Ταυτόχρονο δημοψήφισμα μαζί με τις βουλευτικές και με βούλα Υπουργικού

Πράσινο στην πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή, με την οποία προτείνει τη διενέργεια ενός παγκύπριου δημοψηφίσματος με ημερομηνία διεξαγωγής την 30 Μαίου, ταυτόχρονα με τις βουλευτικές εκλογές, άναψε στη σημερινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου ο Νίκος Νουρής, επεσήμανε πως η πρόταση του Υπουργικού θα διαβιβαστεί τις επόμενες ημέρες από τον Γραμματέα του Υπουργικού στη Βουλή, ώστε να προετοιμαστεί από το Σώμα, όπως προβλέπει το Σύνταγμα το Νομοσχέδιο.

Ο υπουργός Εσωτερικών υπενθύμισε πως η συγκεκριμένη πρόταση, ήρθε μετά από σχετική γνωμάτευση που ζητήθηκε από τη Νομική Υπηρεσία, μετά τις αλλαγές που έγιναν στο Νομοσχέδιο που κατέθεσε η Κυβέρνηση από την επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής. Λαμβάνοντας υπόψη την απαίτηση της πλειοψηφίας των κομμάτων για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο υπουργός Εσωτερικών κατέληξε σε αυτή την πρόταση.

Σύμφωνα με τον Νίκο Νουρή, το ερώτημα που θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες είναι εάν, «είναι επιθυμητή η Μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».  Με την κατάθεση της κυβερνητικής πρότασης στη Βουλή, αυτή θα τεθεί προς έγκριση από την Ολομέλεια του σώματος. Πάντως με βάση τις ισορροπίες εντός της βουλής, διαφαίνεται πως η σχετική πρόταση θα περάσει με πλειοψηφία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: To colpo grosso Νουρή με το δημοψήφισμα και τα γκρίζα σημεία της πρότασής του

Δειτε Επισης

Ξανά ενώπιον της Βουλής το θέμα των πολλαπλών συντάξεων-Ψάχνουν την φόρμουλα οι αρμόδιοι
Β. Πάλμας: Η υφιστάμενη επικίνδυνη κατάσταση δεν μπορεί να είναι το μέλλον της Κύπρου
Επιμένουν οι Τούρκοι, νέα καταγγελία κατά ΚΔ και Ελλάδας για ισχυριζόμενες «παραβιάσεις εναέριου χώρου»
Προσβλέπει σε διεύρυνση οριζόντων ανάμεσα σε Κύπρο και Αίγυπτο ο ΠτΔ-«Σημαντικό βήμα οι δύο συμφωνίες»
Ξεκάθαρο μήνυμα Γεραπετρίτη για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-«Θα συνεχίζει κανονικά»
Σημαντικότερη η συμφωνία για το Βυθοτεμάχιο 6, υπό προϋποθέσεις παραγωγή σε 2,5 χρόνια-Τα επόμενα βήματα
Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο θα πραγματοποιήσει η Πρόεδρος της Βουλής
Η ΕΕ θέλει εποικοδομητική σχέση με Τουρκία-Βρίσκεται σε διαδικασία ενίσχυσης
Κόλλησε η βελόνα του Τατάρ στα «κυριαρχικά δικαιώματα»-Εκθείασε τον κατοχικό στρατό
Ενοχλημένοι οι Τούρκοι από την επίσκεψη Κόμπου στη Συρία