Ηχηρά ονόματα στους προτείνοντες και υποστηρίζοντες των υποψηφίων-Στηρίζει Γεάδη και Πελεκάνο η Παρισινού

Στον απόηχο της υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι λίστες των κομμάτων, με τα πρόσωπα που προτίνουν και υποστηρίζουν τους υποψηφίους των Ευρωεκλογών. Με βάση τη Νομοθεσία, κάθε υποψηφιότητα θα πρέπει να προτείνεται και να υποστηρίζεται από δύο και δύο άτομα, αντίστοιχα.

Από τα πρόσωπα που προτείνουν και υποστηρίζουν υποψηφίους, ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις του τέως υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, που τάσσεται στο πλευρό του τέως υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη αλλά και του Λουκά Φουρλά, η στήριξη της πρώην ΥΠΕΞ, Ερατούς Κοζάκουο Μαρκουλλή και του Ανδρέα Μαυρογιάννη στην Μέλανη Στέλιου καθώς επίσης και η στήριξη του Κίκη Καζαμία και του Ανδρέα Μαυρογιάννη στην Σταύρη Καλοψιδιώτου. Επίσης άξια αναφοράς, είναι η στήριξη της Δέσποινας Μπεμπεδέλη στον Γιώργο Γεωργίου και της Πόπης Αβραάμ όπως και του Τάκη Χατζηδημητρίου στον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: 63 υποψηφιότητες για τις έξι θέσεις Ευρωβουλευτών-Αρχίζει η ετοιμασία του ψηφοδελτίου

Κάτι που επίσης ξεχωρίζει από τους προτείνοντες και υποστηρίζοντες των υποψηφίων, είναι η στήριξη που παρέχει σε δύο υποψηφίους του ΕΛΑΜ, η πρώην αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, Νιόβη Παρισινού. Η κα. Παρισινού, προτείνει την υποψηφιότητα του Γεάδη Γεάδη, ενώ υποστηρίζει την υποψηφιότητα του συναδέλφου της στην ίδια Κυβέρνηση Αναστασιάδη, Μάριου Πελεκάνου.

Στον Δημοκρατικό Συναγερμό, ο Χρίστος Αγγελίδης προτείνεται από τη Στέλλα Μιχαηλίδου και τον Τεύκρο Αγγελίδη, ενώ υποστηρίζεται από τον Χρίστο Πετσίδη και τον Νίκο Αγγελίδη. Η Χριστιάνα Ξενοφώντος, προτείνεται από τον βουλευτή του κόμματος, Δημήτρη Δημητρίου και τη Σοφία Παπαμιχαλοπούλου και υποστηρίζεται από τον Αντώνη Κουρρά και τη Μέλπω Πιτταρά. Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, προτείνεται από το ιστορικό στέλεχος του κόμματος, Ιωάννη Κασουλίδη και την Αρετή Ιωνίδου, ενώ υποστηρίζεται από την Αναστασία Ανθούση και την Ήρα Αιμιλιανίδου. Η Ελένη Σταύρου, προτείνεται από τον Ανδρέα Φράγκο και τον Γιάννη Σπανό και υποστηρίζεται από τον Χριστόδουλο Ιωάννου και την Ισαβέλλα Τύμβιου. Ο Λουκάς Φουρλάς προτείνεται από τον Ιωάννη Κασουλίδη και τη Θεοδώρα Παρασκευαϊδη και υποστηρίζεται από τη Ρέα Παπαγεωργίου και τον Παναγιώτη Σεντώνα. Τέλος ο Μιχάλης Χατζηπαντέα, προτείνεται από την Άρτεμη Αντωνιάδου και τον Ανδρέα Μαραγκό και υποστηρίζεται από τη Μαρία Περδίου και τον Αδάμο Μοντανιό.

Στο ΑΚΕΛ, τον Γιώργο Γεωργίου προτείνουν η Δέσποινα Μπεμπεδέλη και ο Κυριάκος Κουρέας, ενώ υποστηρίζουν η Ελένη Ευαγόρου και ο Αντώνης Εφραίμ. Την Άννα Θεολόγου, προτείνουν η Σταυρούλλα Αργυρίδου και ο Σωτήρης Τσίκκος, ενώ υποστηρίζουν η Μερόπη Τσιμίλλη και ο Αντώνης Αγκαστινιώτης. Την Σταύρη Καλοψιδιώτου στηρίζουν ο Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Κίκης Καζαμίας, ενώ υποστηρίζουν η Άντρη Χατζηανδρέου και η Σκεύη Κουκουμά. Τον Άντρο Καραγιάννη προτείνουν ο Ελευθέριος Μοντανιός και Λέιλα Χουσεϊν, ενώ υποστηρίζουν, Χριστόδουλος Καραϊσκου και Αιμιλία Χριστοφορίδου.

Τον Νιαζί Κιζίλγιουρεκ προτείνουν ο Χαρματσί Μεχμέτ και Τάκης Χατζηδημητρίου και υποστηρίζουν η Πόπη Αβραάμ και η Ιζελ Σευλάν. Τέλος την Μέλανη Στέλιου προτείνουν ο Ανδρέας Μαυρογιάννης και και η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή και υποστηρίζουν ο Χενιέ Τεφίκογλου και Γεωργία Ντέστερ.

Στο ΔΗΚΟ, και οι έξι υποψήφιοι προτείνονται από τον Πρόεδρο και την αναπληρωτή του κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλο και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και υποστηρίζονται από τον Φύτο Κωνσταντίνου και τον Πανίκκο Λεωνίδου.

Στο ΕΛΑΜ, τον Πόλυ Ανωγυριάτη προτείνουν ο Βαγγέλης Τσαγγαρίδης και ο Νεοκλής Αντωνιάδης και υποστηρίζουν η Άννα Ηρακλέους και ο Παναγιώτης Σάββα. Τον Γεάδη Γεάδη, προτείνουν ο Ανδρέας Ηρακλέους και η πρώην αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Νιόβη Παρισσινού και υποστηρίζουν η Ευμορφία Μπαούρδα και ο Ανδρέας Λοΐζου. Τον Παύλο Ιωάννου προτείνουν ο Νικόλας Κιτρομήλης και η Μάρω Σερέτη και υποστηρίζουν η Χριστίνα Ιερείδου και ο Μιχάλης Μιχαήλ. Την Μαρία Νικολάου προτείνουν ο Γιώργος Τοούλας και ο Ανδρέας Λοΐζου και υποστηρίζουν η Παναγιώτα Ιωάννου και ο Ανδρέας Ηρακλέους. Τον Μάριο Πελεκάνο προτείνουν η Βιβια Καραγιάννη και ο Μιχάλης Μιχαήλ και υποστηρίζουν η Νιόβη Παρισσίνού και η Μαρία Σάββα. Τέλος, τον Λίνο Χατζηγεωργίου προτείνουν ο Ανδρέας Χατζηγεωργίου και ο Λίνος Παπαγιάννης και υποστηρίζουν η Μιχαέλλα Κώστα και η Ευαγγελία Χατζηγεωργίου Παπαγιάννη.

Σε ότι αφορά την ΕΔΕΚ, όλοι οι υποψήφιοι προτείνονται από τον πρόεδρο του κόμματος Μαρίνο Σιζόπουλο και τον Διευθυντή της ΕΔΕΚ Μορφάκη Σολωμονίδη. Εξαίρεση αποτελούν ο Ανδρέας Αποστόλου, τον οποίο προτείνουν η Χρύσω Καζαντζή και η Χαραλαμπία Θωμά και ο Ηλίας Μυριάνθους που πέραν του κ. Σολωμονίδη, προτείνεται από τον Κώστα Τσέλεπο.

Σε ότι αφορά τους υποστηρίζοντες, τον Νίκο Αναστασίου στηρίζουν Χριστάκης Σάββα και Αντωνάκης Κουταλιανός, τον Ανδρέα Αποστόλου ο Χρυσούλα Λαϊνά και η Θεοδώρα Χωραϊτου, την Παντελίτσα Γιόκκα ο Ανδρέας Γρηγορίου και ο Χριστάκης Σάββα, την Βίβια Κανάρη ο Χριστάκης Σάββα και ο Αντωνάκης Κουταλιανός, τον Ηλία Μυριάνθους ο Μαρίνος Σιζόπουλος και ο Χριστάκης Σάββα και τον Νικόλα Φιλίππου ο Αντωνάκης Κουταλιανός και ο Χριστάκης Σάββα.

Στη ΔΗΠΑ-Συνεργασία, όλοι οι υποψήφιοι προτείνονται από την Τασούλα Γεωργιάδου και τον Μάριο Καρογιάν και υποστηρίζονται από τον Πέτρο Ξενοφώντος και τον Μενέλαο Κυπριανού.

Τους υποψηφίους των Οικολόγων, προτείνουν ο Γιώργος Περδίκης και η Αλεξία Σακαδάκη ενώ υποστηρίζουον ο Γιώργος Στυλιανίδης και η Μυριάνα Χρίστου.

Από το Βολτ Κύπρου, την Σοφία Βασιλείου προτείνουν ο Χριστόφορος Πισσαρίδης και η Έμιλυ Γρουτίδου, ενώ υποστηρίζουν ο Χαρίλαος Βελάρης και η Αλεξάνδρα Ατταλίδου. Την Λύσια Δημητρίου προτείνουν ο Φοίβος Παπαλεοντίου και η Μαρία Βρίκκη και υποστηρίζουν οι Βαρνάβα Νικόδημος και Φωτεινή Πόγια. Τον Μακάριο Δρουσιώτη προτείνει η Θεανώ Καλαβανά και ο Θεόδωρος Θεοδώρου και υποστηρίζουν η Αλεξάνδρα Ατταλίδου και ο Χαρίλαος Βελάρης, όπως και τους υπόλοιπους υποψηφίους. Τον Κιλίμ Χουλούσι προτείνουν ο Ανδρέας Φυλακτού και ο Μακάριος Δρουσιώτης, τον Ιορδάνη Νικόλα Κυριάκου η Μυρτάνη Πιερή και ο Πάνος Παρράς και την Ανδρομάχη Σοφοκλέους η Άρτεμις Κοντού καιο Κεμάν Μπαικαλί.

Ο Φειδίας Παναγιώτου προτείνεται από τον δάσκαλο του Νικόλα Λουκά και τον πατέρα του, Πατέρα Κυπριανό Παναγιώτου, ενώ υποστηρίζεται από την Ειρήνη Παναγιώτου και τον Φειδία Νικοδήμου.

Δειτε Επισης

Τα επεισόδια στον Ύψωνα, οι «κακοί» πληροφοριοδότες και η ημέρα της σούβλας...
Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Κάιρο-Αργοσβήνουν οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Έφοδος της Ισραηλινής Αστυνομίας στα γραφεία του Al Jazeera
Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπόλεμη ζώνη ο Ύψωνας-Η στιγμή που περιπολικό παραδίδεται στις φλόγες
ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία