Απέσυρε την υποψηφιότητα της με ριπή κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΟ η Μαρία Τοφινή-Τσαντίλα

Την απόσυρση της υποψηφιότητας της, ανοίγοντας πυρ και κατά του Δημοκρατικού Κόμματος, ανακοίνωσε η Μαρία Τοφινή-Τσαντίλα, η οποία ρίχνει την ευθύνη για αυτή της στην απόφαση, στη στάση που κράτησε το κόμμα. Σημειώνεται πως την περασμένη Δευτέρα, το ΔΗΚΟ ανακοίνωσε την απόφαση της Γραμματείας του κόμματος, να προτείνει στα στελέχη, μέλη και φίλους του Κόμματος την ψήφο κατά βούληση.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση της, «αποσύρω την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου και ταυτόχρονα αποχωρώ από το ΔΗΚΟ με όλα τα μέλη της οικογενείας μου».

Με το κείμενο αυτό, αναφέρει, «δηλώνω ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου και ταυτόχρονα αποχωρώ από το ΔΗΚΟ, το οποίο με τη στάση του με υποχρέωσε να πάρω αυτή την απόφαση. Η απόφασή μου αυτή προέκυψε μετά από βαθιά σκέψη και έντονο προβληματισμό με το επιτελείο και την οικογένεια μου».

Και προσθέτει: «Όλα αυτά τα χρόνια πάλεψα με πάθος για το κόμμα μου, το ΔΗΚΟ, για το οποίο κάποτε ήμασταν όλοι περήφανοι. Δεν αποποιούμαι τις ευθύνες μου, γιατί τα τελευταία χρόνια, ενώ πολλοί από τα στελέχη βλέπαμε την απομάκρυνση του κόμματός μας από τις αρχές και τις αξίες των ιδρυτών του, εν τούτοις συνεχίζαμε να βρισκόμαστε στις επάλξεις και να στηρίζουμε αρχές και ιδανικά».

«Σε όλη τη μέχρι σήμερα πορεία μου», συνεχίζει, «λειτουργούσα με ήθος και ειλικρίνεια και δεν επιθυμώ τώρα να εμπλακώ σε σκευωρίες και ίντριγκες. Για τον λόγο αυτό, ήρθε η στιγμή να αποχωρήσω, γιατί πλέον νιώθω άβολα να υπηρετώ ένα κόμμα που δεν αντιπροσωπεύει τις αρχές και τις αξίες μου».

«Ταυτόχρονα αποσύρω και την υποψηφιότητα μου για την προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου και θα υποστηρίξω τους υποψηφίους για όλα τα αξιώματα, που θα με πείσουν ότι έχουν όραμα, πρόγραμμα, κριτική σκέψη, ηθική και θα βρίσκονται σταθερά και διεκδικητικά στο πλευρό των πολιτών της Επαρχίας Αμμοχώστου, ελεύθεροι από κομματικές υποδείξεις και δεκανίκια», αναφέρει η κα. Τοφίνη.

Πάντως, απευθύνει ευχαριστίες προς τα μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής ΔΗ.ΚΟ Αμμοχώστου οι οποίοι σε τέσσερεις συνεδριάσεις αποφάσισαν να υποδείξουν και να στηρίξουν την υποψηφιότητα της καθώς επίσης και στο βουλευτή ΔΗ.ΚΟ Αμμοχώστου κ. Ζαχαρία Κουλία ο οποίος, όπως τονίζει, με σθένος και με πολύ πειστικά επιχειρήματα στήριξε την υποψηφιότητα καθώς επίσης και την οικογένεια της.

«Τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω ειλικρινά και μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους όσους με στήριξαν στο εγχείρημά μου αυτό, όσους ακόμα με προτρέπουν να συνεχίσω, και όλους όσους πίστεψαν σε μένα, στο όραμα μου και τις ικανότητές μου», αναφέρει, ενώ απευθύνει παράκληση, «προς τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν με σύνεση, με συλλογισμό, χωρίς φόβο, να ψηφίσουν άτομα που θα νοιαστούν για τον πολίτη και όχι άτομα παθιασμένα στην εξουσία και την καρέκλα».

Δειτε Επισης

Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Κάιρο-Αργοσβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφοδος της Ισραηλινής Αστυνομίας στα γραφεία του Al Jazeera
Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπόλεμη ζώνη ο Ύψωνας-Η στιγμή που περιπολικό παραδίδεται στις φλόγες
ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία