Για προβλήματα στο νέο σύστημα διορισμών, συζήτησε η Επ. Παιδείας της Βουλής

Για τα προβλήματα που παρατηρούνται στην εφαρμογή της νομοθεσίας για το νέο σύστημα διορισμών στη δημόσια εκπαίδευση και ειδικότερα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υποψήφιοι καθηγητές σχεδιασμού και τεχνολογίας (χωρίς  μάθημα) να ενταχθούν στον κατάλογο διορισίμων, συζήτησε την Τετάρτη, μεταξύ άλλων, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας
 
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυριάκος Χατζηγιάννης είπε ότι νιώθουν ιδιαίτερα στεναχωρημένοι.
 
«Ένας αριθμός υποψηφίων εκπαιδευτικών που έχουν περάσει τις εξετάσεις, στο πλαίσιο του νέου συστήματος διορισίμων, -αυτοί δηλαδή της τεχνολογίας-, δεν μπόρεσαν να εγγραφούν στους νέους καταλόγους διορισίμων, με το πρόσχημα ότι θα έπρεπε πριν την εγγραφή να ολοκληρώσουν ή να παρακολουθήσουν μαθήματα, σεμινάρια, που το Υπουργείο Παιδείας, θα έπρεπε να προσφέρει», πρόσθεσε.
 
Αυτά τα σεμινάρια, συνέχισε ο κ. Χατζηγιάννης, για το πρώτο έτος δεν έχουν γίνει με το αιτιολογικό της πανδημίας.
 
«Ωστόσο, όμως, η αργοπορία και το ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί αυτά τα σεμινάρια, θα οδηγήσει αυτούς τους εκπαιδευτικούς στο να μη μπορέσουν να εγγραφούν και κατά το δεύτερο έτος εγγραφής στους νέους καταλόγους διορισίμων. Αυτό είναι πολύ άδικο και δε μπορούμε να το δεχτούμε, για αυτό καλέσαμε το Υπουργείο να φέρει πρόταση αλλαγής του σχεδίου υπηρεσίας, ούτως ώστε να μην είναι αναγκαία η προϋπόθεση των σεμιναρίων», κατέληξε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Λειτούργησε για πρώτη φορά μετά από καιρό η Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ-«Αρχή μιας νέας πνευματικής εποχής»
Αρχιεπίσκοπος: Ανιδιοτελής η διακονία του Πάπα στην Εκκλησία
Θέτουν επί τάπητος οι εκπαιδευτικές οργανώσεις την πρόταση του ΥΠΑΝ για το σύστημα αξιολόγησης
Ικανοποιητική η κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα-«Αυξημένες οι τιμές σε ορισμένα προϊόντα»
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 102 ετών η γιαγιά Σπιρτού-Η γηραιότερη εγκλωβισμένη του Κορμακίτη
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την μαντίλα στα κατεχόμενα-Τ/κ επικρίνουν την Τουρκία
Σκόνη στην ατμόσφαιρα και νεφώσεις στο καιρικό μενού-Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
Οργή των τυφλών για το νέο πάρκινγκ του Μακάρειου Νοσοκομείου-Απειλούν με κινητοποιήσεις
Ένα παιδί, μία κρίση, καμία δομή-Η τραγική αλήθεια ενός πατέρα για τον αυτισμό στην Κύπρο
Καταγγελία ACCEPT για ομοφοβική κίνηση σε λαμπρατζιά-Έκαψαν ταμπέλα που έγραφε LGBT αντί για Ιούδα