραδίδω σήμερα στην κοινωνία με την υπόσχεση ότι θα λειτουργήσω όπως λειτουργούσα πάντα, προτάσσοντας το δημόσιο συμφέρον. Σήμερα θα προτάξω το συμφέρον της Λευκωσίας», είπε.

Ο κ. Τορναρίτης κάλεσε τους φίλους και τους συναγωνιστές του στον ΔΗΣΥ να αφήσουν πίσω ό,τι τους δίχασε, ό,τι τους πίκρανε, ό,τι τους απογοήτευσε και από σήμερα να ενώσουν δυνάμεις γιατί η μάχη του Μητροπολιτικού Δήμου της Λευκωσίας, η μάχη της τελευταίας μοιρασμένης πρωτεύουσας της Ευρώπης είναι και μάχη πολιτική.

Για αυτό το λόγο, όπως είπε, απευθύνει ένα πελώριο ευχαριστώ στην παράταξη του και στην Πρόεδρο της Αννίτα Δημητρίου και σε όλους τους συναγωνιστές του, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΔΗΚΟ που αγκάλιασε την υποψηφιότητα του, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΔΗΠΑ που από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα του αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Κόμμα των Ζώων που αγκάλιασε και αυτό την υποψηφιότητα του.

«Καταθέτω προτάσεις για όλα τα επίπεδα, για την καθαριότητα, για την πράσινη πόλη, για το κυκλοφοριακό, για την έξυπνη πόλη, για το ιστορικό κέντρο, για την ανάπτυξη της πόλης, για την πόλη που πρέπει να γίνει φιλική προς την 3η ηλικία, φιλική προς τα παιδιά, φιλική προς τα ζώα», είπε και σημείωσε πως πρέπει να αγκαλιάσουμε τους πολίτες και να τους βγάλουμε από τα σπίτια τους και ο Δήμος της Λευκωσίας να απλώσει χέρι θαλπωρής, αγάπης και αλληλεγγύης παντού.

«Απευθύνω κάλεσμα σε όλους τους Λευκωσιάτες ανεξαρτήτως κόμματος, να ενώσουν τη φωνή τους και τη δύναμη τους με τη δική μας, και να είστε σίγουροι ότι την επόμενη μέρα θα σας κάνω περήφανους», είπε.

«Επιθυμώ μια πόλη που θα ενώνει όλους»

Μια πόλη που θα ενώνει όλους, επιθυμεί και θα επιδιώξει ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Λευκωσίας Χαράλαμπος Προύντζος, όπως δήλωσε μετά την υποβολή σήμερα της υποψηφιότητας του για τη Δημαρχία της πρωτεύουσας.

Στις δηλώσεις του μετά την υποβολή της υποψηφιότητας του, ο Χαράλαμπος Προύντζος είπε πως η σημερινή μέρα είναι ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία προς τις εκλογές, καθώς ξεκινά ουσιαστικά η αντίστροφη μέτρηση προς τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Είναι μια χαρά της Δημοκρατίας, αλλά είναι και μια πολύ σημαντική ημέρα για τη Λευκωσία γιατί η πόλη μας βρίσκεται σε μια φάση μεταρρύθμισης, όπου τέσσερις μεγάλοι αστικοί Δήμοι θα ενωθούν, φτιάχνοντας μια πόλη που θα έχει πέρα των 110 χιλιάδων κατοίκων, θα έχει ένα πολύ μεγάλο αριθμό προσωπικού και ένα μεγάλο προϋπολογισμό για να διαχειριστεί», είπε.

Ο κ. Προύντζος είπε πως αυτή η στιγμή της μεταρρύθμισης δείχνει και την ανάγκη για να έχουμε εκείνες τις επιλογές, οι οποίες θα μπορέσουν να διαχειριστούν τη νέα τάξη πραγμάτων, πάντα όμως με όραμα, όπως σημείωσε.

«Πρεσβεύω ένα όραμα για μια Λευκωσία πράσινη, μια Λευκωσία έξυπνη, αποτελεσματική, δημοκρατική. Μια πόλη που θα είναι συμπεριληπτική και θα νοιάζεται για όλους τους πολίτες της, μια πόλη των Πανεπιστημίων, της έρευνας, της καινοτομίας, μια πόλη της υγιούς επιχειρηματικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Αλλά, πάνω απ΄ όλα, αυτό που χαρακτηρίζει τη Λευκωσία μας, μια πόλη που θα είναι μητρόπολη ιστορίας, πολιτισμού και εμπειριών», είπε.

Ο κ. Προύντζος είπε πως στρέφει το βλέμμα του προς τους δημότες της Λευκωσίας με σεβασμό, καλώντας τους να ασκήσουν το δημοκρατικό τους πολίτευμα στις επερχόμενες εκλογές, έχοντας πάντα κατά νου ότι η Λευκωσία είναι μια πόλη που ενώνει όλους μας, ανεξάρτητα από πολιτικές αφετηρίες, ανεξάρτητα από το πού διαμένει ο καθένας.

Όπως σημείωσε, ο νέος Δήμος φέρνει μαζί τέσσερις Δήμους, την Αγλαντζιά, την Έγκωμη, τον Άγιο Δομέτιο και τη Λευκωσία, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν θέλει να υπάρχουν αδικημένες περιοχές στη Λευκωσία, αλλά επιθυμεί μια πόλη με ισόρροπη ανάπτυξη, βιώσιμη ανάπτυξη, και πάνω από όλα μια Λευκωσία που θα ενώνει όλους.

«Κόμμα μας η Λευκωσία»

Με το σύνθημα Κόμμα μας η Λευκωσία, κατέθεσε σήμερα την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του για τη Δημαρχία της Λευκωσίας ο Κωνσταντίνος Δημητριάδης, υιός του πρώην Δημάρχου της Πρωτεύουσας Λέλλου Δημητριάδη.

Στη δήλωση του μετά την υποβολή της υποψηφιότητας του, ο κ. Δημητριάδης είπε πως χωρίς να θέλει οιονδήποτε μισθό, όπως και ο επί 31 χρόνια μακαριστός πατέρας του, αείμνηστος Δήμαρχος Λευκωσίας Λέλλος Δημητριάδης, θα είναι ο συνεχιστής του έργου του αν εκλεγεί.

Το πρόγραμμα του, όπως είπε ο κ. Δημητριάδης, βασίζεται σε δέκα σημεία. Στο κυκλοφοριακό χάος, στα περισσότερα πάρκα, στη θέση για καμία αμοιβή σε Δημάρχους, στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, στη μείωση των φορολογιών, στην καθαριότητα, στον χαρακτήρα της πόλης, στην ένωση της πόλης, στο μεταναστευτικό και στη δημιουργία τραμ.

«Υπάρχει η επιλογή ενός απλού ανθρώπου»

Οι δημότες της Λευκωσίας δεν έχουν πλέον μόνο κομματικές επιλογές αλλά υπάρχει και η επιλογή ενός ανθρώπου που ζει και επιχειρεί στην πόλη εδώ και 30 χρόνια, δήλωσε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Λευκωσίας Παναγιώτης Μέντζης Ζαννέτος.

Στη δήλωση του μετά την υποβολή της υποψηφιότητας του, ο κ. Μέντζης Ζαννέτος είπε πως το ταξίδι της υποψηφιότητας του ξεκίνησε πριν 40 περίπου μέρες επίσημα με την εξαγγελία του στο Σίγμα και σήμερα είναι η επίσημη υποβολή.

Είπε στους Λευκωσιάτες πως πλέον δεν έχουν μόνο κομματική επιλογή, «αλλά υπάρχει η επιλογή ενός απλού ανθρώπου ο οποίος ζει τη Λευκωσία εδώ και τριάντα χρόνια μέρα και νύκτα, επιχειρεί, γνωρίζει τα προβλήματα της και δεν κατεβαίνει στην πόλη μόνο τα Σαββατοκύριακα μόνο για να πιει τον καφέ του και να κάνει χειραψίες».

«Είμαι εδώ μέρα και νύκτα, ξέρω τα προβλήματα και θα δουλέψω πάρα πολύ σκληρά όπως έμαθα να δουλεύω μια ζωή για να κάνω αυτή τη πόλη ακόμη καλύτερη», είπε.

Ο κ. Μεντζής Ζαννέτος είπε πως οι πυλώνες της υποψηφιότητας του αφορούν τα βασικά: «Να καθαρίζουμε, να κλαδεύουμε, να κάνουμε πεζοδρόμια, να παρέχουμε ασφάλεια στους δημότες, φωτισμό, και ό,τι άλλο είναι πιθανό για να είναι η διαβίωση του Λευκωσιάτη καλύτερη», είπε.

Παράλληλα, ζήτησε από τους δημότες της πρωτεύουσας να συνταχθούν μαζί του ούτως ώστε να σταματήσουν την κομματική διαφθορά, όπως είπε, η οποία έχει να κάνει άμεσα με τη ζωή τους στη Λευκωσία. «Ελάτε μαζί μου και η νίκη είναι δική μας. Ξεκινήσαμε με ένα 13%, η τελευταία δημοσκόπηση μας δίνει 22%. Είμαστε χιλιάδες, σας ευχαριστώ πολύ», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ