Δηλώνει δικαιωμένο το Προεδρικό για τα πρακτικά-«Καταγράφει τα αληθινά γεγονότα»

Δικαιωμένο, δηλώνει το Προεδρικό, σε σχέση με το τι έγινε και τι δεν έγινε στο Κρανς Μοντάνα, μετά τη δημοσίευση, χθες Κυριακή στον Τύπο, μέρος των πρακτικών. «Τα πρακτικά που δημοσίευσε χθες η εφημερίδα O Φιλελεύθερος επιβεβαιώνουν τα όσα επανειλημμένα έχει δηλώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσον αφορά τα αληθή γεγονότα, όπως καταγράφηκαν κατά την περίοδο των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά», αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος.  

Υπενθυμίζεται ότι η δημοσίευση των εν λόγω πρακτικών, έρχονται στον απόηχο της συζήτησης που ξεκίνησε για ακόμα μια φορά, για το ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει για την αποχώρηση της κυπριακής αντιπροσωπείας από το Μοντ Πελεράν και το ναυάγιο στο Κραν Μοντάνα. 

Το συγκεκριμένο έγγραφο που έφερε στο φως ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου ουσιαστικά αποτελεί ένα πρακτικό των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο περιγράφει όσα διαμείφθηκαν στη συνάντηση του Έιντε με τις διαπραγματευτικές ομάδες των δύο πλευρών στις τέσσερις Ιουλίου του 2017 και καταρρίπτει το αφήγημα για το αν το πλαίσιο Γκουτέρες είναι ένα. 

«Χωρίς καμία πρόθεση αντιπαράθεσης με κανέναν», σημειώνει ο Μάριος Πελεκάνος, «επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως τα αφηγήματα που διοχέτευαν κάποιοι των παραγόντων από πλευράς Ηνωμένων Εθνών ήταν ψευδή και παραπλανητικά για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις 4 Ιουλίου, με απώτερο στόχο από τη μια την απαλλαγή της τουρκικής πλευράς από τις ευθύνες για το ναυάγιο στο Κραν Μοντανά και από την άλλη τη δημιουργία ρήγματος στο εσωτερικό μέτωπο της ελληνοκυπριακής κοινότητας». 

«Δεν θεωρούμε ότι είναι η ώρα της παρελθοντολογίας. Κρίνουμε, όμως, πως τα γεγονότα και η ιστορική αλήθεια διαψεύδουν όσους τα τελευταία πέντε χρόνια αποδέχονταν αφηγήματα που διαψεύδονται από τα ίδια τα πρακτικά των Ηνωμένων Εθνών», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής του Συνοδικού Δικαστηρίου-Πρέπει να παραστούν οι μοναχοί
Εβδομήντα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυρκαγιά σε κοιτώνα σχολείου στην Κένυα