Θέτουν επί τάπητος οι εκπαιδευτικές οργανώσεις την πρόταση του ΥΠΑΝ για το σύστημα αξιολόγησης

Την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει η ΟΛΤΕΚ για τη νέα πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) για το Νέο Σύστημα Αξιολόγησης Εκπαιδευτικών και Εκπαιδευτικού Έργου, η οποία παραδόθηκε την Μεγάλη Πέμπτη, ενώ οι ΟΕΛΜΕΚ και ΠΟΕΔ θα ορίσουν τις συνεδρίες τους μετά τις διακοπές του Πάσχα, δήλωσαν στο ΚΥΠΕ οι επικεφαλής των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Δημήτρης Ταλιαδώρος, ανέφερε ότι η οργάνωση θα συνεδριάσει για το θέμα μετά τις διακοπές του Πάσχα. Πρόσθεσε ότι δεν αποκλείεται η σύγκληση συνεδρίας από κοινού με τις άλλες εκπαιδευτικές οργανώσεις, εάν χρειαστεί, διευκρινίζοντας, την ίδια ώρα, ότι δεν έχει υπάρξει ακόμα επικοινωνία μαζί τους. 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτης Λυσάνδρου, είπε ότι η οργάνωση θα συνεδριάσει την ερχόμενη Πέμπτη για να συζητήσει την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας.

Η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, ανέφερε ότι η οργάνωση δεν θα συνεδριάσει για την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας πριν από την εβδομάδα της Διακαινησίμου. Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ αν η ΠΟΕΔ θα διαβουλευθεί με τις άλλες εκπαιδευτικές οργανώσεις, η κ. Βασιλείου απάντησε αρνητικά, εξηγώντας ότι διαφέρει το συγκείμενο για την κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας θα μελετηθεί από τα συλλογικά όργανα της ΠΟΕΔ, τα οποία θα προχωρήσουν σε εκ νέου εισηγήσεις στη βάση της επικαιροποιημένης πρότασης του Υπουργείου.

Η συνεδρία της ΠΟΕΔ θα οριστεί μετά την Κυριακή του Θωμά, όταν θα έχουν ανοίξει τα σχολεία, είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ανεγείρει Κέντρο Ημερήσιας Φρροντίδας για άτομα με αναπηρία η Eurobank
Σε μια εβδομάδα η τελευταία συνάντηση για ΑΤΑ-Μηδαμινές ελπίδες για θετική κατάληξη
Έντονη αντίδραση Γιούλας Πιτσιάλη για επέκτασης φοίτησης παιδιών με αναπηρία-«Λανθασμένες πολιτικές αποκλεισμού»
Ανοίγει την ερχόμενη Τρίτη η πλατφόρμα για αιτήσεις για ηλεκτροκίνηση-Οι χορηγίες που παραχωρεί το κράτος
Έντονος ο Κέττηρος για τις προσφυγικές κοινότητες-Ζητά στρατηγικό σχεδιασμό
Το 2026 στη Βουλή η ειδική νομοθεσία για αναπηρία-Βάλλουν κατά Υφυπουργείου Πρόνοιας οι οργανώσεις
Κομβικό θεωρεί το 2025 για τον τουρισμό ο Πρόεδρος-Στόχος η αναβάθμιση των επιμέρους τουριστικών προορισμών
Ζητά τιμολόγηση με βάση τη χρήση σε βιομηχανικές και βιοτεχνικές περιοχές η Βουλή
Καλούν στη Επιτροπή Γεωργίας την Παναγιώτου για τη λίμνη Μεμί-Ζητούν λύσεις για άρδευση οι βουλευτές