Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα

Η λειτουργία της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» και οι τελευταίες εξελίξεις συζητήθηκαν σε «σύσκεψη υψηλού επιπέδου», που συγκάλεσε ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ με τη συμμετοχή του «πρωθυπουργού», του Τούρκου «πρέσβη», του «διοικητή» των «ειρηνευτικών δυνάμεων», του «διοικητή» των «δυνάμεων ασφαλείας», του «υπουργού εσωτερικών», του «υπουργού εξωτερικών», του «γενικού εισαγγελέα» και της «προέδρου» της «επιτροπής».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η «πρόεδρος» της «επιτροπής», Νοβμπέρ Φερίτ Βεστσί ενημέρωσε για το έργο και τις δραστηριότητες, ενώ ο κ. Τατάρ είπε ότι το έργο της «επιτροπής» είναι σημαντικό, οι αιτήσεις αξιολογούνται και ολοκληρώνονται γρήγορα κι αναμένουν κι άλλες αιτήσεις.

Ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι άρχισαν να καταβάλλονται αποζημιώσεις για τις περιπτώσεις ακινήτων «που αξιολογήθηκαν μέχρι το τέλος του 2020», υποστηρίζοντας ότι η «επιτροπή» αποτελεί «αποτελεσματικό εγχώριο ένδικο μέσο». Το περιουσιακό ζήτημα στην Κύπρο μπορεί να επιλυθεί μόνο με αυτόν τον τρόπο, δήλωσε.

Εξάλλου, φεύγοντας σήμερα για την Τουρκία, σε δηλώσεις στο παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου, ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ, που συμμετείχε σε αυτή τη σύσκεψη, ανέφερε ότι θα καταβληθούν 68 εκατομμύρια στερλίνες εντός 2-3 μηνών για περίπου 200 μη αμφισβητούμενες αιτήσεις που οριστικοποιήθηκαν από την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας». «Θα συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε την αποφασιστική μας στάση για τη λειτουργία της επιτροπής ως αποτελεσματικού εγχώριου ένδικου μέσου στο πλαίσιο των κριτηρίων του διεθνούς δικαίου», είπε.

Επέστησε την προσοχή στα ειδικά κονδύλια που έχουν δημιουργήσει στο πλαίσιο αυτό και είπε ότι από το 6% των κονδυλίων που προέρχονται από την αγορά ακινήτων από αλλοδαπούς, το 3% μεταφέρθηκε στο «ταμείο κοινωνικής στέγασης» και το 3% στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας». Πρόσθεσε ότι με αυτή την πρακτική, περίπου 6 εκατομμύρια (δεν διευκρινίζεται το νόμισμα) συσσωρεύτηκαν στο «ταμείο ακίνητης περιουσίας» και στο «ταμείο κοινωνικής στέγασης».

Σημείωσε ότι τη Δευτέρα «ψηφίστηκε» από τη «βουλή» «νόμος» για τα τυχερά παιχνίδια σύμφωνα με τον οποίο συστάθηκε ένα ταμείο και ποσοστό 5% από αυτό το «ταμείο» θα δοθεί στην «επιτροπή ακίνητης περιουσίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τα Πασχαλινά έθιμα της Κύπρου-«Το κάψιμο του Ιούδα από τα σημαντικότερα»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Πάσχα με ανέμους και βροχές στο καιρικό μενού
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα