Έκκληση για παραχώρηση κινήτρων για εμβολιασμό νέων κάνει στα μέλη του το ΚΕΒΕ

Έκκληση για παραχώρηση κινήτρων το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 16 Ιουλίου για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης των νέων, κάνει το ΚΕΒΕ με επιστολή που απέστειλε στα μέλη του, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα.

Το ΚΕΒΕ αναφέρει ότι συμμετείχε χθες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στο Προεδρικό Μέγαρο, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη στους νέους, που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 18-30 ετών όπου όντως τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλά.

Προσθέτει ότι «στη σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνει έκκληση σε επιχειρήσεις και Οργανισμούς Δημοσίου Δικαίου, όπως παραχωρήσουν σχετικά κίνητρα για εμβολιασμό στην υπό αναφορά ηλικιακή ομάδα στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής τους Ευθύνης».

«Είναι επιθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας όπως το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων εκδηλωθεί το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 16 Ιουλίου αλλά θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα αν αυτό γίνει νωρίτερα, κατά προτίμηση μέχρι την Τετάρτη 14 Ιουλίου», προσθέτει.

Αναφέρει επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό οι επιχειρήσεις να λάβουν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ηλικιακής ομάδας 18-30 χρόνων, κατά τον καθορισμό των κινήτρων/ωφελημάτων που θα προσφέρουν στη νεολαία.

Τέλος, το ΚΕΒΕ προτρέπει σε συμμετοχή των μελών του «στην όλη προσπάθεια για να επανέλθουμε στην ομαλότητα και να μην οδηγηθούμε σε περαιτέρω επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης με όλες τις αρνητικές συνέπειες για την υγεία των πολιτών και την οικονομία της χώρας μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Επιφυλάξεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ για την πρόταση ΥΠΑΝ για αξιολόγηση εκπαιδευτικών
Αύξηση παρουσιάζεται στις τιμές των αυγών τον τελευταίο ένα χρόνο
Δίκτυο εγκαταστάσεων διαχείρισης δημοτικών αποβλήτων θα κάνει το Υπουργείο Γεωργίας
Καταγγελία ΕΚΥΣΥ για το πασχαλινό επίδομα-Η πλειοψηφία των συνταξιούχων δεν το δικαιούται
Έπιασαν δουλειά οι μηχανές ταχείας επέμβασης στη Λεμεσό-«Μπορούν να ανταποκριθούν στον μισό χρόνο»
Επάρκεια και ποιότητα προϊόντων για το Πάσχα, διαπιστώνει η Υπουργός Γεωργίας
Έρευνα για την αίθουσα δεξιώσεων αρχίζει και ο ΕΟΑ μετά την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας
Έρχεται μαζική εγκατάσταση έξυπνων μετρητών σε επιπρόσθετες περιοχές-Ενημέρωση από την ΑΗΚ
Πάσχα με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες-Η πρόβλεψη μέχρι την Τρίτη του Πάσχα
Απαντά το ιδιοκτήτης του κέντρου δεξιώσεων-«Έχουμε εγκριθεί από το 2022»