Πυρά κατά Σιζόπουλου από τους 607-«Διδάσκει αντιδημοκρατική λειτουργία κόμματος»

Μόνο ένα δημοκρατικό συνέδριο μπορεί να δώσει λύση στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη σωτηρία και την αναδιοργάνωση της ΕΔΕΚ η οποία κατηγορεί τον Μαρίνο Σιζόπουλο πως, «για ακόμα μια φορά αυτός και οι περί αυτόν διδάσκουν αντιδημοκρατική λειτουργία κόμματος».

Όπως σημειώνουν οι 607, «αιφνιδιαστικά και με προειδοποίηση 24 ωρών συγκαλούν την Κεντρική Επιτροπή (αυτή που  έχει εκλεγεί από το Τακτικό Συνέδριο του 2017) με πρόδηλο σκοπό να αλλάξουν παράνομα το Καταστατικό. Αγνοώντας δικαστικά διατάγματα που βρίσκονται σε ισχύ επιχειρούν προκλητικά να παρακάμψουν την δικαιοσύνη και παραμερίζοντας τον Γραμματέα της ΚΕ ο οποίος είναι ο αρμόδιος για την διεκπεραίωση και τον έλεγχο της διαδικασίας στην ουσία καταργούν  το καταστατικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επίκεινται ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΔΕΚ-Κατηγορούν Σιζόπουλο για τεχνάσματα

Σε σχέση με τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής η Ομάδα Πρωτοβουλίας, υπενθυμίζει πως, «συγκαλώντας την  νόμιμη ΚΕ που έχει εκλεγεί από το Τακτικό Συνέδριο 2017 (μέχρι τώρα αρνούνταν  να συγκαλέσουν ένα τέτοιο όργανο) αποδέχονται ότι όλες οι προσπάθειες τους για σύγκλιση Επαρχιακών Συνδιασκέψεων και Τακτικού ή Έκτακτου Συνεδρίου ήταν άνευ περιεχομένου και τους εξέθεσαν ανεπανόρθωτα».

Κατά τα άλλα, συνεχίζει η ανακοίνωση, «ο αυτοανακηρυχθείς και για την επόμενη πενταετία πρόεδρος έλαβε λέει αίτημα 35 μελών της ΚΕ για επείγουσα σύνοδο του οργάνου στην οποία παραβρέθηκαν μόνο 18 από τα 102 μέλη της! Στη σημερινή (σήμερα είναι Παρασκευή και μέχρι την Δευτέρα το πρωί κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να αναστείλει τις όποιες αλχημείες του Μ.Σ) είναι βέβαιο ότι θα επικυρωθούν όλες οι προειλημμένες αποφάσεις τους».

Και προσθέτει: «Δυστυχώς, χάνεται άλλη μια ευκαιρία για την αποκατάσταση της ενότητας και της δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος. Αν υπήρχε θέληση η λύση ήταν απλή: Η οργάνωση ενός δημοκρατικού συνεδρίου με βάση το Μητρώο μελών του 2017 (με το οποίο εκλέχτηκε πρόεδρος ο Μ. Σιζόπουλος) με την προσθήκη όσων νόμιμα έχουν εγγραφεί και την αφαίρεση όσων νόμιμα έχουν διαγραφεί».

«Εν πάση περιπτώσει ο Μ. Σιζόπουλος προσθέτει άλλη μία παρανομία στην σωρό των καταστροφικών για το κόμμα μεθοδεύσεων του. Ούτε αυτή θα περάσει και η ΕΔΕΚ θα βρει τον δρόμο της», καταλήγει η ανακοίνωση των 607.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αιφνιδίασε ο Σιζόπουλος-Η κατηγορία για παρακοή και τι θέλει να πετύχει στην ΚΕ

Δειτε Επισης

Πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο-Κατέκαψε οκτώ δεκάρια γης
Απομακρύνθηκαν οριστικά τα έργα που βανδάλισε ο βουλευτής της Νίκης από την Εθνική Πινακοθήκη στην Ελλάδα
Στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι για την τραγωδία στο Νόβι Σαντ-Διαμαρτύρονται για τη διαφθορά
Τρεις νεκροί και 12 τραυματίες από έκρηξη στη Λαττάκεια της Συρίας
Από υπερθερμία έσβησε το βρέφος που ξεχάστηκε στο όχημα-Τα ευρήματα της νεκροτομής
Αποκαλυπτικοί διάλογοι του κυκλώματος μαστροπείας που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ-«Σάλταραν τα κορίτσια»
Απευθύνθηκε στον κυπριακό λαό πριν τη Γενεύη ο Πρόεδρος-«Είμαστε έτοιμοι αλλά και προετοιμασμένοι»
Κατηγορεί τον Πούτιν για καθυστέρηση της εκεχειρίας ο Ζελένσκι-Πιέσεις στη Μόσχα από «συμμαχία των προθύμων»
Παραθέτει τις δράσεις του για το υδατικό το ΤΑΥ-Κάθε χρόνο και χειρότερα οι εισροές στα φράγματα
Καλούν τη Ρωσία να δείξει πολιτική βούληση για τερματισμό του πολέμου Φον Ντερ Λάιεν και Κόστα