Πράσινο για εκταφή της σορού της Ιωάννας από Υπουργείο-Το μπαλάκι στην Αστυνομία

Άναψε πράσινο το Υπουργείο Υγείας, στο αίτημα που έχει υποβληθεί, για εκταφή της σορού της 15χρονης Ιωάννας Σκορδή, η οποία απεβίωσε τον περασμένο Μάρτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της 15χρονης Ιωάννας-Ζητήθηκε εκταφή της σορού

Όπως ανέφερε στον REPORTER αρμόδια πηγή από το Υπουργείο Υγείας, η απόφαση για την αίτηση που είχε υποβληθεί νωρίτερα εντός της ημέρας, μέσω επιστολής προς τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, Χριστίνα Γιαννάκη, βάσει της οποίας ζητήθηκε η εκταφή της σορού της 15χρονης, είναι θετική. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Υγείας, καθώς και η Ιατροδικαστική Υπηρεσία έχει αποδεχθεί το αίτημα που υποβλήθηκε για εκταφή και πλέον, η απόφαση εναπόκειται στην ηγεσία της Αστυνομίας για τα επόμενα βήματα. 

Υπενθυμίζεται ότι, μετά από απόφαση της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, οι δύο γιατροί τέθηκαν σε τρίμηνη διαθεσιμότητα, χρόνος ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βγήκε μπροστά ο Χατζηπαντέλα και απάντησε για τη διαθεσιμότητα των γιατρών

Σημειώνεται ότι, η άτυχη Ιωάννα, πριν από ένα χρόνο υποβλήθηκε σε επέμβαση στο Μακάρειο Νοσοκομείο για μεταμόσχευση νεφρού, ενώ μετέπειτα έγινε η διαπίστωση για τους όγκους που είχε εμφανίσει η 15χρονη.

Ακολούθως, οι γονείς της 15χρονης προέβησαν σε καταγγελία για ιατρική αμέλεια ενώπιον του Υπουργείο Υγείας, το οποίο όρισε ερευνών λειτουργό, ενώ μετά από εξετάσεις, διαπίστωσε πως εκ πρώτης όψεως προκύπτει ζήτημα ιατρικής αμέλειας.

Ακολούθως ο φάκελος διαβιβάστηκε στην Νομική Υπηρεσία, η οποία στη συνέχεια έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία για έναρξη ποινικής υπόθεσης σε βάρος τριών γιατρών, ώστε να διεξάγει έρευνες και να διαπιστωθεί κατά πόσο στοιχειοθετούνται σε βάρος τους ποινικά αδικήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτοψία Χατζηπαντέλα στο Μακάρειο-Νέες καταγγελίες για τους γιατρούς

Δειτε Επισης

«Επιδρομή» σε οικία 51χρονου, τον ξυλοφόρτωσαν και άρπαξαν 23χρονη και το βρέφος της-Στο κάδρο 15 πρόσωπα
«Εφίλησε με, είπε στα μωρά 'να είσαστε φρόνιμοι' τζιαι έφυε... Ήταν ο πρώτος ήρωας της ΕΟΚΑ»
Την έλεγαν Έλενα, τον έλεγαν Στυλιανό, τον λένε Τζακ... Τα θύματα της κρατικής αδιαφορίας έχουν όνομα!
Οι δρόμοι απομάκρυνσης από τον ΔΗΣΥ, η συντηρητική Δεξιά και το στοίχημα του 2026
Άνοιξε ο αυτοκινητόδρομος προς Λεμεσό μετά από σχεδόν δέκα ώρες ταλαιπωρίας
Πολλαπλά κατάγματα υπέστησαν οι οδηγοί των δύο φορτηγών-Εκτινάχθηκε ο ένας, εγκλωβίστηκε ο άλλος
Ατελείωτες ουρές στον αυτοκινητόδρομο εξαιτίας του τρομερού ατυχήματος
Ψηλά στην ΕΕ η Κύπρος το 2024 στις επιστροφές μεταναστών σε τρίτες χώρες σε απόλυτους αριθμούς
Οι Αρχές εκφράζουν φόβους πως η σορός του μικρού Εμίλ είχε μπει σε καταψύκτη για αρκετό καιρό
Σφοδρή επίθεση Λετυμπιώτη σε δύο μέτωπα-«Διαφωνεί η ηγεσία του ΔΗΣΥ με αποφάσεις του ΔΗΣΥ»