LIVE: Γκρέμισε τα προγνωστικά, έγινε η μεγάλη ανατροπή-Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα

Λεμεσού Αθανάσιος, Πάφου Γεώργιος και Ταμασού Ησαΐας είναι οι τρεις Μητροπολίτες που οι πιστοί επέλεξαν να βρίσκονται στο Τριπρόσωπο. Με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στην Ιερά Σύνοδο, η οποία θα έχει τον τελευταίο λόγο για τον επόμενο Αρχιεπίσκοπο.

Οι δυναμικές που αναπτύσσονται θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα, με τον Μητροπολίτη Λεμεσού, ο οποίος έκοψε πρώτος το νήμα με μεγάλη διαφορά, να ζητά να γίνει σεβαστή η ετυμηγορία του λαού. Οι Μητροπολίτες Πάφου και Ταμασού έδιναν μάχη στήθος με στήθος, μέχρι και την τελευταία στιγμή της καταμέτρησης, καθώς τους χώριζαν ελάχιστες ψήφοι. Τελικά δεύτερος ήρθε ο Τοποτηρητής του αρχιεπισκοπικού θρόνου, με μόλις 0,29% διαφορά.

Αναλυτικά έλαβαν: Ο Λεμεσού Αθανάσιος 35,68%, ο Πάφου Γεώργιος 18,38%, ο Ταμασού Ησαΐας 18,10%, ο Κωνσταντίας Βασίλειος 17,49%, ο Μόρφου Νεόφυτος 9,80% και ο Κυρηνείας Χρυσόστομος 3,24%.  

Παρά το υψηλό ενδιαφέρον, η προσέλευση στις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές ήταν χαμηλή και κινήθηκε λίγο πιο πάνω από το 30%.

Ο REPORTER βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Κυριακής στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων με ζωντανές συνδέσεις από τα μέτωπα των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, μεταδίδοντας τις δηλώσεις και τις αντιδράσεις των πρωταγωνιστών, καταγράφοντας την πορεία της ψηφοφορίας και αναλύοντας τα αποτελέσματα μέχρι αργά το βράδυ.

Δείτε live όλες τις εξελίξεις στον REPORTER

 

Δειτε Επισης

Συλλυπητήρια ΠτΔ για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου-«Φάρος ταπεινότητας, συμπόνιας και ειρήνης»
Χάθηκαν στην μετάφραση στα κατεχόμενα για τα πασχαλινά μηνύματα ΠτΔ και Αρχιεπισκόπου-Αντιδράσεις Τατάρ
Προχωρά ο προσυνεδριακός διάλογος στο ΑΚΕΛ-Δεν προκύπτει αντίπαλος για τον Στέφανο
Με αναφορές στο Κυπριακό το πασχαλινό μήνυμα Αρχιεπισκόπου-«Δεν υπάρχουν περιθώρια υποχωρήσεων»
Πολλαπλές συντάξεις, ξενόγλωσσα, έρευνες Αστυνομίας για κυνηγούς-Γεμάτη η ατζέντα της Βουλής
Το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη-«Θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια για οριστική λύση του Κυπριακού»
Το ΕΛΑΜ καταγγέλλει το Ηνωμένο Βασίλειο για έκδοση βίζας στο ψευδοκράτος
Διμερείς συνεργασίες και η επικείμενη τριμερής με Ελλάδα στο επίκεντρο των συναντήσεων Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ
Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου-Πρώτα συνάντηση διαπραγματευτών
Ο «προεκλογικός» των κατεχομένων, το ρίνγκ Τατάρ-Ερχιουμάν και τα τουρκογενή πλήγματα