Παραιτήθηκε από την θέση της Προέδρου ΑΔΕΕλΕπ η Ρέα Γεωργίου

Την παραίτησή της από τη θέση της Προέδρου της Αρχής Δημόσιας Εποπτείας του Ελεγκτικού Επαγγέλματος (ΑΔΕΕλΕπ) υπέβαλε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας, Ρέα Γεωργίου.
 
Σε γραπτή δήλωσή της, η κ. Γεωργίου αναφέρει ότι από τη γνωμάτευση του Νομικού Συμβούλου της ΑΔΕΕλΕπ, ουδεμία σύγκρουση συμφέροντος υπήρχε κατά το διορισμό μου στη θέση της Προέδρου της ΑΔΕΕλΕπ, λόγω του γεγονότος ότι ο αδελφός μου είναι Νόμιμος Ελεγκτής και συνέταιρος σε Νόμιμο Ελεγκτικό γραφείο.

«Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τη σχετική γνωμάτευση της Γενικής Εισαγγελίας της Δημοκρατίας, αποσπάσματα της οποίας μου έχουν πρόσφατα γνωστοποιηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, φαίνεται ότι η Γενική Εισαγγελία έχει τη γνώμη ότι προκύπτει σύγκρουση συμφέροντος. Συνεπώς, η επιλογή της παραίτησης καθίσταται μονόδρομος», αναφέρει.
 
Επίσης, σημειώνει πως είναι αντιληπτό ότι μετά την εξέλιξη αυτή και τη σχετική γνωμάτευση της Γενικής Εισαγγελίας, δημιουργούνται πολλαπλά αντίστοιχα ζητήματα «σύγκρουσης συμφερόντων» σε σημαντικά θεσμικά όργανα, καθώς και σε επαγγελματικά εποπτικά σώματα.

«Είναι προφανές ότι στο ίδιο πλαίσιο πρέπει να επιλυθούν τα ζητήματα αυτά», προσθέτει.
 
Σημειώνει ακόμα ω ότι η ΑΔΕΕλΕπ επιτελεί σημαντικό έργο για την Κυπριακή Δημοκρατία, το οποίο αναγνωρίζεται τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και ευρύτερα διεθνώς.

Εκφράζει, τέλος, και δημόσια τις θερμές της ευχαριστίες στο Διοικητικό Συμβούλιο, στους Επιθεωρητές, τη Γραμματεία της ΑΔΕΕλΕπ, καθώς και στο ελεγκτικό επάγγελμα στην ολότητά του για την άψογη συνεργασία τους.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τουρκικά ΜΜΕ: Συνεδρία συμβουλίου πρεσβυτέρων ΟΤΚ στα κατεχόμενα τον Μάιο
Συλλυπητήρια ΠτΔ για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου-«Φάρος ταπεινότητας, συμπόνιας και ειρήνης»
Χάθηκαν στην μετάφραση στα κατεχόμενα για τα πασχαλινά μηνύματα ΠτΔ και Αρχιεπισκόπου-Αντιδράσεις Τατάρ
Προχωρά ο προσυνεδριακός διάλογος στο ΑΚΕΛ-Δεν προκύπτει αντίπαλος για τον Στέφανο
Με αναφορές στο Κυπριακό το πασχαλινό μήνυμα Αρχιεπισκόπου-«Δεν υπάρχουν περιθώρια υποχωρήσεων»
Πολλαπλές συντάξεις, ξενόγλωσσα, έρευνες Αστυνομίας για κυνηγούς-Γεμάτη η ατζέντα της Βουλής
Το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη-«Θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια για οριστική λύση του Κυπριακού»
Το ΕΛΑΜ καταγγέλλει το Ηνωμένο Βασίλειο για έκδοση βίζας στο ψευδοκράτος
Διμερείς συνεργασίες και η επικείμενη τριμερής με Ελλάδα στο επίκεντρο των συναντήσεων Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ
Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου-Πρώτα συνάντηση διαπραγματευτών