Το ΤΕΠΑΚ προσκαλεί εθελοντές για έρευνα για αξιολόγηση των μέτρων για COVID-19

Η Ερευνητική Ομάδα Εργαστηρίου Ποιότητας Nερού και Υγείας του Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου σε ανακοίνωσή της προσκαλεί εθελοντές να συμμετάσχουν στη Φάση Β` της παγκύπριας έρευνας Exposome@Home | COVID-19, με τη συμπλήρωση ενός ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.
 
Όπως αναφέρεται, την περασμένη άνοιξη κατά τη διάρκεια των αυστηρών μέτρων, που ήταν σε ισχύ έγινε η πρώτη φάση της έρευνας για την αξιολόγηση των μέτρων και των αλλαγών του τρόπου ζωής στις περιβαλλοντικές μας εκθέσεις.
 
Η δεύτερη φάση της μελέτης έχει ήδη ξεκινήσει αυτό το μήνα με ένα ακόμα ερωτηματολόγιο που απευθύνεται σε ενήλικες. Οι ερωτήσεις αναφέρονται σε αυτή την περίοδο που διαφορετικά μέτρα εφαρμόζονται ανά περιοχή ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση αλλά ο στόχος παραμένει ο ίδιος, να αξιολογηθεί πώς μέτρα και αλλαγές στον τρόπο ζωής επηρεάζουν τις περιβαλλοντικές εκθέσεις του κυπριακού πληθυσμού. 
  
Οι συμμετέχοντες στην Φάση Α θα λάβουν ένα προσωπικό μήνυμα με το ερωτηματολόγιο εφόσον έχουν δώσει στοιχεία επικοινωνίας. 

Όσοι δεν συμμετείχαν στη Φάση Α αλλά θέλουν να συμμετάσχουν στη Φάση Β μπορούν να βρουν το ερωτηματολόγιο στον σύνδεσμο:https://redcap.link/exposome-at-homeB-p , να σκανάρουν με το κινητό τον QR κωδικό που βρίσκεται στο τέλος της σελίδας και o οποίος οδηγεί στον σύνδεσμο του ερωτηματολογίου ή να στείλουν ένα μήνυμα στο: CIIeph@cut.ac.cy 
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τα αποτελέσματα της Φάσης Α εδώ: https://bit.ly/3ac1KSu και για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αποταθούν στο Emai: CIIeph@cut.ac.cy  και στο τηλέφωνο 25002282.

Δειτε Επισης

Άφησαν ελεύθερο υπό όρους τον 36χρονο που παραπέμφθηκε σε δίκη για ναρκωτικά και οπλισμό-Υπόδικος ο υπάλληλός του
Πάνω από 50 κιλά κάνναβης στο όχημα του 41χρονου που ξέφυγε της Αστυνομίας μετά από καταδίωξη (pics)
Διαφωνία για περικοπή επιχορήγησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων εκφράζει ο ΣΕΜΗΟ
Αισιόδοξος για θετική κατάληξη σε συζητήσεις για ΑΤΑ ο Παναγιώτου-Οι εκτιμήσεις εργαζομένων και εργοδοτών
Κατηγορεί τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ότι επιχειρεί να «σπείρει διχόνοια» ανάμεσα σε Τ/κ και Τουρκία ο Τατάρ
Ξύπνησε από θόρυβο και εντόπισε άγνωστη στην οικία του-Χειροπέδες σε 36χρονου, εμπλέκεται σε διαρρήξεις
Βύρας: Τα επεισόδια δεν έχουν σχέση με έθιμο λαμπρατζιών, δεν λύνεται το θέμα με ένα νομοσχέδιο
Πάνω από 40 κάλυκες στο σημείο της ενέδρας-Οι δράστες πυροβολούσαν εναλλάξ
Αυτοί είναι όλοι οι όροι της συμφωνίας που έχουν προτείνει οι ΗΠΑ για την Ουκρανία-«Η Κριμαία θα μείνει στη Ρωσία»
Μισθολογικές αυξήσεις και ωφελήματα διεκδικεί το Ωρομίσθιο Κυβερνητικό Προσωπικό