Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα

Την επαναφορά των κριτηρίων που ίσχυαν πριν από την τραπεζική κρίση για το πασχαλινό επίδομα, όπως και για το επίδομα μάνας, ζητεί από την Κυβέρνηση η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ), αναφέροντας παράλληλα ότι η απόφαση της Κυβέρνησης «συνεχίζει να στερεί το πασχαλινό επίδομα από τη μεγάλη πλειοψηφία των χαμηλοσυνταξιούχων».

Σε ανακοίνωση η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση του στις 24 Απριλίου 2024, χωρίς κοινωνικό διάλογο, αγνοώντας  την επιστολή  που απέστειλε η ΕΚΥΣΥ προς την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας από τον Μάρτιο, καθώς επίσης και τις διαχρονικές θέσεις της Βουλής των Γερόντων, για επαναφορά των κριτηρίων που ίσχυαν μέχρι το 2012 για το πασχαλινό επίδομα, αποφάσισε να παραχωρήσει το πασχαλινό επίδομα με τα ίδια εισοδηματικά κριτήρια που καθορίστηκαν από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη».

«Η μόνη  διαφοροποίηση που επέφερε αφορά το ύψος του επιδόματος το οποίο ανέρχεται στα  250 ευρώ», προσθέτει.  Επιπλέον, η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι o αριθμός των χαμηλοσυνταξιούχων που αναμένεται να επωφεληθούν του πασχαλινού επιδόματος φέτος ανέρχεται περίπου στις 13.500, ενώ πέρσι ήταν 16.200.

Αναφέρει επίσης ότι το εισοδηματικό όριο για το πασχαλινό επίδομα «με βάση την απόφαση και  της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη παραμένει στις €7.000 ετησίως για μονήρες νοικοκυριό και στις €12.000, ετησίως, για νοικοκυριό 2 ατόμων» και προσθέτει ότι «το εισοδηματικό όριο της φτώχειας είναι €10,324 ετησίως για μονήρες νοικοκυριό και στις €15.486 ετησίως για νοικοκυριό δύο συνταξιούχων».

«Με βάση και την φετινή απόφαση, η νέα Κυβέρνηση συνεχίζει να χωρίζει τους συνταξιούχους σε φτωχούς και πιο φτωχούς». Η  ΕΚΥΣΥ εκφράζει την δυσαρέσκεια της για την συνεχιζόμενη επιμονή και της νέας Κυβέρνησης, όπως αναφέρει, «να μην επαναφέρει ένα δικαίωμα που το κέρδισαν με τους αγώνες  τους οι συνταξιούχοι». 

Δειτε Επισης

Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα