Αυτοί είναι οι διάλογοι για την απόκτηση €300,000-Συζήτηση για «μαύρα», «εικονικά» συμφωνητικά και απόκρυψη χρημάτων

Αγωνιώδεις ήταν οι προσπάθειες των μοναχών να εντοπίσουν την κατάλληλη κρυψώνα για το χρηματοκιβώτιο τους, όπως καταγράφεται στους διαλόγους που έφερε στο φως ο REPORTER, κατά τους οποίους οι εμπλεκόμενοι, εκφράζουν απόψεις για το πού θα μπορούσε να θαφτεί, αφού όπως προκύπτει, προετοιμάζονταν για πιθανή έφοδο του Μητροπολίτη Ταμασού, ο οποίος δεν θα έπρεπε να εντοπίσει τα χρήματα. Εξού, και υπήρχαν σκέψεις για να κάνουν κατασκευή στην γη ή να το θάψουν κάτω από το πλυντήριο ή το κλουβί των παπαγάλων, αφήνοντας για καμουφλάζ άλλο χρηματοκιβώτιο, με πολύ μικρότερο χρηματικό ποσό, σε περίπτωση που το ζητούσε ο Ησαίας.

Διαβάστε εδώ το πρώτο μέρος των συνομιλιών

Διαβάστε εδώ το δεύτερο μέρος των συνομιλιών

Η όλη συζήτηση, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέχει ο REPORTER, ξεκίνησε από την απόκτηση μεγάλου χρηματικού ποσού από γυναίκα, το οποίο ωστόσο, θα έπρεπε να δηλωθεί ως δάνεια, εξού και καταγράφονται διάλογοι, όπου γίνεται λόγος για δημιουργία εικονικού συμφωνητικού.

Πρόκειται για διαλόγους που βρίσκονται ενώπιον της Αστυνομίας, η οποία διερευνά πιθανή διάπραξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων, με βάση τα όσα καταγράφονται, αφού γίνεται λόγος για κατάρτιση εγγράφου που θα παρουσιαζόταν στον Μητροπολίτη, με διαφορετικά όμως δεδομένα, προκειμένου να αποκρύψουν το χρηματικό ποσό που έλαβαν από γυναίκα.

a1

Στην συνέχεια διατυπώνονται φόβοι για πιθανή έφοδο από τον Μητροπολίτη Ταμασού, ο οποίος δεν θα έπρεπε να εντοπίσει τα «μαύρα» χρήματα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στους διαλόγους, κατά τους οποίους καταγράφεται ο τρόπος απόκτησης των χρημάτων, αλλά και με ποιο τρόπο θα αποκρύψουν τα χρήματα.

a2

a3

Ακολούθως, ακούγεται ο μοναχός να ζητά από την γυναίκα να του καταρτίσει «εικονικό» δάνειο, το οποίο θα δείχνει πως επρόκειτο για δάνεια το οποίο θα αποπληρωθεί, ενώ καταγράφεται για άλλη μια φορά η ανησυχία του μοναχού για το χρηματοκιβώτιο, το οποίο έπρεπε να κρυφτεί για να μην εντοπίσει τα χρήματα ο Μητροπολίτης Ταμασού.

e1

e2

Ακολούθως, στην συζήτηση εντός του γραφείου, μπαίνει ο δεύτερος μοναχός, όπου και πάλι συζητούν πως το χρηματοκιβώτιο θα έπρεπε να μετακινηθεί και να κρυφτεί στην μητέρα του ενός εμπλεκομένου. Στη συνέχεια, η συζήτηση επικεντρώνεται για το πού θα μπορούσε να κρυφτεί και με ποιο τρόπο, αφού φοβόντουσαν πως ο Μητροπολίτης θα έκανε έφοδο, όταν οι μοναχοί θα βρίσκονταν εκτός Κύπρου. Μετά την συζήτηση για το χρηματοκιβώτιο (δημοσιεύτηκαν στα προηγούμενα δύο ρεπορτάζ), επανέρχεται το θέμα με την κατάρτιση του συμφωνητικού εγγράφου.

j1

j2

j3

Ακολούθως, ο μοναχός, μιλά με την γυναίκα από την οποία απέκτησε τα χρήματα, την οποία ενημερώνει σχετικά με την συμφωνία, ενώ της αναφέρει πως το χρηματοκιβώτιο θα μεταφερθεί και θα κρυφτεί στην μητέρα του, ζητώντας από την ίδια να «έχει έννοια». Επίσης, ακούγεται να αναφέρει πως, θα πρέπει να φαίνεται «εικονικά» ότι θα λαμβάνει πίσω χρήματα.

x1

x2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Νηστεύει» τις ενέργειες η Αστυνομία, διστακτικότητα στους χειρισμούς-Η ολιγωρία και η παρέμβαση Χαρτσιώτη

Δειτε Επισης

Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα
Πώς τοποθετείται ο Πρόεδρος για την απαγόρευση μετακίνησης οπαδών-«Δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή»
Εν αναμονή σήματος από Europol, Interpol και Ρωσία για το απειλητικό email που αναστάτωσε τα σχολεία οι Αρχές
Πυρκαγιά σε κοίτη ποταμού στη Λευκωσία-Άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής
Χειροπέδες σε 23χρονο για το θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά με θύμα 77χρονη
Επεισοδιακή καταδίωξη καταζητούμενου στη Λεμεσό-Τον τσάκωσαν με παράνομο 32χρονο και με ναρκωτικά
Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα και τεκμήρια για τον εντοπισμό των βάνδαλων των γηπέδων Απόλλωνα και ΑΕΛ
Από το θανατηφόρο του 2012 στη δολοφονία Θανάση-Η αμφισβήτηση, η μη ανάληψη ευθυνών και η ανάγκη για αλλαγές
Τα κλειδωμένα σενάρια για την σορό που βρέθηκε στη Σωτήρα-Περιορίστηκαν φάκελοι ελλειπόντων