Υπό κράτηση για άλλες υποθέσεις ο Σύρος-Επιβεβαίωση των δυο ενταλμάτων που εκκρεμούσαν

Ενώ η Αστυνομία νωρίτερα, τόσο δια των εκπροσώπων της είχαν ανακοινώσει πως ενώπιον δικαστηρίου οδηγήθηκαν μόνο 16 εκ των 21 συλληφθέντων για τα επεισόδια στη Χλώρακα και σε ότι αφορά τους τέσσερις, συμπεριλαμβανομένου του Σύρου, καταχωρήθηκαν υποθέσεις εναντίον τους, εντούτοις, η Αστυνομία, αναφέρει πως τελικά παραμένουν υπό κράτηση.

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Χρίστος Ανδρέου ανέφερε πως οι συλληφθέντες είναι 21 ωστόσο ο ένας εξ αυτών είναι ανήλικος και θα ακολουθηθεί η διαδικασία στην βάση της Νομοθεσίας Περί Παίδων, ενώ για τους υπόλοιπους τέσσερις που συμπληρώνουν τους 21 σχηματίστηκε ποινικός φάκελος εναντίον τους για τα αδικήματα που διέπραξαν δηλαδή της επίθεσης εναντίον αστυνομικού, ανησυχία, δημόσια εξύβριση και μαχαιροφορία.

Η υπόθεση για τους τέσσερις συνέχισε, καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου και ορίστηκε η εκδίκαση της σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Παράλληλα, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου, είχε αναφέρει επίσης ότι, «τα τέσσερα πρόσωπα θα κατηγορηθούν ενώπιον του Δικαστηρίου Πάφου και θα τεθούν ελεύθερα».

Εντούτοις, σε νέα ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία αναφέρει πως, «στο πλαίσιο των εξετάσεων σχετικά με τα επεισόδια στη Χλώρακα, η Αστυνομία προχώρησε στην καταχώρηση υπόθεσης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, εναντίον του 47χρονου ο οποίος συνελήφθη ψες και τελεί υπό κράτηση, καθώς και άλλων τριών προσώπων και αφορούν στα αυτόφωρα αδικήματα της επίθεσης εναντίον αστυνομικού, παρεμπόδισης αστυνομικού κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του νόμιμου καθήκοντος του, μαχαιροφορίας, ανησυχίας, δημόσιας εξύβρισης, διασάλευσης της ειρήνης, κοινής οχληρίας, αντίσταση κατά την νόμιμη σύλληψη και της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Το Δικαστήριο όρισε σε μεταγενέστερο στάδιο την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης και διέταξε όπως αφεθούν ελεύθεροι».

Παράλληλα, η Αστυνομία αναφέρει ότι, «ο 47χρονος εξακολουθεί να παραμένει υπό κράτηση για άλλες δύο υποθέσεις που αφορούν στα αδικήματα της δημοσίευσης ψευδών ειδήσεων, πρόκλησης και διέγερσης βιαιοπραγίας, διέγερσης για διάπραξη ποινικού αδικήματος, καθώς επίσης και για υπόθεση κλοπής και κλεπταποδοχής, υποθέσεις που αναμένεται να καταχωρηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου».

Σημειώνεται πως με την ανακοίνωσή της Αστυνομίας που αναφέρεται για την κράτηση του Σύρου για αδικήματα που δεν σχετίζονται με τα έκτροπα, αλλά με τις απειλές που εκτόξευσε και με τα αδικήματα της κλοπής, επιβεβαιώνει πως σε βάρος του Σύρου εκκρεμούσαν δυο εντάλματα σύλληψης, πριν συλληφθεί για την επίθεση κατά αστυνομικών.

Εντάλματα τα οποία ήταν σε ισχύ κατά τη συνάντησή του με τον Αρχηγό Αστυνομίας και την Υπουργό Δικαιοσύνης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, το ένταλμα για την κλοπή εκδόθηκε προ ημερών, ενώ αυτό που αφορούσε τις δηλώσεις του, ώρες νωρίτερα.

Τέλος η Αστυνομία αναφέρει πως, «από την πρώτη στιγμή της σύλληψης του, ο 47χρονος δεν αφέθηκε σε καμία περίπτωση ελεύθερος και εξακολουθεί να τελεί υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με τις πιο πάνω υποθέσεις. Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έτσι γύρισε η Πάφος... ανάποδα!

Δειτε Επισης

Αποκαλύπτουμε όσα καταγράφει ο φάκελος «Κομμωτή»-Επτά φορές εκτός Φυλακών τους τελευταίους 18 μήνες
Στο νοσοκομείο πρόσωπο με εγκαύματα, μετά από πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένη οικία
Πυρκαγιά σε 4ωροφο κτήριο στη Λάρνακα-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ένα παιδάκι
Νέα σειρά μέτρων για το μποτιλιάρισμα μετά από τροχαία στους αυτοκινητόδρομους-Σε προσφορές για νέες εξόδους
Σημαντική απόφαση ΔΕΕ για διασφάλιση συμφερόντων Κύπρου στις οδικές μεταφορές
Χάθηκαν τα ίχνη 14χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Μεταγενέστερος νόμος μπορεί να νομιμοποιήσει κανονιστική πράξη
Ξεκαθαρίζει ο Χαρτσιώτης-«Καθαρά επιχειρησιακό κομμάτι οι μεταθέσεις στην Αστυνομία»
Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του 41χρονου Γιώργου Φιλίππου
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στο Παραλίμνι 16χρονος (pic)