Έτσι γύρισε η Πάφος... ανάποδα!

Αν θα έπρεπε να δοθεί πρόσωπο στα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στην Χλώρακα, αυτό θα ήταν το πρόσωπο του Μουχάμεντ Χατζηχουσεϊν όπως συστήθηκε στα Μέσα στις πολλές φορές που εμφανίστηκε πρόθυμος να προβεί σε δηλώσεις. Για μια ολόκληρη μέρα, μονοπώλησε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, με μια πρωινή δήλωση που πυροδότησε το κλίμα, αργότερα το απόγευμα με την εμφάνιση μιας πιο διαλλακτικής και συγκαταβατικής στάσης και αργά το βράδυ με τις ειδήσεις που τον αφορούσαν προσωπικά. Η πρώτη αφορούσε τον εμπρησμό στο όχημα του, η δεύτερη ότι συνελήφθη από την Αστυνομία για διάφορα αδικήματα που σχετίζονται με την Χλώρακα και η τρίτη πως σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα και για κλοπή.

Πώς διαμορφώνεται το χρονικό

--> Γύρω στις 11:00 ο Σύρος προβαίνει σε δηλώσεις, οι οποίες μεταδίδονται από τα ΜΜΕ. Το απόσπασμα των δηλώσεων του, όπου έλεγε μεταξύ άλλων πως «αν δεν κάνει κάτι η Κυβέρνηση μέχρι το απόγευμα, θα φέρουμε την Πάφο ανάποδα, όπως μπήκαν σπίτι μας θα μπούμε σπίτι τους», κοινοποιείται ευρέως, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, με τους πολίτες να ζητούν την παρέμβαση της Αστυνομίας για υποκίνηση βίας.

--> Γύρω στις 17:44 ο Σύρος προβαίνει σε δηλώσεις στα ΜΜΕ από το σημείο της διαμαρτυρίας, όπου βρίσκονταν εκατοντάδες αλλοδαποί, των οποίων εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος.

--> Γύρω στις 19:50 ο Σύρος φτάνει στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, όπου παρακάθεται σε σύσκεψη με τον Αρχηγό Αστυνομίας και την υπουργό Δικαιοσύνης. Μάλιστα, σύμφωνα πληροφορίες, ο Σύρος ενημερώθηκε πως διερευνάται εναντίον του ποινική υπόθεση σε σχέση με τις δηλώσεις του, ενώ εναντίον του είχε εκδοθεί και ένταλμα σύλληψης.

--> Γύρω στις 21:21 ο Σύρος επέστρεψε στο σημείο της διαμαρτυρίας με περιπολικό, όπου και ενημερώνει τους διαμαρτυρόμενους για τις διαπραγματεύσεις με την υπουργό και τον Αρχηγό και εκφράζει την ικανοποίηση τους μέσω δημόσιων δηλώσεων του.

--> Γύρω στις 21:45 οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν και άδειασε το μέρος όπου είχαν συγκεντρωθεί.

--> Γύρω στις 23:00 το όχημα του Σύρου τυλίγεται στις φλόγες.

--> Γύρω στις 23:00-23:30 ο Σύρος συλλαμβάνεται για επίθεση και εξύβριση κατά αστυνομικών, ενώ σε έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε πως ήταν θετικός στο νάρκοτεστ.

Το συμπέρασμα

Συνοψίζοντας… Η Αστυνομία διαπίστωσε πως ενδεχομένως με τις δηλώσεις του, να διέπραξε ποινικά αδικήματα. Εξού και εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης, χωρίς ωστόσο να συλληφθεί. Αντιθέτως, ο Σύρος ενημερώθηκε για την ποινική διερεύνηση σε βάρος του όταν προσήλθε στη σύσκεψη με άλλα δύο πρόσωπα, με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και την πολιτική προϊστάμενη, την υπουργό Δικαιοσύνης! Μάλιστα, εκεί ενημερώθηκε πως αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με τον νόμο σε σχέση με τις απειλές που εκτόξευσε, ωστόσο δεν κρίθηκε πως θα πρέπει να συλληφθεί, αφού, όπως αναφέρεται, δεν θα επηρέαζε μαρτυρία και ενδεχομένως να δημιουργούνταν αντιδράσεις.

Αφού ολοκληρώθηκε η σύσκεψη, ο Σύρος αποχώρησε και μετέβη στον χώρο της διαμαρτυρίας με περιπολικό, χωρίς η Αστυνομία να προβαίνει σε οποιαδήποτε ενέργεια σε βάρος του. Μέχρι που Σύρος, λίγο μετά τον εμπρησμό του οχήματος του, επιτέθηκε και εξύβρισε αστυνομικούς και διαπιστώθηκε πως ήταν θετικός στο νάρκοτεστ, το πρόσωπο το οποίο προηγουμένως προσήλθε στις διαπραγματεύσεις. Και σε όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί και η νέα πληροφορία πως σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για άλλα αδικήματα, που δεν είχαν σχέση με τα επεισόδια. Ένταλμα, το οποίο ήταν σε ισχύ κατά τη συνάντηση.

Το προηγούμενο ένταλμα

Στο μεταξύ την Τρίτη έγινε γνωστό, ότι εναντίον του συγκεκριμένου προσώπου εκκρεμούσε και άλλο ένταλμα, σε σχέση με υπόθεση κλοπών που διαπράχθηκε πριν από μερικές ημέρες. Ο 47χρονος, δηλαδή, είναι γνωστός στις αρχές για άλλες υποθέσεις. Ωστόσο το συγκεκριμένο ένταλμα εκκρεμούσε εδώ και μέρες και παρέμενε ανεκτέλεστο, παρά το γεγονός, ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο, συνδιαλέγεται και έχει επαφές με την ηγεσία της Αστυνομίας, αφού παρουσιάζεται ως ο επικεφαλής των διαμαρτυρόμενων αλλοδαπών της Χλώρακας.

Συνοψίζοντας, ο 47χρονος κατάφερε πραγματικά να φέρει τα πάνω κάτω, αφού παρά το γεγονός ότι έκανε χρήστη ναρκωτικών, παρά το γεγονός ότι καταζητείτο για κλοπές, παρά το γεγονός ότι απειλούσε Θεούς και δαίμονες το πρωί της Δευτέρας, μέχρι το απόγευμα κατέστη ισότιμος συνομιλητής με δύο κορυφαίους κρατικούς αξιωματούχους, την Άννα Κουκκίδου Προκοπίου και τον Στέλιο Παπαθεοδώρου. Με απλά λόγια, έφερε τον κόσμο... ανάποδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ήταν (και) καταζητούμενος ο Σύρος που παρακάθισε σε σύσκεψη-Εκκρεμούσαν δύο εντάλματα

Δειτε Επισης

Έριξαν μπάλες με ναρκωτικά και κινητά εντός των Κεντρικών Φυλακών- Εντοπίστηκαν από δεσμοφύλακες
Αναστάτωση σε σχολεία ανά το Παγκύπριο-Απειλητικά email για βόμβες
Καταχωρείται η ένσταση Γενικού Ελεγκτή στο αίτημα για παύση του-Πολυσέλιδη έκθεση των δικηγόρων
Κουκουλοφόροι τα έκαναν γυαλιά καρφιά στα κλειστά γήπεδα Απόλλωνα και ΑΕΛ
Αναστάτωση σε σχολεία της Λεμεσού-Στάλθηκαν απειλητικά email
Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα έπειτα από τροχαίο στην Πάφο
Νεαρός εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών στην Πάφο
Χειροπέδες σε 46χρονη για κλοπή των εισπράξεων από αρτοποιείο
Πυρκαγιές σε ισόγειο οικίας και διαμέρισμα στη Λάρνακα έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική
Χειροπέδες σε 19χρονο για κλοπές από οχήματα στη Λάρνακα