Ευχές από Πατριάρχη Αλεξανδρείας για Ελλάδα και Κύπρο

Με θερμές ευχές για την Ελλάδα και την Κύπρο από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, η ελληνική  παροικία της Αλεξάνδρειας έζησε σήμερα μία διαφορετική ημέρα των Θεοφανείων, καθώς για πρώτη φορά δεν πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων της Μεσογείου, με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας να συμμορφώνονται πλήρως στις οδηγίες των αιγυπτιακών αρχών, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. 

«Σε αυτήν τη μεγάλη πόλη της Αλεξανδρείας, θα ήθελα να ευχαριστήσουμε τον Θεό, που με την άδεια των κρατικών αρχών, έχουμε αυτή τη δυνατότητα να κρατάμε ανοικτές τις εκκλησίες μας. Και να χαιρετίσουμε σήμερα τα αδέλφια μας στην Ελλάδα, τον Πρωθυπουργό, τον Αρχιεπίσκοπο, την Κύπρο μας, τον Πρόεδρο και τον Αρχιεπίσκοπο», τόνισε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος.  
 
Ο Πατριάρχης Θεόδωρος χαιρέτησε μέσα από τον λόγο του «όλα τα αδέλφια μας απανταχού της οικουμένης που σήμερα συνεορτάζουν και συνευφραίνονται. Άλλοι μεν θλιμμένοι στο σπίτι, αλλά η ευλογία του Θεού θα έρθει στις καρδιές τους, και άλλοι ελπίζοντες σε ένα καλύτερο αύριο». 
 
«Η ευλογία του Θεού να είναι κοντά μας, να έρθουν πάλι οι παλιές όμορφες ημέρες, και όλοι μαζί – σαν μία οικογένεια – να έχουμε πάντα την ευλογία του Χριστού. Αυτή η μοναξιά κουράζει τον άνθρωπο. Όταν είμαστε όλοι μαζί είναι ο παράδεισος πάνω στη γη», επεσήμανε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ευχόμενος «η ευλογία του βαπτισθέντος Ιησού Χριστού να είναι κουράγιο, ελπίδα και φως μέσα στο σκοτάδι – και πολλές φορές στην απογοήτευση – της πανδημίας. Και η Μεσόγειός μας, που αγιάζεται τόσα χρόνια, να στείλει σήμερα το μήνυμα της συμφιλίωσης των λαών».    
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Λειτούργησε για πρώτη φορά μετά από καιρό η Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ-«Αρχή μιας νέας πνευματικής εποχής»
Αρχιεπίσκοπος: Ανιδιοτελής η διακονία του Πάπα στην Εκκλησία
Θέτουν επί τάπητος οι εκπαιδευτικές οργανώσεις την πρόταση του ΥΠΑΝ για το σύστημα αξιολόγησης
Ικανοποιητική η κίνηση στις υπεραγορές το Πάσχα-«Αυξημένες οι τιμές σε ορισμένα προϊόντα»
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 102 ετών η γιαγιά Σπιρτού-Η γηραιότερη εγκλωβισμένη του Κορμακίτη
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την μαντίλα στα κατεχόμενα-Τ/κ επικρίνουν την Τουρκία
Σκόνη στην ατμόσφαιρα και νεφώσεις στο καιρικό μενού-Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
Οργή των τυφλών για το νέο πάρκινγκ του Μακάρειου Νοσοκομείου-Απειλούν με κινητοποιήσεις
Ένα παιδί, μία κρίση, καμία δομή-Η τραγική αλήθεια ενός πατέρα για τον αυτισμό στην Κύπρο
Καταγγελία ACCEPT για ομοφοβική κίνηση σε λαμπρατζιά-Έκαψαν ταμπέλα που έγραφε LGBT αντί για Ιούδα