Έστησαν δεύτερο γύρο σύγκρουσης, ανταλλάζουν πυρά μετά το ναυάγιο στη Βουλή

Στο twitter μεταφέρθηκε ο απόηχος της καταψήφισης από την Ολομέλεια της Βουλής του προϋπολογισμού για το 2021. 

Πρώτος ο Αβέρωφ Νεοφύτου, έκανε λόγο για το κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες. Για να λάβει απάντηση λίγο αργότερα από τον Νικόλα Παπαδόπουλο πως οι πολίτες πληρώνουν το κόστος της διαπλοκής του ΔΗΣΥ και της Κυβέρνησης. 

Σε δική του ανάρτηση ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, υπέδειξε πως η κυβέρνηση οφείλει να κάνει αυτό που δεν έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως σημείωσε, να ακούσει απόψεις και να ικανοποιήσει βασικές ανησυχίες της πλειοψηφίας.
 

Αρκετές είναι και οι αναρτήσεις από βουλευτές, τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης.

Πάντως σε δηλώσεις του μετά την καταψήφιση του προϋπολογισμού, ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, έκανε λόγο για αρνητική εξέλιξη που όπως επεσήμανε, σημαίνει πως δεν θα υπογραφούν συμβάσεις για αναπτυξιακά έργα. Ωστόσο εξέφρασε την ετοιμότητα του ο νέος προϋπολογισμός να κατατεθεί το συντομότερο δυνατό, τοποθετώντας το χρονικά εντός Ιανουαρίου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένα κράτος σε... καραντίνα-Ανεπίδεκτοι μαθήσεως, υπερψηφίστηκε ο λαϊκισμός

Εξάλλου σε ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι σημειώνουν πως η καταψήφιση του προϋπολογισμού είναι καθρέπτης της πολιτικής της Κυβέρνησης. 

«Οι περιβαλλοντικές ζημιές που έχουν ήδη γίνει σε ακτές, πόλεις και στην κυπριακή φύση αλλά και οι νέες καταστροφές που ήθελε να φέρει στο περιβάλλον ο προϋπολογισμός (το πάρκο Ακαδημίας, το ανθρωποποίητο περιβάλλον στο Στρόβολο, κοκ) δεν μας επέτρεπαν να τον υπερψηφίσουμε», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Ούτε όμως η αδιαφορία για την δυσκολία στέγασης, τη δυσκολία εξεύρεσης εργασίας μαζί με άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι και μια σειρά από άλλα προβλήματα σε συνδυασμό με την πρωτοφανή και απροκάλυπτη διαφθορά (σκάνδαλο χρυσών διαβατηρίων), δεν μας έδιναν περιθώρια υπερψήφισης του προϋπολογισμού μιας τέτοιας Κυβέρνησης. Μιας Κυβέρνησης που έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί», συνεχίζουν.
 
Και προσθέτου: «Αποκλειστική ευθύνη για καταψήφιση του προϋπολογισμού έχει η Κυβέρνηση, η οποία αν και γνώριζε εδώ και καιρό πως θα καταψηφιζόταν ο προϋπολογισμός της, δεν έκανε καμιά διαβούλευση με τα κόμματα για να εξασφαλίσει συναίνεση παρά μόνο όταν φτάσαμε μια ανάσα πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού».
 
Υπογραμμίζουν παράλληλα πως, «η πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη, είναι το οικονομικό μοντέλο που θα μας σώσει από την κατιούσα που πήρε η οικονομία μας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού».
 
«Το πράσινο οικονομικό μοντέλο, είναι εκείνο που θα προσφέρει σταθερές και μόνιμες θέσεις εργασίας και όχι βραχυπρόθεσμες οικονομικές ενέσεις, μιας οικονομίας που βρίσκεται διαρκώς στον αναπνευστήρα. Η μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο της κυβερνητικής παράταξης. Αναμένουμε την κατάθεση τροποποιημένου κρατικού προϋπολογισμού που να λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες μας αλλά και τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει ως κράτος», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Ολλανδικό ΥΠΕΞ: Δεν θα ήταν επιτυχημένη μια χωριστή διαδικασία για το Κυπριακό υπό την Ε.Ε
Το αισιόδοξο και το χειρότερο σενάριο για του σεισμούς στη Σαντορίνη-Οι εκτιμήσεις σεισμολόγου
ΒΙΝΤΕΟ: Ζητά απελευθέρωση των συλληφθέντων ο καταζητούμενος για την παρακρατική οργάνωση-Επικαλείται συνθήκη
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού και έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Δώδεκα τραυματίες από ρίψη χειροβομβίδας σε μπαρ στην Γκρενόμπλ
Στη Σαουδική Αραβία πιθανότατα η συνάντηση Τραμπ και Πούτιν-«Είναι καιρός να σταματήσει αυτός ο πόλεμος»
Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας
Έκρηξη βόμβας στην είσοδο οικίας 65χρονης στη Λευκωσία
Πώς αλλάζει η πειθαρχική διαδικασία ελέγχου των γιατρών-Εκσυγχρονισμός μετά από 58 χρόνια
Κατήγγειλε ότι η γειτόνισσά της υφίστατο βία και ο αστυνομικός της απάντησε «έχουμε άλλες δουλείες»