Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ο ΥΠΕΞ-Συζητείται η έκθεση Μπορέλ για ευρωτουρκικά

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, αναχωρεί την Κυριακή για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιείται αύριο, Δευτέρα. 

Σε δελτίο Τύπου του Υπουργείου αναφέρεται ότι στο πλαίσιο της συνόδου, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν μεταξύ άλλων για τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων και στη βάση της σχετικής έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για την κατάσταση πραγμάτων και το μέλλον των ευρω-τουρκικών σχέσεων.  

Περαιτέρω, το Συμβούλιο αναμένεται να εξετάσει τις προοπτικές για εμβάθυνση των σχέσεων της ΕΕ με τις χώρες της Νότιας Γειτονίας και την ενίσχυση της συνεργασίας σε αυτό το πλαίσιο.

Οι συμμετέχοντες Υπουργοί θα τύχουν ενημέρωσης από τον Ύπατο Εκπρόσωπο και θα ανταλλάξουν απόψεις, ανάμεσα σε άλλα, για τις σχέσεις ΕΕ – Ρωσίας, την κατάσταση στη Γεωργία και τη Βενεζουέλα, όπως και για τις εξελίξεις στη Μυανμάρ και τα Δυτικά Βαλκάνια.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα μετάσχουν σε ανταλλαγή απόψεων, μέσω τηλεδιάσκεψης, με την Ύπατη Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Michelle Bachelet, κατά τη διάρκεια της όποιας θα ανασκοπήσουν τις εργασίες της πρόσφατης Συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θα εξετάσουν τρόπους για περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας και του διαλόγου.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Μάλτας Evarist Bartolo, με τον οποίο θα συνυπογράψουν Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών για συνεργασία σε θέματα που αφορούν τη συστέγαση Διπλωματικών Αποστολών σε τρίτες χώρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι ανακατατάξεις στο σκηνικό, οι αριθμοί-εργαλείο και οι ανησυχητικές ενδείξεις για τα κόμματα
Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τοποθετείται-Η θέση της Κύπρου είναι στο ΝΑΤΟ
Αυτή είναι η ομάδα που θα πλαισιώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Γενεύη
Κατηγόρησε τον Πρόεδρο ότι συμπεριφέρεται σαν «άτακτο παιδί» ο Τατάρ-«Δεν υπάρχει επιστροφή πίσω»
Τουρκοκυπριακές συντεχνίες στηρίζουν λύση στη βάση των παραμέτρων του ΟΗΕ
Μόνο οι άνω των 100 ετών που δεν λαμβάνουν σύνταξη θα διαγράφονται από τους εκλογικούς καταλόγους
Ο Ταταρ ισχυρίζεται ότι τα υποτιθέμενα εμπάργκο στους Τουρκοκύπριους έχουν μετατραπεί σε «παραμύθι»
Επαφές Προέδρου με Τ/κ ένα βήμα πριν την Γενεύη-Διαβεβαιώσεις ότι θα πράξει ότι είναι δυνατόν
Συνεννοήθηκε με Τ/κ αρχηγούς κομμάτων ο Τατάρ τρεις μέρες πριν τη Γενεύη
Ακυρώνουν το πτυχίο Ιμάμογλου για να μην κατέλθει υποψήφιος Πρόεδρος-Πατούν σε μεταγραφή στα κατεχόμενα